ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου και η παράσταση ΚΡΑΓΚΙΟΖΗ



 Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού γραφείου Νεοχωρίου ο Πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας πραγματοποίησε την ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ που ήταν αφιερωμένη στους μικρούς συχωριανούς μας ...

Πλήθος παιδιών αλλά και

Χριστουγεννιάτικα έθιμα στην Ελλάδα

Μελωδίες γιορτινές, παιδικές μυθοπλασίες, αρώματα από κουζίνες νοικοκυριών, φωτιές, κουδούνες, τυχερά παιχνίδια, αγιοβασιλιάτικα καραβάκια και χριστουγεννιάτικα δέντρα, μεταμφιέσεις και  καλικάντζαροι, δίνουν αυτές τις ημέρες το δικό τους ξεχωριστό χρώμα σε όλες τις περιοχές αλλά ακόμη και τις πιο μικρές εστίες της ελληνικής επικράτειας. Όλοι προετοιμάζονται για τη γέννηση του Χριστού, τα ρεβενιόν έχουν την τιμητική τους ενώ οι οικογένειες και οι παρέες μεγαλώνουν και οι δρόμοι και οι πλατείες φωτίζονται και πλημμυρίζουν από κόσμο.Κάθε περιοχή έχει αυτές τις ημέρες τα δικά της ξεχωριστά έθιμα. Στην Ήπειρο πέρα από τα καθιερωμένα υπάρχουν και μερικά έθιμα που έχουν αρχίσει να φθείρονται με το πέρασμα των χρόνων. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Χριστουγεννιάτικα έθιμα


Χριστουγεννιάτικα έθιμα
(Διονυσίου Ν. Μπώκου: «ΜΥΡΣΙΝΗ – Η ιστορία και ο κόσμος της»
ΜΕΡΟΣ Ι΄ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΚΕΦ.12 – Χριστουγεννιάτικα έθιμα  Σελ.164-171)
             Άλλη μια σειρά εθίμων και συνηθειών συντρόφευαν και κάποιες συντροφεύουν ακόμη και τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Έθιμα μέσα από την Χριστιανική και λαϊκή Παράδοση  

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΜ


Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Στον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Επιβλήθηκε 67-59 του Ολυμπιακού

Φωτογραφίες από τη Βηθλεέμ


Φωτογραφίες από τη Βηθλεέμ
Σε μικρή απόσταση από την Αγία Πόλη βρίσκεται μια μικρή κωμόπολη γνωστή από την αρχαιότητα ως Βηθλεέμ. Η αίγλη της και η φήμη της διατρέχει όλη την οικουμένη από τα πρώτα Χριστιανικά χρόνια, αφού εδώ γεννήθηκε από την Αγία Παρθένο το «παιδίον Ιησούς». Το σπήλαιο της Γεννήσεως αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα και αγιότερα προσκυνήματα. Ιδιαίτερο δέος συνέχει τον κάθε πιστό η είσοδος εντός σ' αυτού του τόσο ταπεινού χώρου όπου, εκείνη την αγία νύχτα, χώρεσε ολόκληρος ο Ουρανός!

Αυτός είναι ο 20χρονος που βίασε κτηνωδώς ηλικιωμένη που πέθανε


20hronos
Στα Δικαστήρια Ηρακλείου προκειμένου να απολογηθεί οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο 20χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από το Λασίθι που φέρεται ως ο δράστης του βιασμού και της ληστείας σε βάρος 78χρονης.

Βαρθολομιό: Στη φάκα 51χρονος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

    sillipsi3

    Κατασχέθηκε το χρηματικό πόσο των 11.000 ευρώ

    Τουρνουά αγάπης και προσφοράς



                                                     

                                                             Δελτίο Τύπου


    ΣΕΦΑ Ανδραβίδας

    Τουρνουά αγάπης και προσφοράς

    Η επιστροφή της ιστορικής μας ομάδας είναι γεγονός και στη φάση της προετοιμασίας της για το πρωτάθλημα της Γ' ΕΣΚΑΗ, διοργανώνει

    Μήνυμα Χριστουγέννων

                                                               
                                                                  Ελληνική Δημοκρατία
    Νομός Ηλείας
    Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
    Γραφείο Τυπου  





    Μήνυμα Χριστουγέννων

    Το μήνυμα της Γέννησης

    Στη μάχη της Αυτοδιοίκησης ο Ανδρέας Κορομηλάς


    koromhlas

    Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης ανακοίνωσε την υποψήφιότητα του για το δημαρχιακό θώκο της περιοχής

    Ηλεία: Νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές τα Χριστούγεννα – Αναλυτική πρόγνωση

    vroxixristougenna

    Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων - Έντονα καιρικά φαινόμενα το πρωί της Παρασκευής

    Με τι καιρό θα γίνει η έξοδος την παραμονή των Χριστουγέννων


    Με τι καιρό θα γίνει η έξοδος την παραμονή των Χριστουγέννων

    Bροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα νοτιοδυτικά  που βαθμιαια θα επεκταθούν ανατολικότερα και πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα βορεια ηπειρωτικά. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη, παραμονή των Χριστουγέννων.

    Η Αναλυτική πρόγνωση

    Σαν σήμερα


    Τα σημαντικότερα γεγονότα της 24ης Δεκεμβρίου

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ...ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ?