ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τραγούδι το… Τυχαίο; Δεν νομίζω












Ένα νέο τραγούδι από την CRETAPHON έρχεται σε λίγες μέρες απο τον Ματθαίο Γιαννούλη και τον Νίκο Κυριακάκη.

Τυχαίο; Δεν νομίζω..

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΛΙΚ ΜΕ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΑΣ  ΕΔΩ


troktiko

madmedia.gr

Ψάχνουν κρυμμένο θησαυρό στον Πύργο










Πιστεύουν ότι βρίσκεται σεντούκι με χρυσές λίρες από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο



Το πρώτο επεισόδιο του σίριαλ για την αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού στο Κολίρι παίχτηκε χθες το πρωί με τις ανασκαφικές έρευνες να μην φέρνουν στο φως το παλιό σεντούκι με τις λίρες.

Ο ιδιώτης Πάνος Τσουμπακόπουλος που υπέβαλε αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία όπως δήλωσε στην εφημ.ΠΑΤΡΙΣ του Πύργου θα επιμείνει σχολιάζοντας με έμφαση ότι «δεν πρέπει να χάσουμε τα λεφτά».

Το ειδικό  μηχάνημα αναζήτησης  που επιστρατεύτηκε πριν από καιρό έδειξε την ύπαρξη χρυσού στο σημείο ωστόσο αν και οι έρευνες ξεπέρασαν τα 5 μέτρα πλησίον του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα.

Η Κτηματική υπηρεσία πάντως με την Δντρια κα Μποβολέτη που βρέθηκε επί τόπου στις έρευνες δήλωσε στην εφημ.ΠΑΤΡΙΣ ότι « η υπηρεσία ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και θα κάνει το ίδιο εάν υπάρχουν ανάλογα αιτήματα».

Στο σημείο βρέθηκαν ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος Ηλίας Παπαγγελής,  ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΑΔ Ηλείας Σάκης Τόκας με αστυνομικούς καθώς και εκπρόσωποι από την Ζ΄ Εφορία Αρχαιοτήτων.

Από νωρίς το πρωί…

Το ενδιαφέρον των κατοίκων  ήταν μεγάλο αφού από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο σημείο και συζητούσαν όλα τα σενάρια που έχουν δει το φώς της δημοσιότητα. Η ιστορία έρχεται από πολύ παλιά για την συγκεκριμένη εκκλησία ( έχει κατασκευαστεί το 1932) που κάνει λόγο για συνάντηση Γερμανών που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες χρυσών λιρών.

Ο πατέρας του ιδιώτη που κατέθεσε το αίτημα που αποκάλυψε το μυστικό και από τότε ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αναζήτηση του μυθικού θησαυρού.
« Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τα λεφτά και δεν θα πρέπει να σταματήσουμε» επεσήμανε ο κ Τσουμπακόπουλος και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να δείξουν  ανάλογο ενδιαφέρον.

Χρειάστηκε και δεύτερο μηχάνημα…

Στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έφτασε και ένα μικρότερο σκαπτικό μηχάνημα όπου «κατέβηκε» λίγο περισσότερο από τα 5 μέτρα ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι που να αφήνει αχτίδα αισιοδοξίας για τον κρυμμένο θησαυρό.

Πάντως χθες ένα ακόμα σενάριο που κυριάρχησε στις συζητήσεις κατοίκων στο σημείο ήταν ότι πριν από μερικούς μήνες κάποιοι είχαν σκάψει χωρίς να γίνουν αντιληπτοί….

patrisnews.
madmedia

Στη Δυτ. Ελλάδα η ηγεσία Yπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης 9 και 10 Οκτωβρίου













Το Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με επικεφαλής τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη και τον Ηλείο υφυπουργό Γιάννη Κουτσούκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση όπου θα προσκληθούν αγροτικοί φορείς από όλη την Περιφέρεια και από την Ηλεία. Εξάλλου την για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης θα επικοινωνήσει στην περιφέρεια ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίο σήμερα θα βρίσκεται στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργού, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στις 2 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο «Du Lac». Το Σάββατο, 2 Οκτωβρίου ο κ. Σκανδαλίδης θα είναι κεντρικός ομιλητής σε ανοικτή σύσκεψη, στην Κοζάνη στις 12.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας, περιοχή Ζ.Ε.Π. Η σύσκεψη - που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - θα είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της περιφέρειας.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την θωράκιση του τοίχου της Αγίας Κυριακής

makis-1

















Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την θωράκιση του τοίχου της Αγίας Κυριακής, η στατική επάρκεια του οποίου έχει πληγεί από την διάβρωση των εδαφών και όχι μόνο.

Χθες το πρωί στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παναγόπουλο, οι οποίοι δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους. «Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι οι εργασίες αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του τοίχους στα σκαλιά της Αγίας Κυριακής ολοκληρώθηκαν.

Η περιοχή αλλάζει και αποκτά άλλη φυσιογνωμία μαζί με τους ελεύθερους χώρους που παραχωρήθηκαν από πολίτες και αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο στο κέντρο του Πύργου», δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Ο κ. Παναγόπουλος πρόσθεσε ότι έγινε και η στεγανοποίηση του δαπέδου του αύλειου χώρου της Αγίας Κυριακής και έτσι δεν θα προκύψουν προβλήματα με νερά.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει μία μελέτη η προηγούμενη δημοτική αρχή που ήταν μία ακριβή λύση αλλά δημιουργήθηκε και πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες των γειτόνων αφού θα χρειαζόταν για να εφαρμοστεί η λύση αυτή να μπει και μέσα στις εκτάσεις των ιδιωτών που είναι δίπλα.
Συντάκτης Αννα Ψυχογυιού  
 
proti

Ένταξη του Λιμανιού Κατακόλου στα Διεθνούς Σημασίας

















Επίσημη πρόταση κατέθεσε ο βουλευτής του Νομού μας, Μιχάλης Κατρίνης, για την ένταξη του λιμανιού του Κατακόλου στα διεθνούς σημασίας και ενδιαφέροντος, ως έργο μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού. 

Ο κ. Κατρίνης τόνισε πως με την άρση του καμποτάζ και την αύξηση της τουριστικής κίνησης το λιμάνι του Κατακόλου αυτόματα έχει αλλάξει κατηγορία και συμπεριλαμβάνεται στα λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος. Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν όλα τα μεγάλα έργα, που έχουν καθυστερήσει εδώ και χρόνια, προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτό του το ρόλο.

Με νέα μου ερώτηση επανέρχομαι στο θέμα της ένταξης του Λιμανιού του Κατακόλου στα διεθνούς σημασίας, καθώς θεωρείται ο μοναδικός τρόπος προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα μεγάλα έργα, που έχουν καθυστερήσει εδώ και χρόνια και κρίνονται απαραίτητα για τον εκσυγχρονισμό του.

Ειδικά το φετινό καλοκαίρι το λιμάνι του Κατακόλου φιλοξένησε πάνω από 300.000 πλοία και σύμφωνα με ευρωπαϊκές οδηγίες αυτό και μόνο επιφέρει την αυτόματη αλλαγή κατηγορίας του εν λόγω λιμανιού σε διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς αυτό το χαρακτηρισμό αποκτούν όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια, που δέχονται πάνω από 250.000 ξένους επισκέπτες το χρόνο.

Σε πρώτη φάση κρίνεται αναγκαία η χρηματοδότηση έργων προϋπολογισμού 3,4 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την κατασκευή του κρηπιδώματος μπροστά από τα καταστήματα και η επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 150 μέτρα ή η κατασκευή επιπλέον νησίδος πρόσδεσης στην κεντρική προβλήτα. Σε περίπτωση δε που το λιμάνι ενταχθεί στα διεθνούς σημασίας και ενδιαφέροντος θεωρούνται απαραίτητες οι υποδομές σύνδεσης με εθνικούς δρόμους και η δημιουργία συνθηκών άμεσης πρόσβασης στο λιμάνι, έργα τα οποία αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες των χρηματοδοτήσεων του ήδη συσταθέντος Ευρωπαϊκού Δικτύου Λιμένων.

Προϋπόθεση όλων των ανωτέρω είναι όμως η άμεση εξεύρεση χρημάτων είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είτε από το Ε.Σ.Π.Α. είτε και με την απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού φορέα μέσω των προγραμμάτων Σ.Δ.Ι.Τ.

Μια τέτοια προοπτική ενίσχυσης των υποδομών θα δώσει μια γενικότερη ανάσα ανάπτυξης σε ολόκληρο το Νομό μας, τονώνοντας τον τουρισμό και δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης και ύφεσης.

Πατρίς,Πρώτη,Πρωινή

"ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ"

 









«Ζούμε Δυτικά» είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Παπαναστασίου, με σήμα ένα καραβάκι που απεικονίζει την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. 

Το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού ανακοινώθηκαν χθες, με τον κ. Παπαναστασίου να τονίζει την ανάγκη για γεφύρωση των διαφορών που έχουν οι πολίτες της δυτικής Ελλάδας. 

ionianfm

Οκτώβριος, ώρα για σπορά

250px-Walnut-tree_20041012_2599

Τα πρωτοβρόχια είναι πλέον γεγονός. Η γη ανάσανε και αφράτεψε. Εμείς τελειώσαμε με τα λουλούδια και ταspr2007_lettuce_and_mustardπαρτέρια μας κι ήρθε η ώρα να μπούμε στο λαχανόκηπό μας.l2aa
Η λίστα υποχρεώσεων είναι ήδη γεμάτη: σπορά, φύτευση, μεταφύτευση και φυσικά συγκομιδή.

Ο Οκτώβριος ευνοεί τη σπορά των αγαπημένων μας, και ομολογουμένως, πεντανόστιμων λαχανικών, όπως: μαρούλια, παντζάρια, σινάπια, μαϊντανός, ραδίκια,
ρόκα, πράσα, αντίδια, σπανάκι, καρότα, ραπανάκια και τόσα άλλα. Επίσης, φυτεύουμε κρεμμυδάκια, κουκιά, σκόρδα και μπιζέλια.
Τα κουνουπίδια, τα μπρόκολα, οι μάπες και οι αγκινάρες είναι έτοιμα για μεταφύτευση.

Κι επειδή η κάθε προσπάθεια απαιτεί και την επιβράβευση, εμπρός ολοταχώς για τη συγκομιδή φρούτων και καρπών.
endiveΑυτή την εποχή έτοιμα είναι τα καρύδια, τα ρόδια , τα λεμόνια, οι λωτοί, τα κυδώνια, τα αχλάδια.

Ας προσέξουμε λίγο όμως όσον αφορά στην αποθήκευση και συντήρηση αυτών των καρπών.

Τα φρούτα,(αχλάδια, κυδώνια, λωτοί) τα μαζεύουμε όταν δεν είναι εντελώς ώριμα. Τα αφήνουμε να ωριμάσουν σιγά σιγά στο σπίτι. Τους μεν λωτούς μπορούμε να τους γευτούμε όταν μαλακώσουν αρκετά, τα δε κυδώνια και αχλαδιά μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο αν είναι πολλά.CEA4CE91CE9ACE9FCE9ACE9ACE99CE9DCE91CEA1CE9FCE94CE99CE91
Τα καρύδια για να μη χαλάσουν γρήγορα, πρέπει να τα λιάσουμε 10-15 μέρες. Με αυτό τον τρόπο, φεύγει η υγρασία και δεν μουχλιάζουν.

Τα ρόδια είναι τα πιο εύκολα. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε για πολύ καιρό σε δροσερό σημείο.

Καλή συνέχεια και το νου σας... πλησιάζει ο Νοέμβριος με τις ελιές!
 leeks

 







iliapress

Η γηραιότερη γυναίκα στο Μαϊάμι είναι Ελληνίδα

  DOYKAKH 













Σε λίγο θα "πιάσει" τα 108 Ελληνίδα είναι η γηραιότερη γυναίκα του Μαϊάμι! Πρόκειται για τη
Μαίρη Δημάκη, που σήμερα είναι 107 χρονών. Γεννήθηκε το 1903, τότε που οι αδελφοί Ράιτ έκαναν την πρώτη στην ιστορία μηχανοκίνητη πτήση με το αεροπλάνο τους το «Φλάιερ Ι» ενώ η ιστορία του αυτοκινήτου άλλαζε οριστικά με την ίδρυση της «Ford Motor Company».

Σήμερα, ο Δρ. Stephen Coles, καθηγητής γεροντολογίας στο πανεπιστήμιο UCLA, της Καλιφόρνιας, έχει αποφανθεί ότι η κ. Δημάκη, στα 107 της χρόνια, είναι ακόμα «νεαρή»! Μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 1920, από την Προύσα της Μικράς Ασίας, για να εγκατασταθεί ένα χρόνο αργότερα στο Μαϊάμι, όπου ζει μέχρι σήμερα. Στα 107α γενέθλιά της, στις 9 Σεπτεμβρίου, συγγενείς και φίλοι διοργάνωσαν στο σπίτι της μια σεμνή γιορτή. Μαζί τους και ο Δήμαρχος του Μαϊάμι, Tόμας Ριγκελάντο, που της επιφύλαξε μία μεγάλη έκπληξη.

Τιμώντας την μακροχρόνια προσφορά της στην κοινότητα, της επέδωσε την διακήρυξη την πόλης για την καθιέρωση της 9ης Σεπτεμβρίου ως «Ημέρα Μαίρης Δημάκη» ενώ της τραγούδησε με όλους τους παριστάμενους το «Happy Birthday to you». «Κάτι τέτοιο πρέπει να το επιδώσει κανείς προσωπικώς», τόνισε ο Δήμαρχος Μαϊάμι, ενώ τα μάτια της κ. Δημάκη γέμισαν από δάκρυα χαράς, από την τιμή που της επιφυλάχθηκε. Όταν ρωτήθηκε για την ηλικία της, είπε πως οι κυρίες δεν επιθυμούν να μοιραστούν τις πληροφορίες αυτές, όταν γερνούν. «Όταν με ρωτούν πόσο χρονών είμαι, δίνω πάντοτε την ίδια απάντηση: Είμαι 39», είπε χαριτολογώντας η κα Δημάκη.

Ο ελληνικός πολιτισμός και η θρησκεία παίζουν κεντρικό ρόλο στη ζωή της κ. Δημάκη, η οποία δεν παραλείπει να αναφέρει πως αμέσως μετά τη γέννησή της οι γονείς της την πήγαν στον Ιορδάνη ποταμό, για να την βαφτίσουν εκεί όπου είχε βαπτιστεί ο Χριστός. Είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Αγίας Σοφίας, το 1927, τότε που ο ναός βρισκόταν ακόμη στη διεύθυνση 1501 Northeast 1st Avenue.  Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της;

«Προσεύχομαι κάθε μέρα και τρώω πολλά ελληνικά φαγητά», είπε η Δημάκη. Μαγειρεύει συνήθως μόνη της, παραδέχεται όμως, ότι μερικές φορές παραγγέλνει φαγητό και από το ελληνικό εστιατόριο «Μαρία». Βέβαια, δεν καταναλώνει οινοπνευματώδη ποτά, ούτε καπνίζει. Της αρέσει να κάθεται δίπλα στο παράθυρο, κατά τη διάρκεια της ημέρας, να βλέπει τηλεόραση και να συνομιλεί με τις φίλες της στο τηλέφωνο.

Η ίδια δηλώνει, ότι απολαμβάνει την ανεξαρτησία το να μένει μόνη της ακόμα και σήμερα, αλλά υπολογίζει στον «νεαρό» ανιψιό της, Κώστα Ευθυμίου, σήμερα 83 ετών, ο οποίος την επισκέπτεται καθημερινά και πάνε μαζί για ψώνια. Μάλιστα, ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος έχει διατελέσει Νομικός Σύμβουλος στο Νότιο και Δυτικό Μαϊάμι, επιβεβαιώνει ότι «σπρώχνει η ίδια το καρότσι στο κατάστημα Publix». Ανάμεσα στα πιο πολύτιμα προσωπικά της είδη είναι οι οικογενειακές φωτογραφίες, που έχει τοποθετήσει στο περβάζι του τζακιού, ενώ πάνω στον τοίχο είναι κορνιζαρισμένη η συγχαρητήρια επιστολή που της έστειλε στα 105α γενέθλιά της ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

iliapress

Κίνηση Πολιτών" του νέου δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης

\"Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών\" του νέου δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης














Με ισχυρό ψηφοδέλτιο κατεβαίνει στις εκλογές της 7/11 η νεοσύστατη "Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών" του νέου Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης. Αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνέλευση των μελών της Κίνησης, που εκτίμησαν ως πολύ θετικά τα μηνύματα από τις ανοικτές δημόσιες συγκεντρώσεις διαλόγου που είχαν την περασμένη εβδομάδα με τις τοπικές κοινωνίες των τεσσάρων δήμων.

Ήδη οι προσχωρήσεις πολιτών στην Κίνηση συνεχίζονται και με την συγκρότηση του ψηφοδελτίου θα εκλεγεί και ο επικεφαλής της Κίνησης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις αυτοδιοικητικές αρχές της συλλογικότητας.

Με επιστολή της προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η "Αυτοδιοικητική Κίνηση Πολιτών'' ζητεί τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας κατ’ εξαίρεσιν, δεδομένου ότι υπάρχει ανάγκη  μόνιμης παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην περιοχή της Βουπρασίας, λόγω του μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών που εργάζονται και διαμένουν εκεί.

iliatora








Μετεωρίτης φώτισε τον ουρανό

Μετεωρίτης φώτισε τον ουρανό















Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου παρατηρήθηκε στην περιοχή της Αρχ.Ολυμπίας μια εντυπωσιακή πτώση μετεωρίτη που φώτισε στην κυριολεξία όλο τον ουράνιο θόλο.

Σίγουρα το φαινόμενο θα παρατηρήθηκε και από άλλες περιοχές.

iliatora





ΓΟΕΒ: Ξανά στο προσκήνιο τα δαιδαλώδη προβλήματα

ΓΟΕΒ: Ξανά στο προσκήνιο τα δαιδαλώδη προβλήματα















Τα οξυμένα προβλήματα του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού. που λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα τη φετινή αρδευτική περίοδο με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους αγρότες της Ηλείας, θα...
... βρεθούν στο  επίκεντρο σήμερα σε σύσκεψη που διοργανώνεται στο Αγρίνιο.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν συνολικά τα ζητήματα των Εγγείων Βελτιώσεων καθώς και η προοπτική τους στο νέο πλαίσιο που δημιουργεί η διοικητική μεταρρύθμιση. Από την Ηλεία θα παραστούν ο Νομάρχης και ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ, ο οποίος υπό το βάρος των προβλημάτων υπέβαλε δύο φορές την παραίτησή του αλλά δεν έγινε δεκτή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΚΑ έχει δεσμεύσει- λόγω οφειλών- τις καταθέσεις του ΓΟΕΒ καθώς και τα χρήματα που υπήρχαν στους προσωπικούς λογαριασμούς του σημερινού και των δύο προηγούμενων Προέδρων. Περί τα τέλη του καλοκαιριού είχε γίνει σύσκεψη στην Αθήνα όπου ο Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης  (με Υπουργό την κα Μπατζελή) είχε δεσμευτεί να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του Οργανισμού.

Μέχρι σήμερα οι δεσμεύσεις δεν έχουν υλοποιηθεί ενώ άλλαξε και η ηγεσία του Υπουργείου καθώς καθήκοντα Υπουργού ανέλαβε ο κ. Σκανδαλίδης. Μένει να δούμε αν από τη σημερινή σύσκεψη, στην οποία έχει κληθεί και η ηγεσία του Υπουργείου, θα δρομολογηθούν λύσεις.

iliatora





ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ!














Χρήσιμα συμπεράσματα για την σεισμική δραστηριότητα και τα υπόγεια κοιτάσματα πετρελαίου στο Κατάκολο, θα καταγράψουν ειδικά μηχανήματα που τοποθέτησε στο βυθό του λιμανιού κλιμάκιο επιστημόνων από το τμήμα ωκεανογραφίας του πανεπιστημίου Πατρών.

Όπως τόνισε στο IONION FM, o καθηγητής Γιώργος Παπαθεοδώρου, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πείραμα που μετρά τις διαφυγές αερίων στον υποθαλάσσιο χώρο.

Χρήσιμες Πληροφορίες Νομού Ηλείας

Νομάρχης Ηλείας: 26213-60500

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Νομαρχίας: 26213-60343
 

Δήμαρχος Πύργου: 26210-22404 

Κέντρο Εξυπηρέτησης Δημοτών: 26210-35555 

Εθνικό Στάδιο Ηλείας: 26210-22774

Δημοτικό Γήπεδο Πύργου: 26210-32588
 

Βιβλιοθήκη Πύργου: 26210-22762Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας: 26260-22242
 

Επιμελητήριο Ηλείας: 26210-34154, 22541, 32225 

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πύργου: 26210-22707, 81117, 22088
 

Οργανισμός Εργατικής Εστίας: 26210-34797
 

Μητρόπολη Ηλείας: 26210-22527
 

Πολιτικά ΔικαστήριαΠρωτοδικείο: 26210-34785Εισαγγελία Πρωτοδικών: 26210-22270Διοικητικό Πρωτοδικείο: 26210-29967Ειρηνοδικείο: 26210-22053Πταισματοδικείο: 26210-34590
 

Υποθηκοφυλακείο: 26210-31700Δ.Ο.Υ.: 26210-23641
 

ΕΛΤΑ Πύργου: 26210-33080ΕΛΤΑ Ανδρίτσαινας: 26260-22205ΕΛΤΑ Καλλιθέας: 26260-31142
 

ΟΑΕΔ: 26210-22982ΚΕΤΕΚ: 26210-28123Μαθητική Εστία: 26210-36223, 36224
 

Μουσείο Ολυμπίας: 26240-22742 
Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων: 26240-22544 
Γραφείο Τουρισμού Ολυμπίας: 26240-23100
Επικούρειος Απόλλωνας: 26260-22254
 
ΔΗΜΟΙ ΗΛΕΙΑΣ


Δήμος Αλιφείρας: 26260-31330,31540Δήμος Αμαλιάδας: 26220-24444, 24111Δήμος Ανδραβίδας: 26230-54226, 54615Δήμος Ανδρίτσαινας: 26260-22236, 22592Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: 26240-22549, 26240Δήμος Βαρθολομιού: 26230-41245, 26230Δήμος Βουπρασίας: 26230-71095, 71455Δήμος Βώλακος: 26210-72008, 71668Δήμος Γαστούνης: 26230-33023, 32224Δήμος Ζαχάρως: 26250-31277, 26250Δήμος Ιάρδανου: 26210-51201, 52002Δήμος Κάστρου-Κυλλήνης: 26230-92660, 92240Δήμος Λαμπείας: 26240-81212, 81091Δήμος Λασιώνος: 26240-61880, 61881Δήμος Λεχαινών: 26230-22766, 22260Δήμος Πηνείας: 26220-31713, 32021Δήμος Σκιλλούντος: 26250-22251, 23766Δήμος Τραγανού: 26230-61424, 61540Δήμος Φιγαλείας: 26250-41257, 41064Δήμος Φολόης: 26240-41882, 41883Δήμος Ωλένης: 26210-62481, 62483
 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΆμεση δράση Πύργου: 100Αστ. Δ/νση Ηλείας: 26210-81730, 81731Τμήμα Τροχαίας Πύργου: 26210-81742Αστυνομικό τμήμα Πύργου: 26210-81734Ασφάλεια Πύργου: 26210-81740Τροχαία Πύργου: 26210-22100Αστυνομία Αμαλιάδας: 26220-38210Ασφάλεια Αμαλιάδας: 26220-38232
 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΠυροσβεστική Πύργου: 199Πυροσβεστική Αμαλιάδας: 26220-22199Πυροσβεστική Λεχαινών: 26230-22199Πυροσβεστική Κρεστένων: 26250-22199
 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑΚατάκολο: 26210-41206, 41500Κυλλήνη: 26230-26230, 92211Πάτρα: 2610-341204
 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΚΛΙΝΙΚΕΣΕΚΑΒ: 166Κέντρο Δηλητηριάσεων: 210-7793777Νοσοκομείο Πύργου: 26210-82300, 82360Νοσοκομείο Αμαλιάδας: 26220-22222, 22557Κέντρο Υγείας Κρεστένων: 26250-22222Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας: 26260-22222Κέντρο Υγείας Βάρδας: 26230-72222, 72223Κέντρο Υγείας Γαστούνης: 26230-32222, 33000Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου: 26220-314444, 31555Κλινική "Ιπποκράτης": 26210-26060
 

ΒΛΑΒΕΣΟΤΕ: 121ΔΕΗ: 1050ΔΕΥΑΠ Πύργου: 26210-33702ΔΕΥΑΠ Αμαλιάδας: 26220-23923 
 

ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΕΛΠΑ: 10400ΕΧPRESS SERVICE: 1154HELLAS SERVICE: 1057INTERAMERICAN: 1168ΙNTERSALONIKA: 26210-23061
 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΠΕΡΙΟΧΗ ΠΥΡΓΟΥ (26210)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ Ι

ΙΑΤΡΕΙΑΒουνάργου: 51314Βροχίτσας: 95111Γούμερου: 93010Καράτουλα: 61509Μουζακίου: 61117Μυρτιάς: 54036Σκουροχωρίου: 96300
 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΤμήμα Τουρισμού: 37111Αστυνομικός Σταθμός Βουνάργου: 51111
 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (26220)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑΕφύρας: 51202Καλυβίων: 41451Λουκά: 93413Χαβαρίου: 91220
 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙΕφύρας: 51201Σιμόπουλου: 31202Χαβαρίου: 91207
 

ΒΛΑΒΕΣΔΕΥΑΑ: 23923
 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΜΠΟΥ (26230)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑΛεχαινών: 22222Ανδραβίδας: 54336Βαρθολομιού: 41258Κυλλήνης: 92222Ν. Μανωλάδας: 71852Τραγανού: 61246
 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑΛεχαινών: 23333Ανδραβίδας: 54204Βάρδας: 71111Βαρθολομιού: 41213Γαστούνης: 32316Κυλλήνης: 92202Τραγανού: 61215
 

ΒΛΑΒΕΣΔΕΗ: 22235
 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ & ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ (26240)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ 

ΙΑΤΡΕΙΑ
Αρχαίας Ολυμπίας: 22222Ανδρονίου: 61822Βασιλακίου: 71285Κούμανι: 61222Κρυόβρυσης: 71700Λάλα: 41208Λαμπείας: 81208Πανόπουλου: 61240Πελοπίου: 31416Στρεφίου: 31445Χελιδονίου: 51222
 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑΑρχαίας Ολυμπίας: 22100Πελοπίου: 31407Τμήμα Τουρισμού: 22550Κούμανι: 61100Λάλα: 41207Λαμπείας: 81204
 

ΒΛΑΒΕΣΎδρευσης: 22549
 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ (26250)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑΓραίκα: 51214Ζαχάρως: 32222Κ. Σαμικού: 71222Κακόβατου: 31102Μηλέας: 32670Ν. Σκυλλουντίας: 51400Ν. Φιγαλείας: 41216
 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑΚρεστένων: 23333Ζαχάρως: 33333Ν. Φιγαλείας: 41111
 

ΒΛΑΒΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
Ζαχάρως: 33005
 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ (26260)ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑΑμπελιώνα: 23023Αμυγδαλιών: 41265Καλλιθέα: 31102Περιβολιών: 23222Σέκουλα: 22766Αστυνομικό Τμήμα: 22209Αστυνομικός Σταθμός Καλλιθέας: 31111
 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΤΕΛΠύργου: 26210-20600 έως 20608Αμαλιάδας: 26220-28892Αθηνών: 210-5134110-1Θεσσαλονίκης: 2310-595406Ιωαννίνων: 26510-41248Λεχαινών: 26230-22219Κρεστένων: 26250-22228Σαβαλίων: 26220-61211Λάλα: 26240-41213Βασιλακίου: 26240-71300Κάμενας: 26240-71330Γούμερου: 26210-93521Κουτσοχέρας: 26210-61024Μουζακίου: 26210-61220Καράτουλα: 26210-61458Μαγούλα: 26210-61266Χελιδόνι: 26240-51204Λαντζόι: 26240-69049Νεράιδα: 26240-51350Πελόπιο: 26240-31405Ανδραβίδα: 26230-54225Καβάσιλα: 26230-33202Νέα Μανωλάδα: 26230-71374Καρδαμάς: 26220-29560Επιτάλιο: 26210-71448Κυπαρισσία: 27610-22260Ανδρίτσαινα: 26260-22239Ζαχάρω: 26250-31219Γιαννιτσοχώρι: 26250-61468Φιγαλεία: 26250-41696Βάρδα: 26230-72489Γαστούνη: 26230-35115
 

ΟΣΕΑθήνας: 210-5131601Πατρών: 2610-623886, 623887, 623889Πύργου: 26210-22500, 22525, 22576, 22778Αμαλιάδας: 26220-28483Αλφειού: 26210-44260Αρχαίας Ολυμπίας: 26240-22677Ζαχάρως: 26250-31271Λεχαινών: 26230-22391Βάρδας: 26230-72296Ανδραβίδας: 26230-54397Γαστούνης: 26230-32238Καβασίλων: 26210-33234Κρεστένων: 26250-22183
 

ΤΑΞΙΠύργου: 26210-25000Αμαλιάδας: 26220-28130, 28373, 28383, 23777Αρχαίας Ολυμπίας: 26240-22555Ανδραβίδας: 26230-54595, 54288Βαρθολομιού: 26230-41400, 41500, 41600Γαστούνης: 26230-32311, 32294Καράτουλα:26210-61343Κρέστενας: 26250-22940Μακρίσια: 26250-23800Πελοπίου: 26240-31996Λαμπείας: 26240-81024, κιν. 6977-050162
 

ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙΠύργου: 26210-25000Αμαλιάδας: 26220-22392
 

ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝΠύργου: 26210-20301Αμαλιάδας: 26220-38410Ζαχάρως: 26250-36130Βώλακος: 26210-72230Ιάρδανου: 26210-52100Σκιλλούντος: 26250-25717Φολόης: 26240-42404Λεχαινών: 26230-29229Βουπρασίας: 26230-75824Πηνείας: 26220-32810Λασιώνος: 26240-61828Γαστούνης: 26230-35832Βαρθολομιού: 26230-43808Ανδραβίδας: 26230-55914Φιγαλείας: 26250-41920Λαμπείας: 26240-27063, 81902Κάστρου Κυλλήνης: 26230-92194

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ - Μέρος 1ο

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το Καρναβάλι και του καρναβαλιστές του τόπου μας.