Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Μοσχάρι με πεκορίνο

Mosxari-me-pekorino

Συνοδεύεται θαυμάσια με ρύζι ή πουρέ. 

Υλικά


  • 1½ κιλό μοσχάρι
  • 400 γραμμ. τυρί πεκορίνο (ιταλικό)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
 
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το στραγγίζουμε καλά, το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και το τσιγαρίζουμε.

Ρίχνουμε τα σκόρδα χοντροκομμένα και μόλις πάρει λίγο χρώμα βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι το τυρί το οποίο είναι κομμένο σε μεγάλους κύβους.

Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας απαλά.

Το τυρί θα πάρει χρώμα και σχεδόν θα διαλυθεί, έτσι πρέπει να γίνει.

Αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό χλιαρό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Από την Μάτα Μαλτέζου, Πειραιάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεγαλοπρεπής και κατανυκτική η χειροτονία εις Διάκονον του Μοναχού Ιακώβου Παπανάγου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδραβίδας

                            Α   Ξ   Ι   Ο   Σ !!!!!!!   Το πρωί του Σαββάτου, 22 Νοεμβρίου 2025, ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ...