ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για την πρόσληψη καθαρίστριας στους Παιδικους Σταθμους του Δημου Ανδραβίδας Κυλληνης,με συμβαση εως 31 Ιουλιου 2017

             
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2016
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΤΟ ΝΠΔΔ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
& ΠΑΙΔΕΙΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ
Ανακοινώνει

«Καμίνι» το Καραϊσκάκη με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

«Καμίνι» το Καραϊσκάκη με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ

Δίπλα στην ομάδα ο κόσμος του Ολυμπιακού

Αμαλιάδα: Ξεσηκωμός για το λουκέτο στη ΔΕΗ


Αμαλιάδα: Ξεσηκωμός για το λουκέτο στη ΔΕΗ
Η εταιρία ξεκίνησε μετακόμιση του αρχείου στο υποκατάστημα της πόλης
Του Γιάννη Σπυρούνη

Προσλαμβάνονται εργαζόμενοι για την Ιόνια Οδό - ΔΕΙΤΕ τι θέσεις αφορά και που να κάνετε αίτηση


Προσλαμβάνονται εργαζόμενοι για την Ιόνια Οδό - ΔΕΙΤΕ τι θέσεις αφορά και που να κάνετε αίτηση
Ανοικτές θέσεις εργασίας όπου γίνονται δεκτά βιογραφικά υπάρχουν αυτό το χρονικό διάστημα στην εταιρεία «Νέα Οδός» όπου και είναι παραχωρησιούχος που θα αναλάβει τη λειτουργία της Ιονίας Οδού. 

Με αντικατάσταση Φίλη ζητά να λήξει ο … ιερός πόλεμος ο Αρχιεπίσκοπος;


θρησκευτικά Μετά από το χορό των εκατέρωθεν δηλώσεων που προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να μετατραπεί το μάθημα των Θρησκευτικών σε Θρησκειολογία, ο ιερός πόλεμος μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης φαίνεται ότι οδεύει προς την … ανακωχή, χωρίς ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος να δεχθεί τελικά να συναντηθεί με τον Νίκο Φίλη.

Αμαλιάδα: Ο θείος, ο ανιψιός και τα... 23 γραμμάρια ηρωίνης


ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 

Συνελήφθησαν, προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 52 και 23 (θειος και ανιψιός), σε βάρος των οποίων

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άλυτο το πρόβλημα με τα θερμοκήπια


ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΖΗΜΙΩΝ 

Η καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί αγροτικές καλλιέργειες, σπίτια και επιχειρήσεις από τον ανεμοστρόβιλο και τις καταιγίδες  στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης βρίσκονται σχετικά σε καλό δρόμο,  αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τα θερμοκήπια.

Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη


Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, το νότιο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα. Βόρειοι άνεμοι 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση.

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 28ης Σεπτεμβρίου


1787: Το αμερικανικό Σύνταγμα ψηφίζεται από το Κογκρέσο και στέλνεται για έγκριση στα νομοθετικά σώματα των Πολιτειών.
1821: Το Μεξικό υπογράφει την τελική πράξη για την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
1858: Ο κομήτης του Ντονάτι γίνεται ο πρώτος που απαθανατίζεται φωτογραφικά.
1867: Το Τορόντο γίνεται επίσημα πρωτεύουσα του Οντάριο.
1893: Στην Πορτογαλία, ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Πόρτο με την ονομασία «Football Club do Porto-Sociedade Sportiva».
1916: Εθνικός διχασμός προ των πυλών. Η Ελλάδα βρίσκεται με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, η μία στη Θεσσαλονίκη υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η άλλη στην Αθήνα υπό την επιρροή του βασιλιά Κωνσταντίνου. Αιτία, η διχογνωμία Βενιζέλου και Κωνσταντίνου για το αν η χώρα πρέπει να συνταχθεί ή όχι με τις δυνάμεις της Αντάντ κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.
1922: Υπογραφή της Συνθήκης των Μουδανιών. Υπογράφεται, με επαχθείς όρους, ανακωχή με τους Τούρκους στα Μουδανιά, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
1931: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Αλέξανδρος Διομήδης υποβάλλει την παραίτησή του, μετά τη διαφωνία του με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο για το χειρισμό του θέματος της «προστασίας της δραχμής».
1939: Αρχίζει να λειτουργεί η ελληνική υπηρεσία στο ραδιόφωνο του BBC.
1946: Αποθεωτική υποδοχή στον Βασιλέα Γεώργιο Β΄στην Αθήνα, που επανέρχεται στο θρόνο του, μετά το Δημοψήφισμα της 1ης Σεπτεμβρίου 1946, όπου επικράτησαν οι οπαδοί της Βασιλείας (69% υπέρ της επανόδου του Γεωργίου Β'). Ο Βασιλιάς και το πριγκιπικό ζεύγος αποβιβάζονται στο λιμάνι του Φαλήρου, όπου τους υποδέχεται επισήμως η κυβέρνηση. Έπειτα μεταβαίνουν με αυτοκινητοπομπή για δοξολογία στη Μητρόπολη και κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη. Από τον εξώστη των Παλαιών Ανακτόρων ο Βασιλιάς χαιρετίζει το πλήθος και παρακολουθεί παρέλαση.
1973: Την παραίτησή του από τη χουντική κυβέρνηση Μαρκεζίνη υποβάλλει ο Νικόλαος Μακαρέζος, εκ των πρωτεργατών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Ακολουθούν και άλλοι στρατιωτικοί υπουργοί.
1974: Καθιερώνεται με νόμο η δημοτική γλώσσα στα ελληνικά δημοτικά σχολεία.
1979: Η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ κερδίζει στους Μεσογειακούς του Σπλιτ το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε μεγάλους αγώνες, νικώντας στον τελικό την Γιουγκοσλαβία με 85-75.
1989: Η Βουλή αποφασίζει να παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο, ως υπεύθυνους για το σκάνδαλο Κοσκωτά, τους Ανδρέα Παπανδρέου, Μένιο Κουτσόγιωργα, Δημήτρη Τσοβόλα, Παναγιώτη Ρουμελιώτη και Γιώργο Πέτσο.
1994: Το χειρότερο ναυάγιο στην Ευρώπη σημειώνεται στη Βαλτική Θάλασσα, όταν το πλοίο «Εστόνια» που εκτελεί τακτικό δρομολόγιο από το Ταλίν της Εσθονίας προς τη Στοκχόλμη βυθίζεται ανοικτά των νοτιοδυτικών ακτών της Φινλανδίας, συμπαρασύροντας στο θάνατο 852 άτομα.
2000: Ο Κώστας Κεντέρης γράφει ιστορία, καθώς κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Ο «φτερωτός Έλληνας» τρέχει σε 20.09. Είναι ο μόνος λευκός από τους οκτώ των τελικών κι αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για άνδρα αθλητή στίβου από το 1912 όταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας είχε κερδίσει το μήκος άνευ φοράς. Την ίδια μέρα στη Δανία διεξάγεται δημοψήφισμα για την είσοδο της χώρας στην OΝΕ. Υπερισχύει το όχι με 53,1% έναντι 46,9% του ναι.
2003: Στο φυσικό τους χώρο τα ευρήματα της Βεργίνας, που ήρθαν στο φως το 1977 από τον Μανόλη Ανδρόνικο. Εγκαινιάζεται από τον Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, η έκθεση των αρχαιολογικών ευρημάτων της Βεργίνας, τα οποία μέχρι πρότινος φυλάσσονταν στο Αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης. Εγκαινιάζεται επίσης το πρώτο πωλητήριο αντιγράφων των αρχαίων ευρημάτων (για το κοινό).
2004: Ολοκληρώνονται στην Αθήνα οι 12οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Η ελληνική ομάδα του ποδοσφαίρου 5Χ5 τυφλών υπέκυψε στην ανωτερότητα των Iσπανών, που επεβλήθησαν 2-0 στον μικρό τελικό. Την 34η θέση κατέλαβε η Ελλάδα στους αγώνες αυτούς, με 3 χρυσά, 13 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια.
2006: Στην Αυστρία για πρώτη φορά ψηφίζουν 16χρονοι σε βουλευτικές εκλογές.
2006: Αιματηρή κατάληξη έχει η υπόθεση ομηρείας στο Γυμνάσιο Πλέιτ Κάνιον της πόλης Μπέιλι, στο Κολοράντο. Ο ένοπλος που εισέβαλε στο σχολείο και κρατούσε ως ομήρους δύο μαθήτριες, τραυμάτισε θανάσιμα τη μία και στη συνέχεια, την ώρα της αστυνομικής εφόδου, αυτοπυροβολήθηκε, θέτοντας τέλος στη ζωή του.

Γεννήσεις

551 π.Χ.- Κομφούκιος, Κινέζος φιλόσοφος
1493- Άνιολο Φιρεντσουόλα, Ιταλός ποιητής
1547 (βάπτιση) - Ματέο Αλεμάν, Ισπανός λογοτέχνης (πέθανε γύρω στο 1609)
1746- Ουίλιαμ Τζόουνς, Βρετανός γλωσσολόγος, γνωστός από τις μελέτες του για τις κοινές ρίζες των ευρωπαϊκών και ινδικών γλωσσών
1803 - Προσπέρ Μεριμέ, Γάλλος λογοτέχνης
1820- Φρίντριχ Ένγκελς, Γερμανός φιλόσοφος , συνεργάτης του Καρλ Μαρξ.
1824- Φράνσις Παλγκρέιβ, Βρετανός κριτικός και ποιητής
1841- Ζορζ Κλεμανσό, Γάλλος πολιτικός
1887- Έιβερι Μπρουντέιτζ, Αμερικανός αθλητής στο πένταθλο και το δέκαθλο, που διετέλεσε πρόεδρος της ΔΟΕ από το 1952 έως το 1972
1893-Γιάννης Σκαρίμπας, λογοτέχνης από τη Χαλκίδα
1905- Μαξ Σμέλιχ, Γερμανός πυγμάχος
1916- Πίτερ Φεντς, ηθοποιός
1923- Ουίλιαμ Ουίντομ, Αμερικανός ηθοποιός
1924-Μαρτσέλλο Μαστρογιάνι, Ιταλός ηθοποιός
1925- Σέιμουρ Κρέι, ερευνητής, που διακρίθηκε στις έρευνες για την εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών
1925- Άρνολντ Στανγκ, ηθοποιός
1934- Μπριζίτ Μπαρντό, Γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια
1935- Κοκό Τέιλορ, τραγουδιστής των μπλουζ
1938- Μπεν Κινγκ, τραγουδιστής («Stand by me»)
1941- Έντμουντ Στόιμπερ, Γερμανός πολιτικός
1942- Μάρσαλ Μπελ, Αμερικανός ηθοποιός
1942- Πιερ Κλεμεντί, Γάλλος ηθοποιός
1943- Τζόελ Χίγκινς, Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής
1943- Νικ Σεν Νίκολας, Καναδός μουσικός, του συγκροτήματος Steppenwolf
1945- Μανόλης Ρασούλης, τραγουδιστής και συνθέτης, στο Ηράκλειο Κρήτης όπου μεγάλωσε
1946- Τζέφρι Τζόουνς, Αμερικανός ηθοποιός
1946- Έλεν Σαπίρο, Αγγλίδα τραγουδίστρια
1947-Πίτερ Χόουπ- Έβανς, Ουαλός μουσικός, μέλος του ντουέτου της δεκαετίας του ‘ 70 «Medicine Head»
1947- Σεΐχ Χασίνα , Πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές (1996 – 2001)
1950- Τζον Σέιλς, Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος
1950- Λόρι Λιούις, Αμερικανός μουσικός
1952- Σίλβια Κριστέλ, ηθοποιός («Εμμανουέλα»)
1952-Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ (1987-87 και 1988-94). Εργάστηκε σε Ηρακλή, ΠΑΟ, Άρη και ΠΑΟΚ
1953- Ότμαρ Χάσλερ, Πρωθυπουργός του Λιχτενστάιν (2001-)
1954- Τζορτζ Λιντς, Αμερικανός μουσικός (Dokken)
1960- Τζένιφερ Ρας, Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ
1964- Τζανιάν Γκαροφάλο, ηθοποιός
1967- Μουν Ζάπα, Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια
1967- Μίρα Σορβίνο, ηθοποιός, βραβευμένη με Όσκαρ
1968- Ναόμι Γουότς, ηθοποιός
1968- Μίκα Χακίνεν, άσος της Φόρμουλα Ένα, από τη Φιλανδία
1969- Νίκο Βάεσεν, Βέλγος ποδοσφαιριστής
1969- Μαρκ Έβερετ, πρώην ηθοποιός
1969- Ερίκ Λαπουάν, Καναδός τραγουδιστής
1970- Ιζαμπέλ Μπρασέρ, παγκόσμια πρωταθλήτρια (1993), του καλλιτεχνικού πατινάζ και ολυμπιονίκης (χάλκινο μετάλλιο, 1992, 1994)
1971- Άλαν Ράιτ, Άγγλος ποδοσφαιριστής
1972-Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου , Προοδευτικής, Άρη, Παναχαϊκή κ.α
1973- Γιόρι Χουλκόνεν, Φιλανδός μουσικός, της ηλεκτρονικής μουσικής.
1974- Παναγιώτης Διλμπέρης, ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας του Ηρακλή)
1974- Γιόνας Κόλκα, Φιλανδός ποδοσφαιριστής (ΠΑΟ 2001-03)
1974- Μάρτιν Μούουρσεπ, Εσθονός μπασκετμπολίστας της Ουνίξ Καζάν, μέλος της εθνικής ομάδας της Εσθονίας
1974- Μαρίγια Κισέλγιοβα, Ρωσίδα κολυμβήτρια
1975- Λένι Κρέιζελμπουργκ, Αμερικανός κολυμβητής
1976- Αταλάντη Τασουλή, μπασκετμπολίστρια, μέλος της ολυμπιακής ομάδας, 7η ολυμπιονίκης (2004)
1977 - Young Jeezy, Αμερικανός ράπερ
1977- Βέλα Τζούνιορ, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής (Απόλλων Καλαμαριάς)
1977- Σε Ρι Πακ, Κορεάτης γκόλφερ
1978 - Bushido , Γερμανός ράπερ
1979- Τριστάν Πέιρσμαν, Βέλγος ποδοσφαιριστής (ΟΦΗ)
1979- Μπαμ Μάρτζερα, αθλητής του σκέιτμπορντ
1980- Τσικίνιο Ντελγάδο, Πορτογάλος ποδοσφαιριστής (Ξάνθη)
1981- Μίμης Μπενίσκος, ποδοσφαιριστής (Άρης)
1981- Χόρχε Γκουαγούα, ποδοσφαιριστής από τον Ισημερινό
1981- Χοσέ Καλδερόν, Ισπανός καλαθοσφαιριστής του ΝΒΑ
1981- Γκιουλ Γκιόλγκε, Τουρκάλα ηθοποιός και φωτομοντέλο
1982- Έμεκα Οκαφόρ, Αμερικανός μπασκετμπολίστας
1982- Ρανμπίρ Καπούρ, Ινδός ηθοποιός
1982- Άντερσον Βαρεχάο, Βραζιλιάνος μπασκετμπολίστας, γνωστός από τον τραυματισμό που προκάλεσε στο Νίκο Ζήση το 2006
1984- Μέλοντι Θόρντον, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια
1986- Αντρές Γκουαντάρδο, ποδοσφαιριστής από το Μεξικό
1987- Χίλαρι Νταφ, ηθοποιός και τραγουδίστρια
1989- Μαρκ Ράντολ, Άγγλος ποδοσφαιριστής
1992- Σκάι Μακ Κόουλ Μπάρτουζιακ, Αμερικανίδα ηθοποιός

Θάνατοι

235 - Ποντιανός, Πάπας και άγιος
876 - Λουδοβίκος Β΄ ο Γερμανός, 72, ηγεμόνας της ανατολικής Φραγκίας, εγγονός του Καρλομάγνου
935- Βεγκέσλαος Α΄, 28, , δούκας της Βοημίας και άγιος Θεωρήθηκε μάρτυρας (δολοφονήθηκε από τον αδερφό του) και ανακηρύχθηκε σε άγιο. Είναι ο προστάτης άγιος της Τσεχίας
1104- Πέτρος Α΄, 36;, Βασιλιάς της Αραγωνίας και της Ναβάρας (1094-1104)
1197- Ερρίκος ΣΤ΄ ο Αυστηρός ή ο Σκληρός, 32, Γερμανός Αυτοκράτορας (1190-97)
1429- Κιμπούργκις από τη Μασοβία, 32 ή 35, σύζυγος του Ερνέστου του Σιδηρού και δούκισσα της Αυστρίας
1500- Μαλαχίας, οσιομάρτυρας, εκτελείται από τους Τούρκους
1582- Τζορτζ Μπιουκάναν, 76, Σκοτσέζος ιστορικός και ουμανιστής λόγιος
1618- Τζόσουα Σίλβεστερ, 55, Άγγλος ποιητής
1687- Φράνσις Τούρετιν, 63, Ιταλός θεολόγος, γνωστός και ως François Turretini
1694- Γκαμπριέλ Μουτόν, 76, Γάλλος επιστήμονας και μαθηματικός
1702- Ρόμπερτ Σπένσερ, δεύτερος κόμης του Σάδερλαντ, 62, Άγγλος πολιτικός
1742- Ζαν Μπατίστ Μασιγιόν, 79, Γάλλος εκκλησιαστικός συγγραφέας
1815- Νικολά Ντεμαρέ, 90, Γάλλος γεωγράφος, που ανακάλυψε την ηφαιστειακή προέλευση του βασάλτη. Το 1792, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, φυλακίστηκε και γλίτωσε την γκιλοτίνα
1844-Πιοτρ Τολστόι, 75, Ρώσος στρατηγός
1873- Εμίλ Γκαμποριό, 41, Γάλλος λογοτέχνης
1875- Αλεξέι Τολστόι, Ρώσος ποιητής
1891-Χέρμαν Μέλβιλ, 69, Αμερικανός συγγραφέας του «Μόμπι Ντικ»
1894- Ναρκίς Πελετιέ, Γάλλος ναυτικός
1895-Λουί Παστέρ, 73, γιατρός και χημικός, ο «πατέρας» της μικροβιολογίας, που ανακάλυψε το αντιλυσσικό εμβόλιο και εφηύρε τη διαδικασία της παστερίωσης
1918- Γκέοργκ Ζίμελ, 60, Γερμανός κοινωνιολόγος και φιλόσοφος
1921- Λούντβιχ Φόρερ, 76, Πρόεδρος της Ελβετίας (1906, 1912)
1935- Γ. Κ. Ντίκσον, 75, Σκοτσέζος εφευρέτης
1938- Τσαρλς Ντούρια, 77, Αμερικανός συνεφευρέτης (με τον αδερφό του, Τζέιμς), του πρώτου αυτοκινήτου στις ΗΠΑ (1896)
1949- Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος
1949- Εμίλ Εντέ, 63, Πρόεδρος (1936-41, 1943) και Πρωθυπουργός (1929-30) του Λιβάνου
1953- Έντγουιν Χαμπλ, 63, Αμερικανός αστρονόμος
1954- Τζορτζ Χάρισον Σουλ, 80, Αμερικανός βοτανολόγος, «πατέρας» του υβριδικού καλαμποκιού
1956 - Γουίλιαμ Έντουαρντ Μπόινγκ, 75, Αμερικανός πρωτοπόρος της αεροπορίας
1959- Ρούντολφ Καρατσιόλα, 58, Γερμανός οδηγός του μηχανοκίνητου αθλητισμού
1964- Χάρπο Μαρξ, 75, κωμικός ηθοποιός, ένας από τους αδερφούς Μαρξ
1966 - Αντρέ Μπρετόν, Γάλλος ποιητής και δοκιμιογράφος
1966- Έρικ Φλέμινγκ, 41, Αμερικανός ηθοποιός, πνίγεται
1970- Τζον Ντος Πάσος, 74, Αμερικανός μυθιστοριογράφος
1970-Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ, 52, Πρόεδρος της Αιγύπτου (1954-70) , από καρδιακή προσβολή
1973- Νόρμα Κρέιν, 45, Αμερικανίδα ηθοποιός
1978- Ιωάννης Παύλος Α΄, 66, Ποντίφικας (26/8/1978-28/9/1978), πρώτος Πάπας με δύο ονόματα από τους προκατόχους του, πρώτος που χρησιμοποίησε το προσωνύμιο «Πρώτος» (Α΄) στο όνομά του
1981-Ρόμουλο Μπετανκούρ, 73, Πρόεδρος της Βενεζουέλας (1945-48, 1959-64)
1982- Μέιμπελ Άλμπερτσον, 81, ηθοποιός, γνωστή στο ρόλο της Phyllis Stevens στη σειρά Bewitched
1985-Ανδρέας Βελισσαρόπουλος, 38, σκηνοθέτης και δημοσιογράφος
1987- Γουίλαρντ Χάρισον Μπένετ, 84, Αμερικανός φυσικός, εφευρέτης φασματόμετρου
1988-Έλλη Αλεξίου, 94, μεγάλη λογοτέχνιδα, που έγραψε το «Γ΄ Χριστιανικόν Παρθεναγωγείον»
1989-Φέρντιναντ Μάρκος, 72, πρώην δικτάτορας στις Φιλιππίνες (1965-86)
1990-Νίκος Καρούζος, 64, μεγάλος ποιητής («Η σκάλα»)
1991-Μάιλς Ντέιβις, 65, μεγάλος τρομπετίστας της τζαζ
1993-Λάρι Νόουμπλ, 88, Βρετανός ηθοποιός
1993- Φρέιζερ Μακ Φέρσον, 65, Καναδός σαξοφωνίστας της τζαζ
1994-Γιώργος Ρώης, 82, ηθοποιός και μακιγιέρ
1994-Χάρι Σάλτσμαν, 79, παραγωγός της ταινίας «Οργισμένα Νιάτα» και συμπαραγωγός του «Τζέιμς Μποντ»
1994- Χοσέ Φρανσίσκο Μασιέ, 48, Μεξικανός πολιτικός, δολοφονείται
1999-Πίτερ Ντζάμα, 52, ποδοσφαιριστής της Ζιμπάμπουε ο “Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς” για το 1970 στη Ροδεσία , ο “Προπονητής της Χρονιάς” 15 χρόνια αργότερα και προπονητής της ομάδας Free State Stars της Νότιας Αφρικής
2000-Πιερ Έλιοτ Τριντό, 80, Πρωθυπουργός του Καναδά (1968-84)
2000-Πότε Σαράσιν, 95, Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης (1957-57)
2001- Ηρακλής Παπαδάκης, 66, παραγωγός και σκηνοθέτης που σκηνοθέτησε τη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Αστροφεγγιά» (1980)
2002- Γεώργιος Καβουκίδης, 92, ένας από τους πρωτεργάτες του ελληνικού κινηματογράφου -πατέρας του επίσης κινηματογραφιστή Νίκου Καβουκίδη
2002- Γουίτνι Μπλέικ, 77, Αμερικανίδα ηθοποιός
2003 - Ελία Καζάν, Αμερικανός σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου
2003- Τζορτζ Όντλαμ, 69, πολιτικός από την Αγία Λουκία
2003- Άλθια Γκίμπσον, 76, Αμερικανίδα τενίστρια, η πρώτη Αφροαμερικανίδα τενίστρια που θριάμβευσε στο Ουίμπλεντον (το 1957, με 6-3, 6-2 σε βάρος της Χαρντ) αλλά και στο US Open
2003- Γιούκιτσι Τσουκάντζι, 114, ο γηραιότερος άνδρας στον κόσμο. Ο Ιάπωνας Μαθουσάλας, γεννημένος το 1889, καταγράφηκε το 2002 στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες
2004- Τζέφρι Μπιν, 75, Αμερικανός σχεδιαστής μόδας
2005- Xρήστος Φτάρας, 42, παλαιός αθλητής των 100 μ. και προπονητής στον Πήγασο Λάρισας, από την επάρατο νόσο
2006- Ελευθέριος Μουζάκης, 93, επιχειρηματίας, γνωστός ως ο «πατέρας της κλωστοϋφαντουργίας», τελευταίος εν ζωή παραδοσιακός κλωστοβιομήχανος.

newsbeast.gr