ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ηλεία: Παρουσίαση Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Λαϊκής Συσπείρωσης



Η Λαίκή Συσπείρωση Ηλείας ανακοίνωσε τους υποψήφιους περιφερεικούς συμβούλους της. Σε Δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρει:
"Όλοι που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και στην περιφέρεια αλλά και στους Δήμους είμαστε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, φίλοι και συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ. 

Ριζοσπάστες αγωνιστές που συναντηθήκαμε στους αγώνες του ΠΑΜΕ, στα μπλόκα της ΠΑΣΥ, στους αγώνες των ΕΒΕ με την ΠΑΣΕΒΕ, στους γυναικείους συλλόγους της ΟΓΕ, στο μέτωπο αγώνα σπουδαστών (ΜΑΣ), στο αντιιμπεριαλιστικό και φιλειρηνικό κίνημα, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του λαού μας. Δεν προκύψαμε από παρθενογένεση.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις ταμπέλες των «ανεξάρτητων». Δεν επιδιώκουμε να εξαπατήσουμε τα λαϊκά στρώματα. Άνθρωποι που μέχρι χθες μπορεί να ψηφίζαμε και άλλα κόμματα, μπορεί να έχουμε ακόμα και σήμερα επιφυλάξεις, συμφωνούμε όμως στο κύριο στην αναγκαιότητα της ανυπακοής και της λαϊκής αντεπίθεσης.
  1. Βαγγελάτου Αβα, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
  2. Γεροπαναγιώτη–Θεοδωρακοπούλου Κατερίνα, Διοικητικός Υπάλληλος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, Μέλος Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου ΚΚΕ.
  3. Γιακουμέλος Σπύρος, Γεωπόνος, Διευθυντής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας
  4. Γιάνναρος Κώστας, Οδηγός, Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας.
  5. Ηλιόπουλος Γιώργος, Οικοδόμος, Πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας
  6. Κολόσακας Κωνσταντίνος, Σπουδαστής, Μέλος Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών
  7. Κουτρουμπή Ιωάννα, Τραπεζοϋπάλληλος, Μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Πύργου,.
  8. Κούφης Στάθης, Κτηνοτρόφος Γραμματέας Ο.Α.Σ. Ηλείας
  9. Νικολοπούλου Θεοδώρα, Γιατρός, Μέλος Ομάδας Γυναικών ΟΓΕ Ηλείας
  10. Παπαλεξόπουλος Γιάννης, Αγρότης, Μέλος Δ.Σ. Ο.Α.Σ. Ηλείας
  11. Παπαπετροπούλου Δώρα, Έμπορος, Μέλος ΠΑΣΕΒΕ Ηλείας, Μέλος Ομάδας Γυναικών ΟΓΕ Ηλείας
  12. Πολυζώης Βασίλης, Αγρότης Ταμίας Ο.Α.Σ. Ηλείας
  13. Σολωμού Νίκη, Δασοπόνος, Μέλος Ομάδας Γυναικών ΟΓΕ Ηλείας
  14. Τεφάνης Γιάννης, Ιδ. Υπάλληλος, Γραμματέας Ν.Σ. Ηλείας της ΚΝΕ
  15. Τζαβάρας Γιώργος, Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Υγραερίου, Μέλος Κεντρικής Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ
Καλούμε τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που ως τώρα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συμπορευθούν και να στηρίξουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στους Δήμους.

Να  εγκαταλείψουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Οι επικεφαλής τους είναι στελέχη δοκιμασμένα, που έχουν δώσει εξετάσεις στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ ήταν μέχρι τώρα υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε στην υλοποίηση αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης.
Ο επικεφαλής της ΝΔ είναι δοκιμασμένος στην προσήλωσή του στην αντιλαϊκή πολιτική τόσο σαν στέλεχος της ΝΔ όσο και ως Αντινομάρχης.

Οι  φαιδρότητες στην επιλογή των  υποψηφίων εκφράζουν τη χρεωκοπία  της αντιλαϊκής πολιτικής που  υπερασπίζονται.

Να  γυρίσουν την πλάτη στα λεγόμενα αριστερά ψηφοδέλτια, από το χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. στο όνομα της ενότητας πρυτάνευσε ο τυχοδιωκτισμός, οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα αδιέξοδα στη λογική της διόρθωσης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του συστήματος. Είναι αφερέγγυοι.

Να  μην έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στους «ανεξάρτητους» και «αδέσμευτους», αποτελούν τους ναυαγοσώστες της αντιλαϊκής πολιτικής και των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουν σηκώσει τη «λευκή σημαία» του συμβιβασμού και της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η αποχή  ανεξάρτητα προθέσεων δεν ανησυχεί το πολιτικό σύστημα, δεν εμποδίζει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η αποχή οδηγεί τελικά στη συνενοχή. Σκέψου ποιοι καλλιεργούν την αποχή, τα παπαγαλάκια του συστήματος

Η ψήφος  στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:Είναι ψήφος καταδίκης του μνημονίου, της αντιλαϊκής πολιτικής και του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.Είναι ψήφος καταδίκης του «Καλλικράτη».Είναι ψήφος χειραφέτησης από την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.Είναι ψήφος σίγουρη. Δεν επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες.

Βρίσκεται στον αντίποδα του πολιτικού συστήματος. Ενισχύει το αντίπαλο δέος. Είναι ψήφος που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην οργάνωση, στη στήριξη και στην αλληλεγγύη των αγώνων του λαού και της νεολαίας.

Είναι ψήφος για την ανασύνταξη, δυνάμωμα και ανάπτυξη του ανυποχώρητου ταξικού κινήματος.Είναι ψήφος ριζοσπαστική, ανυπότακτη. Είναι ψήφος που σηματοδοτεί τη λαϊκή αντεπίθεση στο εργατικό, στο νεολαιίστικο και γενικότερα στο λαϊκό κίνημα."

thebestnews

Μοιραία παράσυρση

Μοιραία παράσυρση














Τραγικό θάνατο βρήκε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα 42χρονος, υπήκοος Αλβανίας, που παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στην οδό Κατακόλου. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 42χρονος προσπάθησε να διασχίσει την οδό Κατακόλου από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς τον Πύργο.
Τα έντονα ίχνη από φρενάρισμα φανερώνουν ότι ο οδηγός αντιλήφθηκε τον πεζό και προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση, όπως αποδείχθηκε ανεπιτυχώς.

Ο 42χρονος έπεσε πάνω στο παρμπρίζ και από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης πετάχτηκε στον αέρα,για να καταλήξει αιμόφυρτος στην άσφαλτο. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των περιοίκων, που συγκλονισμένοι δεν πίστευαν πόσο άδικα έφυγε ένας συνάνθρωπος μας.

Η οδός Κατακόλου παραμένει ένας επικίνδυνος δρόμος που, πέρα από την μεγάλη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει και αρκετή κίνηση με τους πεζούς οι οποίοι καθημερινά  επιλέγουν να κάνουν τη βόλτα τους στα φαρδιά πεζοδρόμια. Δεν υπάρχει όμως καμία πεζογέφυρα για να περάσουν από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη με ασφάλεια.
iliatora

Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ  ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ  !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΗΨΗ....

Δουλειές με … φούντες


Δουλειές με … φούντες















Αποφέρουν καρπούς οι συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας για τον περιορισμό της εγκληματικότητας καθώς τον Σεπτέμβριο οι συλλήψεις έφτασαν τις 123.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Διεύθυνσης, 13 ήταν τα άτομα που συνελήφθησαν για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών, 1 άτομο για ληστεία, 11 άτομα  για κλοπές και διαρρήξεις, 25 για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.), 1 άτομο για βιασμό, 14 άτομα για παράβαση του νόμου περί όπλων, 14 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 2 άτομα για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων, 1 άτομο για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, 2  άτομα για παρακώληση συγκοινωνιών και 39 για διάφορα αδικήματα. 

Παράλληλα οι Αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν εννέα περιστατικά. Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκε μία ληστεία, ένας βιασμός, πέντε περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε οικείες, καταστήματα και ξενοδοχεία, και βρέθηκαν και δύο αυτοκίνητα τα οποία είχαν κλαπεί. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι Αστυνομικοί των Υπηρεσιών της Α.Δ. Ηλείας εντόπισαν και κατάσχεσαν κατά τη διάρκεια ερευνών, 1.880 γρ. χασίς, 3.9 γρ. ηρωίνης και 0.8 γρ. κοκαΐνης, ενώ κατασχέθηκαν 6 σιδηρολοστοί , 50 κροτίδες και έξι χαρτονομίσματα διαφόρων αξιών αμφιβόλου γνησιότητας.
ILIATORA

Η Αμοργός της Γαστούνης

Η Αμοργός της Γαστούνης
Γαστούνη,βράδυ Σαββάτου,λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι...
Η Αμοργός της Γαστούνης

Αφιερωμένη στον ποιητή Νίκο Γκάτσο ήταν η συναυλία που πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης «Τα Χρώματα της Ήλιδας».

Στην κατάμεστη  από κόσμο αίθουσα, παρουσία φορέων και πολιτών, η ορχήστρα "ταξίδεψε στην Αμοργό", ενώ παράλληλα ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα των Ο. Ελύτη, Ε. Παπαγιαννοπούλου, Μ. Ρασούλη και Λ. Παπαδοπούλου.

Διαβάστε την σύνθεση της ορχήστρας καθώς και περισσότερα για τον σκοπό και την φιλοδοξία των μελών της στα "Σχετικά Άρθρα".




 ILIATORA

Θέλουν την Ηλεία «απόβρασμα» της Ελλάδας

Θέλουν την Ηλεία «απόβρασμα» της Ελλάδας













Ο Πέλοψ έδωσε το όνομά του στην Πελοπόννησο.
Ο Πέλοψ ήταν Ηλείος βασιλιάς της Πίσας.
Η Ηλεία, παραδόξως, δεν ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, άρα η πατρίδα του Πέλοπος δεν είναι… Πελοπόννησος! 

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (της ομώνυμης Περιφέρειας) έχει αναπτύξει πανεπιστημιακές σχολές σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην οποία ανήκει η Ηλεία –του Πέλοπος- έχει το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο δεν έχει αναπτύξει κάποιο τμήμα του στον τόπο του Πέλοπος.

Με απλά λόγια η Ηλεία είναι ο μοναδικός νομός μέσα στις δύο Περιφέρειες (Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας) που δεν έχει πανεπιστημιακή σχολή!

Γιατί να έχει πανεπιστημιακή σχολή και η Ηλεία; Μια απλοϊκή εξήγηση θα ήταν: επειδή έχουν και όλοι οι άλλοι νομοί. Όμως το πλέον πειστικό επιχείρημα δεν θα μπορούσε να ήταν αυτό. Διαχρονικά η Ηλεία περικλείει πολλούς συμβολισμούς και πιο ισχυρούς από την καταγωγική σχέση του «νονού» της Πελοποννήσου.

Το ιστορικό παρελθόν είναι το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας, το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί αφετηρία για μια πνευματική αναβάπτιση της Ηλείας μέσα και από μια πανεπιστημιακή σχολή.

Όμως οι «σοφοί» της ακαδημαϊκής νομενκλατούρας της χώρας αλλά και οι πολιτικοί που βρέθηκαν κατά καιρούς να διαχειρίζονται τις τύχες μας, σε μια ακατανόητη σύμπλευση, με «συνωμοτικά» μάλιστα χαρακτηριστικά, εξαίρεσαν επιδεικτικά και προκλητικά ετούτο τον τόπο από την πανεπιστημιακή παιδεία.

Κατά καιρούς είδαμε διάφορους «λεονταρισμούς» τοπικών και υπερτοπικών κέντρων που, ωθούμενα από την πίεση της κοινής γνώμης, διεκδίκησαν την λειτουργία Α.Ε.Ι. στην Ηλεία. Όσο θορυβώδεις και φανφαρόνες κι αν ήταν οι πρωτοβουλίες αυτές, τόσο σιωπηρά και αόρατα ήταν τα αποτελέσματά τους!

Εκείνοι που έπρεπε να τους ακούσουν, τους έγραψαν κανονικότατα στα παλιά τους τα παπούτσια, έτσι η Ηλεία δεν πήρε ποτέ αυτό που ζητούσε, αυτό που δικαιούταν.

Στη νέα πραγματικότητα που διέπει τη χώρα, με τη δραστική περιστολή των δημόσιων δαπανών και τις συγχωνεύσεις – συμπτύξεις κάποιων δομών διοίκησης, ανάμεσα στις οποίες και τα Α.Ε.Ι., το διαχρονικό αυτό αίτημα της Ηλείας δεν έχει πλέον καμιά τύχη.

«Πνίγηκε» στα θολά νερά της αφερεγγυότητας και της παραπλανητικής τέχνης που οι πολιτικοί χειρίζονται επιδέξια. Κι αν είχαμε ένα Α.Ε.Ι. στην Ηλεία, όλα θα ήταν καλύτερα, θα μέτριαζε κάπως η κακή φήμη του τόπου για τα χασίσια, τα κ...όμπαρα και τους τσαμπουκάδες, που όλοι ξέρουμε πως είναι υπερβολές και ακρότητες, αλλά μας τα «χρεώνουν» καθιστώντας την Ηλεία απόβρασμα της Ελλάδας.

Μήπως αυτό θέλουν; Μήπως οι πολιτικοί ευνοούνται από την έλλειψη πνευματικού υπόβαθρου; Για σκεφτείτε το…

Του Χρήστου Βορλόκα

ILIATORA

Κατάθεση συνδυασμών σε δυο εβδομάδες

Κατάθεση συνδυασμών σε δυο εβδομάδες













Μέχρι τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτωβρίου έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν στο Πρωτοδικείο τους συνδυασμούς τους οι υποψήφιοι δήμαρχοι, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η εγκύκλιος για τις δημοτικές εκλογές.

Η δήλωση του συνδυασμού καταρτίζεται γραπτώς και υποβάλλεται στον Πρόεδρο των Πρωτοδικών.
Η υποβολή της δήλωσης στον Πρόεδρο των Πρωτοδικών γίνεται είτε με:
  • επίδοση από δικαστικό επιμελητή, ύστερα από παραγγελία του υποψήφιου Δημάρχου ή των υποψήφιων συμβούλων που την υποβάλλουν ή ενός εκλογέα δημότη είτε με
  • παράδοση με απόδειξη  από τον υποψήφιο Δήμαρχο ή τους υποψήφιους συμβούλους.
Η επίδοση ή η παράδοση πραγματοποιείται είκοσι (20) ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας, δηλαδή το αργότερο μέχρι και την 12η ώρα βραδινή της 18ης Οκτωβρίου 2010.

Η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 γίνεται από το Πρωτοδικείο, στο οποίο υποβλήθηκαν οι δηλώσεις των συνδυασμών, τη δεκάτη πέμπτη ημέρα πριν από την ψηφοφορία, δηλαδή μέχρι την 12η ώρα βραδινή της 23ης  Οκτωβρίου 2010.

Για την ανακήρυξη των συνδυασμών το οικείο Πρωτοδικείο εξετάζει:

•Το εμπρόθεσμο της υποβολής της δήλωσης, με την επιφύλαξη των περιπτώσεων αντικατάστασης παραιτηθέντων ή αποβιωσάντων υποψηφίων

•Τον προβλεπόμενο από τις οικείες διατάξεις ελάχιστο αριθμό υποψηφίων, καθώς και το μέγιστο αριθμό αυτών εντός του ορίου της προσαύξησης

•Το υποχρεωτικό ποσοστό των υποψηφίων συμβούλων που προβλέπεται από κάθε φύλο.

•Εάν το έμβλημα που χρησιμοποιεί ο συνδυασμός εμπίπτει στις απαγορεύσεις του νόμου

•Τον ορθό τρόπο αναγραφής (αλφαβητική σειρά) των ονομάτων των υποψηφίων

•Την πληρότητα των δικαιολογητικών που επισυνάπτονται στη δήλωση.
ILIATORA



Σε ιδιώτες εκτάσεις - φιλέτα στην Ηλεία


Σε ιδιώτες προτίθεται να παραχωρήσει για πενήντα χρόνια δημόσιες «εκτάσεις- φιλέτα» στο Νομό Ηλείας και σε άλλους Νομούς της Χώρας η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου έχουν μπει στο …μικροσκόπιο για παραχώρηση τρεις εκτάσεις, και  συγκεκριμένα μια έκταση 856.000 τ.μ. στο Δήμο Αμαλιάδας, 12.234 τ.μ. στο Δήμο Σκιλλούντος, καθώς και 2.500.000 τ.μ στην παραλία της Ζαχάρως.

Πέραν τούτου, πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του Σεπτεμβρίου κλιμάκιο από την εταιρεία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα θα επισκεφθεί την Ηλεία προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία σε τρεις «περιοχές-φιλέτα», σε Λουτρά Κυλλήνης, Καϊάφα και Κουνουπέλι, ώστε να προχωρήσει σε προτάσεις ορθολογικής αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Φυσικά ο σχεδιασμός της παραχώρησης ακινήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες δεν αφορά μόνο την Ηλεία αλλά επεκτείνεται  σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα , όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ», στο στόχαστρο της Qatar Ηolding αλλά και της αιγυπτιακής Οrascom, συμφερόντων της οικογένειας Σαουίρις, έχουν μπει μερικά από τα «ακίνητα-φιλέτα» της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.

Πριν από μερικούς μήνες εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΚΕΔ και ζήτησαν πληροφορίες για κάποια από τα συγκεκριμένα ακίνητα: κυρίως της περιοχής του Ρίου- Αντιρρίου, του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν, αλλά και για τα ακίνητα στο Βαθύ Σάμου, τις Αλυκές Μεσολογγίου και τις Γούρνες της Κρήτης.

Δύο από τα ακίνητα αυτά είναι αρκετά ώριμα για να βγουν σε διεθνείς διαγωνισμούς προκειμένου να αναζητηθούν ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή τους έως και 50 χρόνια. Τα δύο ακίνητα είναι, το ακίνητο των 270 στρεμμάτων στο τέλος της γέφυρας του Ρίου- Αντιρρίου και, το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν μαζί με τη γύρω έκταση των 18.000 στρεμμάτων.

Πηγές της ΚΕΔ εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του 2010 και παρά το γεγονός ότι η οικονομική συγκυρία δεν είναι η καλύτερη θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για τα δύο ακίνητα-φιλέτα. Στα σχέδιά της, που βεβαίως θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους αναδόχους, είναι η κατασκευή μιας ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων, μιας από τις μεγαλύτερες μαρίνες της περιοχής, καθώς επίσης εμπορικών κέντρων και κέντρων ψυχαγωγίας- εστίασης.

Για το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία πίστας 1.000 μέτρων στην οποία θα μπορούν να προσγειώνονται ελαφρά αεροσκάφη, μεταφέροντας τουρίστες από περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Ένας από τους κλάδους που θα επιδιώξει την επιτάχυνση των επενδυτικών σχεδίων του είναι και η τουριστική βιομηχανία. Μία από τις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται σήμερα στον κλάδο του τουρισμού είναι και η επένδυση της Dolphin Capital Ιnvestors, που αφορά το τουριστικό συγκρότημα Ρorto Ηeli Collection, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 3.500 στρεμμάτων στην Αργολίδα
.
Αντιδράσεις 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι παραπάνω σχεδιασμοί έχουν προκαλέσει τις πρώτες  αντιδράσεις. Βουλευτές του ΚΚΕ έχουν φέρει το θέμα στη Βουλή και με ερώτησή τους ζητούν να σταματήσει η παραχώρηση – εκποίηση Δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες.

Όπως τονίζουν, πρόκειται για φιλέτα δημόσιας γης με εξαιρετική σημασία,  ιδανικά  για τουριστική εκμετάλλευση λόγω της θέσης τους, που παραδίδονται στο κεφάλαιο για επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επισημαίνουν ωστόσο ότι με αυτή τη λογική δημιουργούνται νέα πεδία δραστηριότητας για επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να αυξηθεί  η κερδοφορία τους, χωρίς όμως να ληφθεί υπόψη  το γεγονός ότι η γη και το περιβάλλον είναι δημόσια αγαθά που πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού για αξιοπρεπείς διακοπές, δραστηριότητες και ψυχαγωγία.

the best news

"Να ανακληθεί η εκδικητική μετακίνηση υπαλλήλου"


\"Να ανακληθεί η εκδικητική μετακίνηση υπαλλήλου\"









Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με αφορμή την μετάθεση στη Δ.Ο.Υ. Ανδρίτσαινας του υπαλλήλου της Δ.Ο.Υ. Πύργου και πρώην προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Νίκου Παπαβασιλείου, έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι πρασινοφρουροί ξανάρχονται! Ο Νίκος Παπαβασιλείου, επί σειρά ετών γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας του ΣΥΝ, μετακινείται από τη Δ.Ο.Υ. Πύργου στην Ανδρίτσαινα.

Το κομματικό κράτος δεν ανέχεται ανθρώπους που υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και τη δημόσια περιουσία.

Είναι πασίγνωστο ότι ο Νίκος, ως Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, ενόχλησε τοπικά συμφέροντα, καταπατητές δημοσίων εκτάσεων, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την περιουσία του Δημοσίου.

Ήρθε σε σύγκρουση με υψηλά ιστάμενους παράγοντες, με βουλευτές και υπουργούς. Αντί για ανταμοιβή, το φαιοπράσινο κράτος απαντά με εκδίκηση και εμπάθεια.

Και βέβαια όλα γίνονται με διαφάνεια και αξιοκρατία! Ίσως γίνει και δημόσια διαβούλευση! Φυσικά θα αναρτηθεί και στο διαδίκτυο! Α, όλα κι όλα, το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτά τα θέματα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του! Εννοείται ότι η μετακίνηση συμβάλλει και στην … αποκέντρωση, ενδεχομένως και στην … πράσινη ανάπτυξη!

Υπάρχει και μια λεπτομέρεια! Ο Νίκος είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου του. Αλλά ποιος ασχολείται σήμερα με «λεπτομέρειες»;

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

ILIATORA





Στα «χαρτιά» οι ταμειακές μηχανές για τους αγρότες στις λαϊκές
















Σε εφαρμογή τέθηκε από 1-10-10 η λειτουργία ταμειακών μηχανών για τους αγρότες- πωλητές λαϊκών αγορών, όπως όμως όλα δείχνουν το μέτρο προς το παρών βρίσκεται μόνο στα χαρτιά, γιατί οι αγρότες δεν φαίνονται πρόθυμοι να το τηρήσουν, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προσανατολίζονται στο να εγκαταλείψουν τις λαϊκές αγορές, αφού το νέο μέτρο κρίνεται ασύμφορο.

Χθες, οι αγρότες- πωλητές που συμμετείχαν στη λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας εμφανίστηκαν προβληματισμένοι και αρκετοί ήταν σε δίλημμα για το εάν θα πρέπει ή όχι να εφαρμόσουν το νέο μέτρο, ενώ περιμένουν διευκρινήσεις πριν κάνουν το βήμα αγοράς ταμειακών μηχανών, ενώ ευελπιστούν το να δοθεί κάποια παράταση.

Πολλοί χαρακτήρισαν το νέο μέτρο απαράδεκτο και ασύμφορο, αφού όπως λένε το κράτος τους αντιμετωπίζει ως εμπόρους ενώ στην ουσία είναι αγρότες και στην ουσία υποστηρίζουν ότι το νέο μέτρο θα τους αναγκάζει να καταβάλλουν διπλάσιο ΦΠΑ σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους, πράγμα αδιανόητο.
 
Αυτό που επισημαίνουν δε, είναι ότι το νέο μέτρο θα αναγκάσει πολλούς να εγκαταλείψουν τις λαϊκές αγορές και αυτό θα έχει αρνητικές συνέπειες και στους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ποιοτικά και φθηνά προϊόντα. Και μάλιστα σε μία εποχή πολύ δύσκολη και για τους ίδιους αλλά και για όλα τα νοικοκυριά, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το τι θα γίνει, κανείς δεν το ξέρει και προς το παρόν όλοι τηρούν στάση αναμονής.

Μαρία Καραμπάτση

PATRIS

Αβεβαιότητα για το «Βοήθεια στο σπίτι»

Το πρόγραμμα \"Βοήθεια στο Σπίτι\" είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα και το μοναδικό σε πολλούς δήμους του νομού, αν όχι στο σύνολό τους.

Ένα πρόγραμμα στο οποίο ενδέχεται να πέσουν τίτλοι τέλους στο τέλος του χρόνου. Ένα πρόγραμμα το οποίο παρέχεται σε 110.000 χιλιάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας σε ολόκληρη την χώρα από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προσφέρει ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, συναισθηματική υποστήριξη και διενέργεια εξωτερικών εργασιών .
Αιτία, είναι η λήξη της χρηματοδότησης του προγράμματος μέσω των κοινοτικών πλαισίων στήριξης (Β\' ΚΠΣ, Γ\' ΚΠΣ, ΕΣΠΑ).


Τα κοινωνικά προγράμματα πρόνοιας όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), η Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων κ.ά. έχουν ενταχθεί εδώ και δεκαετίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς ποτέ, όμως, να εξασφαλιστεί η διαρκής και σταθερή χρηματοδότησή τους από εθνικούς πόρους.

Συγκεκριμένα, από το 2000 η χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» εντάχθηκε στο Β\' ΚΠΣ, και στη συνέχεια, με συνεχείς επαναδιαπραγματεύσεις και παρατάσεις των χρηματοδοτήσεων μέσω του Γ΄ ΚΠΣ και τελευταία μέσω του ΕΣΠΑ (180 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2008-2010) κρατιέται με νύχια και με δόντια σε λειτουργία και κυρίως χάρη στην αυτοθυσία 5.000 εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους συμβασιούχων.

Η αγωνία των εργαζομένων στο πρόγραμμα είναι έντονη καθώς η χρηματοδότηση του προγράμματος λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι τύχη του, αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση για τη συνέχισή του. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ολόκληρη τη χώρα 5.000 εργαζόμενοι (ιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί και οικιακοί βοηθοί) φροντίζουν συνολικά 110.000 ανήμπορους ανθρώπους. Παρά τις δυσκολίες, το πρόγραμμα έχει μεγάλη απήχηση και θεωρείται η δημοφιλέστερη κοινωνική υπηρεσία των δήμων.

Αν το πρόγραμμα διακοπεί, θα είναι τραγικό για τους χιλιάδες ηλικιωμένους, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άποροι και μόνοι στη ζωή. Στην κατεύθυνση αυτή η κοινωνική επιτροπή της ΚΕΔΚΕ έχει συντάξει μελέτη που προβλέπει την τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής υπηρεσίας, από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Δημοσίου αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι άνθρωποι που εργάζονται για το πρόγραμμα εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την συνέχισή του. Ταυτόχρονα, ζητούν την στήριξη των αρμοδίων και των δήμων ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί.
Όπως ανέφεραν μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» η Έλενα Κατσικερού, κοινωνική λειτουργός και εκπρόσωπος νομού του διαπεριφερειακού συλλόγου Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, και η εργαζόμενη στο πρόγραμμα Σία Παπαγιαννακοπούλου, οι εξελίξεις είναι δυσοίωνες.
 
«Από τον Ιούνιο μας είχαν πει ότι θα δοθεί μια οριστική λύση για το πρόγραμμα, ότι δεν θα δουλεύουμε πλέον με συμβάσεις. Είχαν πει ότι τα τέσσερα υπουργεία θα έκαναν μια οριστική τοποθέτηση ώστε να ενταχθούμε στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Αυτό το αφήνουν από μήνα σε μήνα, δεν έχουν κάνει κάτι. 

Μας ενέταξαν στο ΕΣΠΑ, ως τον Δεκέμβριο. Προχθές στην συνάντηση που είχαμε με την υφυπουργό Γιώργο Ντόλιο και τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, τα πράγματα που είπαν ήταν πολύ δυσάρεστα για εμάς. Όταν ρωτήσαμε αν αναζητούν λύση, σύμφωνα με την πρότασή τους, μας είπαν ότι δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Είπαν ότι ψάχνουν να βρουν ένα 20% χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό να κάνουν ανανέωση των συμβάσεων. Μας είπαν όμως ότι αν δεν δώσει η Ε.Ε αυτό το 20%, δεν μπορούν να κάνουν. Μιλούν πάλι για ανανέωση συμβάσεων. 

Όμως η Ε.Ε έχει απαντήσει πάρα πολλές φορές ότι δεν πρόκειται να δώσει συγχρηματοδότηση για το Βοήθεια στο Σπίτι, γιατί η Κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τηρήσει όρους που είχε θέσει για μόνιμες δομές. Μας είπαν ότι μέσα στον Οκτώβριο περιμένουν απάντηση από την Ε.Ε. Πιστεύουμε ότι το λένε για να μην κάνουμε κάποια κίνηση, κινητοποίηση προ των εκλογών. Ακόμη και αν γίνει η ανανέωση που μας λένε, ποια είναι η οριστική λύση που θα δώσουν; Έχουν δεσμευθεί γι’ αυτό. 

Μας είπαν ότι δεν παίρνουν πίσω την δέσμευση, αλλά ότι θα κάνουν επαναπροκήρυξη των θέσεων. Μας εμείς είμαστε εδώ μέσω ΑΣΕΠ. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε νομοσχέδιο ότι δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία. Άρα θα γίνει προκήρυξη του ΑΣΕΠ, θα βάλει σε αυτή κάρτα ανεργίας που κανείς από εμάς δεν έχει. Θα μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει μια γενική εμπειρία να μπει εκτός από εμάς, που έχουμε εμπειρία στο θέμα. Εμείς που μπήκαμε με ΑΣΕΠ; Είναι περίπου 80 άτομα εργαζόμενοι στον νομό. Και καλύπτουμε πολλούς ωφελούμενους, σχεδόν σε όλους του δήμους».
 
Όπως τόνισαν, το επόμενο βήμα τους είναι η Γενική Συνέλευση σε επίπεδο νομού, που θα πραγματοποιηθεί πιθανόν μεθαύριο Τρίτη. Αυτό θα γίνει σε όλους τους νομούς, θα ενημερωθούν τα μέλη για τις εξελίξεις στην συνάντηση της Αθήνα και θα ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι του νομού πιθανόν θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για 24 ώρες. «Θα μείνουν όλοι μέσα… Μόνο έτσι θα καταλάβουν. Και το θέμα μας θα περάσει και στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης…».

PATRIS

Πάνω από το διπλάσιο το ύψος βροχής το Σεπτέμβριο

Πάνω από το διπλάσιο το ύψος βροχής το Σεπτέμβριο















Αρκετά υετοφόρος εξελίχθηκε ο φετινός Σεπτέμβριος με το ύψος βροχής στον Πύργο να ξεπερνά το διπλάσιο από την κανονική τιμή φτάνοντας τα 64,0 χιλιοστά(mm) από τα οποία τα 50,2mm έπεσαν το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου με τις γνωστές συνέπειες.

Σύμφωνα με τον Aυτόματο Mετεωρολογικό Σταθμό καταγράφηκαν 5 ημέρες (> 0,2 mm) 3 ημέρες (> 2,0 mm) 1 ημέρα (> 20,0 mm).

Σύμφωνα με τα κλιματολογικά στοιχεία για την περιοχή του Πύργου η κανονική τιμή για το μήνα είναι 27,7mm.

iliatora

Πόσους δημοτικούς συμβούλους εκλέγει κάθε δήμος

Πόσους δημοτικούς συμβούλους εκλέγει κάθε δήμος














Με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια κάθε Καποδιστριακός δήμος θα εκλέξει στις 7 Νοεμβρίου ανάλογο αριθμό δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Για το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, έχουν δικαίωμα να εκλεγούν:

•Ολοι οι Έλληνες πολίτες που είναι δημότες του νέου Δήμου, έχουν την ικανότητα του εκλέγειν και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών,  δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 6.11.1992

•Οι πολίτες των λοιπών 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι α) έχουν την ικανότητα του εκλέγειν, β) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών,  δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 6.11.1992, και γ) δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση έκπτωσης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, σύμφωνα με το κράτος- μέλος καταγωγής τους.

•Οι ομογενείς, οι οποίοι α) έχουν την ικανότητα του εκλέγειν β) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 6.11.1992 γ) διαθέτουν επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και δ) δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση έκπτωσης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, σύμφωνα με το κράτος- μέλος καταγωγής τους
.
•Οι νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι α) έχουν την ικανότητα του εκλέγειν β) έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών, δηλαδή έχουν γεννηθεί μέχρι 6.11.1992 και γ) διαθέτουν επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας και δ) δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση έκπτωσης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι, σύμφωνα με το κράτος- μέλος καταγωγής τους.

Για τον καθορισμό του αριθμού των δημοτικών συμβούλων ανά δήμο «οδηγό» αποτέλεσε η τελευταία απογραφή του 2001, έτσι τα κριτήρια για τους επτά Καλλικρατικούς δήμους της Ηλείας διαμορφώνονται ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ - ΚΥΛΛΗΝΗΣ       
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ    ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ    ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ                      4.309                       4
ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ                    11.204                     11
ΚΑΣΤΡΟΥ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ           4.486                       5
ΛΕΧΑΙΝΩΝ                          6.334                       7
ΣΥΝΟΛΟ                          26.333                     27
       
ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ - ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ       
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ    ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ    ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΛΙΦΕΙΡΑΣ                         3.829                       5
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΗΣ                    2.152                       3
ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ                   15.931                     19
ΣΥΝΟΛΟ                           21.912                   27
       
ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ       
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ    ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ    ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ            11.069                    15
ΛΑΜΠΕΙΑΣ                           1.374                      2
ΛΑΣΙΩΝΟΣ                           2.562                     3
ΦΟΛΟΗΣ                             4.870                     7
ΣΥΝΟΛΟ                            19.875                  27
       
ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ       
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ    ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ    ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΖΑΧΑΡΩΣ                           12.910                    23
ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ                           2.499                     4
ΣΥΝΟΛΟ                              15.409                 27
       
ΔΗΜΟΣ ΉΛΙΔΑΣ       
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ    ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ    ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ                        32.090                    28
ΠΗΝΕΙΑΣ                              5.660                      5
ΣΥΝΟΛΟ                             37.750                   33
       
ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ       
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ    ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ    ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ                     5.348                     7
ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ                        11.523                    15
ΤΡΑΓΑΝΟΥ                            3.361                     5
ΣΥΝΟΛΟ                             20.232                   27
       
ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ       
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ    ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ    ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
ΒΩΛΑΚΟΣ                             3.552                    2
ΙΑΡΔΑΝΟΥ                            4.297                    3
ΠΥΡΓΟΥ                             34.902                   22
ΩΛΕΝΗΣ                               9.026                    6
ΣΥΝΟΛΟ                             51.777                  33
iliatora



Κλείδωσαν" οι αντιπεριφερειάρχες της Ηλείας

\"Κλείδωσαν\" οι αντιπεριφερειάρχες της Ηλείας














"Κλείδωσαν" οι αντιπεριφερειάρχες για το Νομό Ηλείας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανακοινωθούν επισήμως στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε ότι αφορά το συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν οτι αντιπερειφερειάρχης θα είναι ο νυν Νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας. Τον κ. Καφύρα πρότειναν και στήριξαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την Ηλεία (πάντως όχι όλοι...) αλλά αποτελεί και προσωπική επιλογή του ιδίου του κ. Κατσιφάρα ο οποιος τον θέλει στο συνδυασμό του


Οσο για το συνδυασμό του κ. Παπαναστασίου, ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος με τη στήριξη της Ν.Δ., φαίνεται οτι καταλήγει στο Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αηδόνη, ο οποίος χθες ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο.

Γεγονός πάντως είναι οτι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα, που σημαίνει οτι δεν θα αργήσουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
iliatora