ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

«Κέρδισε» τα παιδιά ο Ν.Ο Κυλλήνης















Ένωσαν την αγάπη και το μεράκι τους για τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ δημιουργώντας έναν Όμιλο, ο οποίος καθημερινά κερδίζει όλο και πιο πολλούς φίλους από ολόκληρο το νομό.
Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Ναυτικό Όμιλο Κυλλήνης που απώτερος στόχος του είναι να μεταδώσει την αγάπη για την θάλασσα στις επόμενες γενιές. Ήδη ο Όμιλος έχει καταγεγραμμένα 61 μέλη, ενώ αρκετά είναι τα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της πεδινής Ηλείας που παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα ιστιοπλοΐας Optimist και θαλάσσιου σκι.

«Πέρυσι το καλοκαίρι εγκρίθηκε το καταστατικό και φέτος, στις 10 Μαΐου προχωρήσαμε στα εγκαίνια» λέει ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κυλλήνης κ. Αντώνης Σοφιανός και συνεχίζει: «Έχουμε ήδη 61 μέλη και έχουμε αιτήσεις για πολλές εγγραφές. Ξεκινήσαμε τα μαθήματα Optimist την 1η Ιουλίου και έχουμε 21 παιδιά σε αυτό το τμήμα. Έχουμε άλλα 14 στο τμήμα του Σκι, ενώ μελλοντικοί μας στόχοι είναι η δημιουργία τμήματος Κολύμβησης, Ιστιοσανίδας και Σχολής Ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας».

«Επεισοδιακή» κινητοποίηση στο Κουρτέσι!

Ανθρώπινη «αλυσίδα» σχημάτισαν χθες το μεσημέρι στον κόμβο του Κουρτεσίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων Δημοσίας Χρήσης του νομού, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τους «απεργοσπάστες» συναδέλφους τους, αλλά και όλο τον κόσμο για τον αγώνα και τα αιτήματά τους.
Η πρώτη αυτή δυναμική κινητοποίηση, διήρκησε περίπου μια ώρα, ενώ τα φορτηγά δημοσίας χρήσης και όλα τα μεγάλα οχήματα συνέχισαν την πορεία τους από παρακαμπτήριους δρόμους.
Ωστόσο τα μικροεπεισόδια δεν αποφεύχθηκαν όταν οι οδηγοί προσπάθησαν να αποκλείσουν για λίγα λεπτά της ώρας τελείως τον δρόμο, με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Νίκο Κορδαλή και τον συνδικαλιστή κ. Σάκη Μυλωνά να οδηγούνται στο αυτόφωρο. Οι δύο συνδικαλιστές αφέθησαν ελεύθεροι νωρίς το απόγευμα, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος.


Η κινητοποίηση ξεκίνησε στη μία περίπου το μεσημέρι με τους ιδιοκτήτες οχημάτων δημοσίας χρήσης να παρατάσσονται στη μέση ακριβώς της Εθνική Οδού Πατρών – Πύργου. Στο σημείο είχε σπεύσει από νωρίς το πρωί ο Διοικητής κ. Γεώργιος Τσεριώνης και όλη η δύναμη του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας, ενώ η κυκλοφορία ρυθμίζονταν τόσο στην είσοδο όσο και στην έξοδο του Κουρτεσίου με τα μεγάλα οχήματα να παρακάμπτονται σε άλλους δρόμους.

Από την Εθνική Οδό περνούσαν κανονικά όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ενώ η απόφαση που έχουν πάρει εδώ και μέρες οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δημοσίας χρήσης είναι να μην σταματήσουν σε καμία περίπτωση όχημα που θα μεταφέρει φάρμακα ή κάθε είδους ιατρικού και νοσοκομειακού υλικού, αλλά και καύσιμα που προορίζονται για τα νοσηλευτικά ιδρύματα.


«Χάνουμε τις περιουσίες μας»

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών οχημάτων δημοσίας χρήσης του νομού κ. Νίκος Κορδαλής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε δυόμιση εβδομάδες στον δρόμο τώρα και δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε πίσω. Χανόμαστε, χάνουμε τις περιουσίες μας. Χθες, στην πανελλήνια συνεδρίαση ένας συνάδελφος είπε ότι αν πέθαινε πέρυσι, η χήρα του θα μπορούσε να πουλήσει την άδεια του οχήματος και να ζήσει αυτή και τα παιδιά της. Αν γίνει τώρα αυτό, η οικογένειά του θα καταστραφεί».

Συνεχίζοντας ο κ. Κορδαλής τόνισε: «Χθες, χάσαμε έναν συνάδελφο στον Πειραιά, δεν άντεξε την πίεση και τα χρέη η καρδιά του και πέθανε. Σήμερα, μαζεύουμε όλα τα Σωματεία της Ελλάδας χρήματα για την κηδεία του και για να στηρίξουμε την οικογένειά του».

Τέλος, αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν αρχίσει να έχει η αγορά ο πρόεδρος του Σωματείου είπε: «Η αγορά έχει στεγνώσει αλλά έχουμε στεγνώσει και εμείς. Κανένας από όλους εμάς δεν έχει στην τσέπη του πάνω από 5 ευρώ, δεν δουλεύουμε, τα έξοδα τρέχουν και έχουμε πίσω μας πολύ μεγάλα χρέη. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο γιατί αυτή τη στιγμή το μόνο που διεκδικούμε είναι η επιβίωσή μας».

«Θα συνεχίσουμε»



Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο δρόμο διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων δημοσίας χρήσης του νομού, ενώ δεν αποκλείεται από σήμερα κιόλας, οι κινητοποιήσεις τους να ενταθούν.
«Η πρώτη μας κινητοποίηση ήταν καθαρά συμβολική αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Κορδαλής.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΟΙ, 
 
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ, ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.  ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΝΕΑ ΣΑΣ/ΜΑΣ.

ΗΔΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ 20 ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α.,1 ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ,1 ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ 1 ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Είστε Ομογενής που κατοικεί στην Αμερική;

Έχετε κάποια είδηση που αφορά την Ομογένεια της Αμερικής,Αυστραλιας, Γερμανιας ,Γαλλιας,Κυπρου κλπ χωρών και θέλετε να δημοσιευθεί εδώ;

Μπορείτε να στέλνετε τα κείμενά σας στο παρακάτω e-mail:neohorikillinis@gmail.com


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,

ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ