ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ....ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΝΟ 31 ΑΤΟΜΑ  ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.
και ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ...
ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ....

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ  ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ...

ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ...

Στην ουρά του ΙΚΑ για τις εξετάσεις
Αγαπητέ ,φίλε και συνχωριανέ ...
΄οποιος/α/οι  και αν είστε να είστε πάντα καλά και σας ευχαριστούμε που κάνετε μια νέα αρχή για το δύσμοιρο χωριό μας  .
Διάβασα το άρθρο που γράψατε <<ούτε ράμματα δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία >>και θα ήθελα να σας πω τι συνέβει και σε μένα την Πέμπτη 25/11 .

ΟΥΤΕ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σχέδιο - χειρουργική, b& 
w. fotosearch 
- αναζήτηση κλιπαρτ 
ζωγραφιάς και 
εικόνας
Οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού, από τις οποίες κινδυνεύει ακόμη και η ασφάλεια ασθενών, αναδεικνύονται σε επιστολή, η οποία σε δραματικό τόνο περιγράφει αδιέξοδα που αποτελούν πια καθημερινή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Βαφτίζουν» ελληνικές τις εισαγόμενες πατάτες!

«Βαφτίζουν» ελληνικές τις εισαγόμενες πατάτες!
Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν και φέτος οι Ηλείοι πατατοπαραγωγοί, καθώς επαναλαμβάνεται το φαινόμενο ονομασίας εισαγόμενης πατάτας ως ελληνική με στόχο να αποκομίσουν κάποιοι κέρδη.

Τα παιχνίδια της μοίρας…

Τα παιχνίδια της μοίρας…
Πέρασαν κιόλας δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια για να γευθεί ξανά η Νέα Δημοκρατία τη…

Οι κλέφτες κάνουν πάρτι!

Οι κλέφτες κάνουν πάρτι!
Όχι δεν σας κάνουμε πλάκα… αλήθεια είναι. Το πάρτι έχει αρχίσει και για του λόγου το αληθές, έκλεψαν και από αποθήκη εμπορίας ποτών ίσα με 40 κιβώτια ουίσκι, διαφόρων μαρκών. Παιδιά όχι ξεροσφύρι και μονοκοπανιά…

Αυτό το σκύλο, τον έχω γεννήσει...

;

                 Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των συγκεκριμένων σκύλων. Δεν νομίζετε;




Ενα άγαλμα που μ' είδε...

Αυτή την φορά, ο analatos αποφάσισε να ασχοληθεί με τα τεράστια αγάλματα. Είναι λογικό, το μυαλό σας να πάει στο άγαλμα της Ελευθερίας, αλλά υπάρχουν κι άλλα πολλά που αξίζουν προσοχής και θαυμασμού!

Ο πραγματικός... Μόγλης!


Αυτός ο φύλακας έχει προσληφθεί για να βοηθήσει στην πρόληψη της λαθροθηρίας γύρω από την περιοχή καταφύγιο της άγριας ζωής Lanseria, στη Νότια Αφρική. Ο τρόπος που αλληλεπιδρά με τα ζώα αυτά είναι εκπληκτικός! Τα λιοντάρια φαίνονται να ξέρουν ότι είναι εκεί για την προστασία τους και είναι προφανές ότι τον εμπιστεύονται... Οι ύαινες είναι συνήθως απρόσιτες και μπορεί να γίνουν πολύ άγριες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα λιοντάρια δεν αρέσει καθόλου το νερό, αλλά κοιτάξτε τις φωτογραφίες στο ποτάμι!

Φέρτε τον παιχταρά στην Ελλάδα



Κάποιος, οποιοσδήποτε να τον πάρει... Θα τσοντάρουμε κι εμείς... Αν μεταδίδει κι ο Μανόλο, ακόμα καλύτερα...

Βούτηξε με το νυφικό στη θάλασσα και έσωσε 55χρονη


Μια Αυστραλή ενώ φορούσε ακόμα το νυφικό της δεν δίστασε να πηδήξει στη θάλασσα για να σώσει μια άλλη γυναίκα που επέπλεε στην επιφάνεια με το πρόσωπο στο νερό







Βούτηξε με το νυφικό στη θάλασσα και έσωσε 55χρονη
Μια Αυστραλή ενώ φορούσε ακόμα το νυφικό της δεν δίστασε να πηδήξει στη θάλασσα για να σώσει μια άλλη γυναίκα που επέπλεε στην επιφάνεια με το πρόσωπο στο νερό, γράφει σήμερα η εφημερίδα Adelaide's Advertiser.

Οδηγίες για γέλια μέχρι δακρύων


Εχετε προσέξει ποτέ τις οδηγίες χρήσης σε προϊόντα που καθημερινά καταναλώνουμε; Oχι; Καλα θα κάνετε να δίνετε περισσότερη σημασία γιατί μερικές έχουν πολύ γέλιο.
Σας αναφέρουμε τις πιο ενδιαφέρουσες:

Ας μεταφράσουμε: "Λεφτά υπάρχουν" Google;

H ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ  ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ ...

Στυγερή δολοφονία συγκλονίζει την Πάτρα

Τον χτύπησαν με σκεπάρνι στο κεφάλι για να τον ληστέψουν! Η στυγερή δολοφονία που συγκλονίζει την Πάτρα,

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

                                             Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ 
                                                                                         
                                              ΤΟ    EL CLASSIKO .........
                                                                                                       
                                                                                                  
                                                         ΩΡΑ 22:00

  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ...

Τι μεθόδευαν Αμερικανοί και Γάλλοι για το Σκοπιανό

http://img.protothema.gr/A49E576F8FEE46A4B29037C2BD519D88.jpgΤρόπους ώστε να πειθαναγκάσουν την ελληνική πλευρά να αποσύρει την απαίτηση να αλλάξουν τα διαβατήρια των πολιτών της FYROM (προκειμένου να...

ΔΕΙΤΕ: Εντυπωσιακά κουρέματα

0.jpg 10 περίεργα και εντυπωσιακά κουρέματα...

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ....ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ....

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒLOGG ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ.ΑΣ ΜΑΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ

Ο Χρήστος Φερεντίνος και καμιά 20αριά, ακόμη, εκτός ΑΝΤ1


Λίγες ώρες προτού το νέο πρόγραμμα του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1 βγει στον αέρα, ο σταθμός μετρά ακόμη μια σημαντική αποχώρηση.

Ο Λαζόπουλος μετακομίζει λόγω απεργίας




Η 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη στα ΜΜΕ έχει αναγκάσει τα τηλεοπτικά κανάλια να αλλάζουν τα προγράμματά τους.

Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης

Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης
Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, παρατηρείται το πρωί της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου στην Ηλεία, με θερμοκρασίες σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, που ξεπερνούν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Το ΠΑΜΕ «κατέλαβε» την Εφορία

Το ΠΑΜΕ «κατέλαβε» την Εφορία
Ανάρτηση πανό από μέλη του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Δ.Ο.Υ. Πύργου.
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην περαίωση φορολογικών υποθέσεων έκαναν πριν από λίγη ώρα στην Δ.Ο.Υ. Πύργου μέλη του ΠΑΜΕ Ηλείας και εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ στα πλαίσια

«Έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τις ΔΕΚΟ»



Μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές προαναγγέλλει ο Γ. Παπανδρέου
«Είναι πλέον η ώρα των μεγάλων αλλαγών». Με τη φράση αυτή, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές,

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των ναυτεργατών

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010
Ανεβαίνει  το θερμόμετρο στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους απεργούς ναυτεργάτες,  καθώς  ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, μιλώντας το  πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5,  άφησε ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

Χωρίς γιατρούς αύριο και μεθαύριο το ΙΚΑ

Χωρίς γιατρούς αύριο και μεθαύριο το ΙΚΑ
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, και μεθαύριο Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΙΚΑ. Στην διάρκεια των κινητοποιήσεων οι υγειονομικές μονάδες του Ιδρύματος θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Συνεταιριστικά καταστήματα υπό την αιγίδα της ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 2:18 μμ

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας χαιρετίζει την έναρξη  λειτουργίας καταστημάτων Ελληνικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων υπό την  ομπρέλα της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών  (ΠΑ.Σ.Ε.ΓΕ.Σ.).

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου της Τρόικας



Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του
δανείου της τρόικας σημαίνει επιμήκυνση
του βασανισμού του λαού στο κρεβάτι του
Προκρούστη, που τον έχουν αλυσοδέσει
κυβέρνηση-τοκογλύφοι-πλουτοκρατία,
τουλάχιστον έως το 2021.

Κλειστά ξανά σήμερα και αύριο τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Κλειστά ξανά σήμερα και αύριο τα πρακτορεία ΟΠΑΠ
Καθολική είναι και σήμερα η συμμετοχή των Ηλείων πρακτόρων του ΟΠΑΠ στη νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 29 και 30 Νοεμβρίου αντίστοιχα η ομοσπονδία τους.

Πάτρα: O παππούς έδειρε τη γιαγιά για τα μάτια της ερωμένης του!

http://www.newsit.gr/files/Image/00-ATHINA/27-08/resized/pappoulis_358_355.jpgΤον ξεμυάλισε μια 50χρονη Βουλγάρα - Ο 84χρονος ερωτιάρης απαιτεί από την 76χρονη γυναίκα του, να τα μαζέψει και να φύγει από το σπίτι...

Μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στο Αιγαίο

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles/petreleopigesmaketa2-425x286.jpgΠρώτο το newsbomb.gr με την έρευνα του Κώστα Χαρδαβέλλα έκανε τις μεγάλες αποκαλύψεις για την ύπαρξη του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα...

Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τοµέα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimVhGyc7aNO9Kg8BrLJTudvzbowePhdcLtMwjcdk6R66HVKO4SquYwcx2HMbbsCmr_4_etAfq9tUHRhVOwktkHDxgQ99SPHMsITnYBq6WCYIkVFcdUjizVL1BAO7Q48fzG1IoqxkcZKkg/s1600/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82.jpgΜείωση αποδοχών στον ιδιωτικό τοµέα κατά 20%-25%, µακροπρόθεσµη κατάργηση των... κλαδικών συµβάσεων και έκρηξη στις ατοµικές συµφωνίες φέρνουν δύο νέες ρυθµίσεις εντός του Δεκεµβρίου. Εντός της εβδοµάδας η κ. Κατσέλη θα συναντήσει τους...

Περαίωση τέλος μέχρι νεωτέρας

Τελευταία μέρα για την περαίωση η σημερινή, ανοιχτό παραμένει ωστόσο το ενδεχόμενο παράτασής της.

Νέο σκάνδαλο μεγατόνων στη FIFA

Νέο σκάνδαλο μεγατόνων στη FIFA
Ένα νέο σκάνδαλο έρχεται να ταράξει τα νερά στην πολύπαθη το τελευταίο διάστημα, FIFA.

Το χάπι του έρωτα και της ντροπής...

Το χάπι του έρωτα και της ντροπής...
Οι εξελίξεις στο χώρο της υγείας έρχονται να δώσουν ελπίδες σε όσους μέχρι τώρα “κοκκίνιζαν” από ντροπή…

"Βόλτα" στους -13 βαθμούς Κελσίου

\"Βόλτα\" στους -13 βαθμούς Κελσίου
Ροβανιέμι, το χωριό του Αϊ Βασίλη

Από την ζεστή Ηλεία των 23 βαθμών ας ταξιδεύσουμε διαδικτυακά, μέσω των webcams, στο χιονισμένο Ροβανιέμι

ΠΑΣΟΚ: Ζητούν την απομάκρυνση στελεχών

ΠΑΣΟΚ: Ζητούν την απομάκρυνση στελεχών
Η μία μετά την άλλη φθάνουν οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, δύο εβδομάδες μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης για στελέχη του κόμματος…

Amber Alert για τρία αγγελούδια

Μεγάλη αστυνομική δύναμη και δεκάδες εθελοντές στο Michigan των ΗΠΑ, χτενίζουν την περιοχή αναζητώντας τρία αγγελούδια που εξαφανίστηκαν...

Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου τίμησε τους πνευματικούς ανθρώπους


Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου τίμησε τους πνευματικούς ανθρώπους
Τους πνευματικούς ανθρώπους του Πύργου τίμησε απόψε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε πριν λίγο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο το Λύκειο των Ελληνίδων (παράρτημα Πύργου)...

Πρέπει να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας!

«Πρέπει να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας»
Μέσω τηλεόρασης ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού στην περιοχή Μουζακαίων, στα Ιωάννινα, ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους...

Ο Τύπος απεργεί

Η δημοσιογραφία κατεβάζει ρολά την Τρίτη 30 Νοεμβρίου από τις 6πμ έως τις 6πμ της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου.

Η Κρήτη θα σώσει την Ελλάδα από την κρίση - Εντοπίστηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου Μεγέθους...

Μεγέθους... Αλάσκας είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες τα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης.

Wikielaks:Τα μυστικά των ΗΠΑ στον αέρα

Ο ιστότοπος WikiLeaks αποκαλύπτει χιλιάδες απόρρητα αμερικανικά διπλωματικά έγγραφα.

Ο καιρός σήμερα 29 Noεμβρίου

Ο καιρός σήμερα
Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη

Φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Τα πρώτα θύματα μετρά η Ευρώπη, μετά την πρόωρη βαρυχειμωνιά που δοκιμάζει αρκετές χώρες.

Δημοσιεύθηκαν τα έγγραφα - βόμβα του αμερικανικού κράτους!

Άρχισε η ροή δημοσίευσης των απόρρητων εγγράφων που έχει στη διάθεσή του ο ιστότοπος Wikileaks...

Αγα- ΠΑΟ όλη την Ελλάδα

Σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία για όλους τους Έλληνες, η ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κάνει πράξη αγάπης την κοινωνική υπευθυνότητα...

Το στιγμιαίο λάθος ενός βουλευτή

Βουλευτής ζητάει εξέταση DNA για το μωρό της ερωμένης του.
Με το βλέμμα στις «γαλάζιες» έδρες
Σχόλια ( 28/11/2010 19:28 )
Με το βλέμμα στις «γαλάζιες» έδρες
Κινητικότητα επικρατεί στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία μετά την αποχώρηση του βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος όντας ανεξάρτητος, άφησε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με έναν μόλις βουλευτή.

Καλό καλοκαίρι!

Καλό καλοκαίρι!
Μόνο Νοέμβριο δεν θυμίζει ο καιρός, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα

Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»

Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.