ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συχωριανοί .
Όλοι μας είμαστε μέσα σε βαθιά θλίψη με το άσχημο μαντάτο που μάθαμε για τον χαμό  του αγαπητού νεότατου και εξαιρετικού μας συχωριανού μας ΙΩΑΝΝΗ Γεωρ.ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ .

Η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή θα γίνει στην Αθήνα και συγκεκριμένα την  
Μ.ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ 2013 ώρα 14:00 στο Κοιμητήριο Κόκκινου Μύλου 
Ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς το πρόσωπο του εκλιπόντος οι συχωριανοί μας στο Νεοχώρι  με δική τους πρωτοβουλία θα

Aύξηση δρομολογίων στο Ζάκυνθος-Κυλλήνη ζητούν Ζακυνθινοί φορείς


Αύξηση αναμένεται να παρουσιάσει η κίνηση στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης, εκτιμούν εκπρόσωποι των τοπικών παραγωγικών φορέων και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας στη Ζάκυνθο, ζήτησαν τη βελτίωση των συνθηκών εξυπηρέτησης του κοινού ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

"Πεντάρα" κι έμεινε ο Αίας - 5-1 τον Ηλειακό

aias_ileiakos1a.JPG
Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον «αγέραστο» Θοδωρή Λούρμπα, που πέτυχε χατ τρικ, αλλά κι όντας ανώτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ο Αίας Γαστούνης επικράτησε με 5-1 του Ηλειακού Λεχαινών στο γήπεδο του Τραγανού (παρουσία 800 και πλέον φιλάθλων) στο ματς του πλέι άουτ και ανανέωσε έτσι την παραμονή του στην Α1 τοπική Κατηγορία.

Επιστρέφονται οι πινακίδες κυκλοφορίας λόγω Πάσχα


pinakidesΤην επιστροφή των πινακίδων κυκλoφορίας σε όσους οδηγούς είχαν αφαιρεθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, αποφάσισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, λόγω του Πάσχα.

Μεσσηνία: Σύγκρουση φορτηγών πλοίων ανοιχτά της Μεθώνης - 2 νεκροί & 8 αγνοούμενοι ναυτικοί - Βυθίστηκε το ''Piri Reis'' που μετέφερε λιπάσματα!


nauagio- Σε πλήρη εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση με συμμετοχή ελικοπτέρου, αεροσκάφους και 10 πλοίων  - Η σύγκρουση των φορτηγών πλοίων έγινε 78 μίλια από τη Μεθώνη
κοντά στη νήσο Σαπιέντζα - Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 17 ναυτικούς του Piri Reis, οι 10 δεν πρόλαβαν να βγουν έγκαιρα - Το δεύτερο φορτηγό πλοίο δεν έχει βυθιστεί - Μέσα βρίσκονται 17 ναυτικοί.

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα ζωοκλοπές στην Ηλεία - Δράστης ένας 30χρονος Αλβανός


zooklopi1Εξιχνιάστηκαν, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δώδεκα ζωοκλοπές οι οποίες είχαν διαπραχθεί τους τελευταίους οκτώ μήνες στην
ευρύτερη περιοχή του Πύργου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, υπηκόου Αλβανίας, ηλικίας 30 ετών και ενός ακόμη συνεργού του, που αναζητείται από τις Αρχές, για διάπραξη ζωοκλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Έφυγε για το μεγάλο ταξείδι ενας αξιαγάπητος συχωριανός μας και τόσο νέος

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε τόσο σε εμάς όσο και και στην μικρή κοινωνία του χωριού μας ο ξαφνικός θάνατος ενός αξιαγάπητου νέου άνδρα , ενός χαμογελαστού και πάντα καλοσυνάτου ανθρώπου .
Ο λόγος για  τον φίλο μας και συχωριανό μας

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω


Τύπος εορτής: 
Με βάση το Πάσχα.
Εορτάζει 4 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα.

Άγιοι που εορτάζουν:  Μεγάλη Τετάρτη - Της Αλειψασης Τον Κύριον Μύρο
Βιογραφία

Κατά την Μεγάλη Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση του γεγονότος της αλείψεως του Κυρίου με μύρο από μια πόρνη γυναίκα. Επίσης φέρεται στη μνήμη μας, η σύγκλιση του Συνεδρίου των Ιουδαίων, του ανωτάτου δηλαδή Δικαστηρίου τους, προς λήψη καταδικαστικής αποφάσεως του Κυρίου, καθώς και τα σχέδια του Ιούδα για προδοσία του Διδασκάλου του.

Ηλεία: Με θερμοκρασίες Ιουνίου η Μεγάλη Εβδομάδα – αναλυτική πρόγνωση


pasxaa
Άκρως καλοκαιρινός καιρός θα επικρατήσει καθ' όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας με τον υδράργυρο στους 31 με 32 και την Μ.Τετάρτη
πιθανόν στους 33 βαθμούς Κελσίου, συνθήκες που παραπέμπουν σε Ιούνιο!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, το φετινό Πάσχα θα εορταστεί, όπως όλα δείχνουν, με άκρως για την εποχή καλοκαιρινές συνθήκες. Πάντως, υπαρκτή είναι η πιθανότητα για καλοκαιρινές μπόρες -τοπικές καταιγίδες- στα ορεινά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Την Μ.Πέμπτη η εικόνα πλέον θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξουν φαινόμενα αστάθειας.

Πάμε να δούμε τον καιρό αναλυτικά:

Μεγάλη Τρίτη

Το Άγιο Πάσχα - Μεγάλη Τρίτη
Η Εκκλησία θυμάται την παραβολή των 10 Παρθένων.
Το βράδυ ψάλλεται στις Εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Στην υμνολογία κυριαρχεί το γεγονός της αλείψεως του Κυρίου δια μύρων υπό πόρνης γυναικός, ενώ ψάλλεται ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας: Το τροπάριο της Κασσιανής.

Σαν σήμερα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 30ης Απριλίου