ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Καληνύχτα...






Η ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ...ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ!!!!

Θα το κρατάει… Μανιάτικο!

Θα το κρατάει… Μανιάτικο!











«Σύντροφοι», σου λέει ο άλλος! Ίσως η πιο φθαρμένη λέξη από όλους του κομματικούς όρους στο ΠΑΣΟΚ είναι αυτή. Διότι, δεν μπορεί δύο βουλευτές να… σκάβουν το λάκκο ενός «συντρόφου» τους, όπως με την περίπτωση Καφύρα, στήνοντας ένα τόσο αιφνιδιαστικό σκηνικό ανατροπής στο παρά πέντε!

Πλήρες σχέδιο, ακόμη και με εναλλακτικό υποψήφιο στο «συρτάρι». Βέβαια, οι βουλευτές έχουν άμεσο δικαίωμα στην αξιολόγηση των πολιτικών προσώπων που διεκδικούν αξιώματα στην αυτοδιοίκηση.

ΨΑΛΙΔΙΣΜΑ ΚΑΤΑ 20% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ















Την μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων προκειμένου να περιοριστεί το εκλογικό κόστος προηγούμενων χρόνων, αποφάσισε την...η διακομματική επιτροπή.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίθηκε απαραίτητη καθώς τελευταία έγινε αντιληπτό ότι πολλοί είναι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία

Αυτό το κρουαζιερόπλοιο ξεπερνά κάθε... Fantasia



ΔΕΙΤΕ: Για άκρως απαιτητικούς επιβάτες

Το alter ego της χλιδής αποτελεί το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Fantasia, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 4.000 επιβάτες σε 55.000 τετραγωνικά μέτρα. δημόσιου χώρου. Το πλωτό ανάκτορο έχει κινηματογράφο, 5 πισίνες, 12 υδρομασάζ, 4 εστιατόρια, 2 μπουφέ, 18 μπαρ, ανεξάρτητες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, squash, μίνι μπόουλινγκ), προσομοιωτή Formula1, θέατρο χωρητικότητας 1.649 ατόμων, και 19 χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης) αλλά και ξεχωριστό τμήμα VIP με 99 σουίτες, πολυτελές μπαρ και φινιστρίνια τεραστίων διαστάσεων.

Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 Λεπτά




Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΙΕI- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ



ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΙΟΧΩΡΙΤΕΣ 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 41, 42,43 ΚΑΙ 44 ΕΤΩΝ
ΠΑΡΑΚΑΛOYME ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ, ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτοκτόνησε ο γιατρός που κατηγορούταν για τον πνιγμό του γιού του

Αυτοκτόνησε ο γιατρός που κατηγορούταν για τον πνιγμό του γιού του
Τραγικός επίλογος γράφτηκε στην υπόθεση του γιατρού που κατηγορούταν ότι ευθυνόταν για τον πνιγμό του 4χρονου αγοριού του...

O γιατρός αυτοκτόνησε, αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα με το οποίο ζητούσε να αποτεφρωθεί, και η στάχτη του να σκορπιστεί στο σημείο όπου πνίγηκε ο 4χρονος γιός του.


Η ιστορία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το καλοκαίρι, καθώς ο γιατρός που ήταν εδώ και ενάμισι χρόνο σε διάσταση με τη σύζυγο του, είχε πάρει τον 4χρονο γιο του ώστε να παραθερίσουν για λίγες ημέρες στα Λουτρά της Κυλλήνης.

Ο πατέρας, μη θέλοντας να χαλάσει το χατίρι του μικρού αγοριού, του επέτρεψε να τον πάρει αγκαλιά και να τον αφήσει να κοιμηθεί στα πόδια του στην παραλία.

Συναγερμός για την κωδεΐνη μετά το θάνατο δύο παιδιών

Η κωδεΐνη, παυσίπονο με ευρεία χρήση, είναι αναποτελεσματική σε κάποιους ανθρώπους αλλά μπορεί να αποδεχθεί μοιραία για άλλους... 
Καναδοί επιστήμονες επικεντρώνουν το ζήτημα στα μικρά παιδιά καθώς δύο έχασαν τη ζωή τους μετά τη χορήγηση κωδεΐνης έπειτα από επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών


Οι Στιούαρτ ΜακΛέοντ και Νόνι ΜακΝτόναλντ του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ επισημαίνουν ότι δύο προηγούμενες μελέτες έχουν ήδη δείξει την ύπαρξη ιχνών μη θανατηφόρας τοξικότητας στα νήπια, τα οποία έχουν θηλαστεί από μητέρες που έπαιρναν κωδεΐνη.

Το Νοσοκομείο Παίδων του Τορόντο στον Καναδά έχει ήδη σταματήσει την χορήγηση κωδεΐνης και οι δύο ερευνητές προτείνουν αυτή η απαγόρευση να γενικευτεί.

Ο Έλληνας πρωταθλητής του kick-boxing πέρασε στους 8...!!


















Στους "8" του Κ1-MAX ο Ζαμπίδης, έκανε τον "Pitbull" να μοιάζει... κουταβάκι.

Δεν έχει άδικα το προσωνύμιο "Iron Mike" ο Μιχάλης Ζαμπίδης, καθώς απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι συγκαταλέγεται στους κορυφαίους αθλητές τους Κ1-MAX. Ο Έλληνας πρωταθλητής του kick-boxing πέρασε στους "8" του τουρνουά, που διεξάγεται στην Κορέα επικρατώντας του αντιπάλου του Ουλάντ Ελ Χατζ, γνωστού ως «Pitbull».

«Καμπάνα» 25 ετών για πατέρα που βίαζε την κόρη του



Ποινή κάθειρξης 25 ετών αποδόθηκε στον 51χρονο πατέρα από την Κεφαλονιά, ο οποίος βίαζε κατά συρροή την κόρη του, από την ηλικία των 12 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 51χρονος παρενοχλούσε την κόρη του, όταν η ίδια ήταν μόλις 7 ετών και ύστερα από πέντε χρόνια ασέλγησε για πρώτη φορά εις βάρος της.

Η κοπέλα αρχικά είχε κρατήσει το στόμα της κλειστό, διότι φοβόταν τις απειλές του πατέρα της, ωστόσο, μετά από 8 χρόνια, σε ηλικία 20 ετών βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον εφιάλτη που ζούσε από μικρή.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να πείσει τους δικαστές.

zougla

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Λιμενικού



Δεκτή έγινε από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη, η παραίτηση που υπέβαλε την Παρασκευή ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούσιος υπέβαλε την παραίτηση του για να εκφράσει τη διαφωνία του με την προωθούμενη με Προεδρικό Διάταγμα διαίρεση του Λιμενικού Σώματος και τον επαναπροσδιορισμό πολλών αρμοδιοτήτων του.

Ζougla

Πού "πονάει" η ΕΛ.ΑΣ. - επιτελική σύσκεψη στον Πύργο

Πού \"πονάει\" η ΕΛ.ΑΣ. - επιτελική σύσκεψη στον Πύργο
Από την επίσκεψη του στρατηγού Γαλιάτσου στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Κάτω εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων επιδίδει υπόμνημα στον στρατηγό.
Ο «Καλλικράτης» που είναι απαραίτητος και για την Ελληνική Αστυνομία ήταν ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα που τέθηκαν «επί τάπητος» στη μεσημεριανή σύσκεψη υπό τον αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γεώργιο Γαλιάτσο, γενικό επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας.

Η σύσκεψη έγινε στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στον Πύργο και εκτός του κ. Γαλιάτσου, παραβρέθηκαν ο αστυνομικός επιθεωρητής Δυτικής Ελλάδας υποστράτηγος κ. Σωτήρης Χρονόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας κ. Αριστείδης Μαρτζάκλης, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Νίκος Μαρούντας, καθώς και άλλοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Γαλιάτσος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η ανάγκη αναδιάρθρωσης και προσαρμογής των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στη δομή του «Καλλικράτη» είναι δεδομένη και εξετάζονται τρόποι υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου, προκειμένου η Αστυνομία να αποκτήσει μια πιο λειτουργική δομή και να ενισχυθούν τα επιχειρησιακά της καθήκοντα.

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας

Αισθητή πτώση θερμοκρασίας
Αισθητή είναι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου η πτώση του υδραργύρου σε ολόκληρη την Ηλεία με την θερμοκρασία να φτάνει τους 23 με 24 βαθμούς ενώ χθες το μεσημέρι τα θερμόμετρα έφτασαν τους 27 με 28 βαθμούς. Κρύο το πρωί του Σαββάτου.
Το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου περιμένουμε χαμηλές για αρχές Οκτωβρίου θερμοκρασίες καθώς λόγω της ξαστεριάς και της νηνεμίας έντονη θα είναι η θερμοκρασιακή αναστροφή στις γνωστές στο φαινόμενο αυτό περιοχές (Ωλένη, Ολυμπία, Φολόη) με θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο "τραπέζι" η μόλυνση των ελαιοτριβείων


Γη/περιβάλλον ( 08/10/2010 15:45 )
Στο \"τραπέζι\" η μόλυνση των ελαιοτριβείων
Με αφορμή την έναρξη της νέας ελαιοκομικής περιόδου έγινε σήμερα σύσκεψη στη Ν.Α Ηλείας με τους ελαιοτριβείς προκειμένου να δοθεί λύση στο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργούν τα απόβλητα…

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

          Όταν η κυβέρνηση κάνει αυτές τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προεκλογικά, ο λαός πρέπει  να καταλάβει τι έρχεται μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση με  το γνωστό θράσος παρουσιάζει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά ως μειώσεις. Αυξάνει πάνω από 7% το οικιακό τιμολόγιο της λαϊκής οικογένειας, ενώ για τα πλούσια νοικοκυριά της υψηλής οικιακής κατανάλωσης προχωρά σε σημαντική μείωση πάνω από 13%. Όσο για την έκπτωση 10% του κοινωνικού τιμολογίου αποτελεί πραγματικό εμπαιγμό για τις ομάδες ακραίας φτώχειας που ήδη βρίσκονται σε απόγνωση.
          Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί άμεση μείωση 50% του οικιακού τιμολογίου για τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους. Καμιά αύξηση τιμών για την λαϊκή οικογένεια, κατάργηση του πράσινου τέλους ΑΠΕ και αύξηση τιμολογίων στα πλούσια νοικοκυριά με υψηλή τετραμηνιαία κατανάλωση.

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης Νομού Ηλείας,
 

Όχι, κύριε πρωθυπουργέ!

Εκτύπωση


Πριν από έναν χρόνο, ο Γιώργος Παπανδρέου αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας εν μέσω κρίσης και με καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των κεντρικών χειρισμών και των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν τελικά στην υπογραφή του μνημονίου ο πρωθυπουργός κινήθηκε σε ένα κλίμα ανοχής, στη χειρότερη περίπτωση, και στήριξης, στην καλύτερη. Κοινώς, έκανε ό,τι ήθελε, με όποιους ήθελε και όταν ήθελε, επειδή όλοι -πολίτες, ΜΜΕ, πολιτικοί αντίπαλοι και παραγωγικές δυνάμεις- σεβαστήκαμε τη θέση του και τον αγώνα που άρχισε να δίνει, για να αντιμετωπίσει την κρίση η χώρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικώ




Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410







  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών

Θέμα: Να ακυρωθεί η διεξαγωγή στη χώρα μας κοινών ασκήσεων της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδας με την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ

Τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, κλιμακώνει την επιθετικότητα και την τρομοκράτηση των Παλαιστινίων αλλά και των υπολοίπων λαών της περιοχής. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ.

Ένας στους δύο άνδρες 25 με 34 ζει με τους γονείς του

Εμφανή τα σημάδια της οικονομικής κρίσης στους νέους

Πάνω από ένας στους δύο άνδρες (55,7%) και πάνω από μία στις τρεις γυναίκες (35,9%) στην Ελλάδα, ηλικίας... 25 έως 34 ετών, εξακολουθούσαν, με βάση στοιχεία του 2008, να κατοικούν με τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. 


Στους «27» τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 32% για τους άνδρες και 19,6% για τις γυναίκες.

Σε ότι αφορά στις ηλικίες 18 έως 24 ετών από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι στην Ελλάδα το 84,4% των ανδρών (81,5% στους «27») και το 67,7% των γυναικών (71% στους «27») εξακολουθούσαν να κατοικούν στο σπίτι των γονιών
τους.

24ΩΡΟ

Βρήκαν τον διακόπτη της υπέρτασης...

Άμεση ενεργοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση της απασχόλησης


Με νέα του παρέμβαση ο βουλευτής του Νομού μας, Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την τόνωση της απασχόλησης, προκειμένου να διασωθούν οι υπάρχουσες αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ηλεία: «Επιβραβεύουμε εκείνους τους αγρότες που είναι νόμιμοι»

Ηλεία: «Επιβραβεύουμε εκείνους τους αγρότες που είναι νόμιμοι»

Δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ Ηλείας


Θα είμαστε περήφανοι αν καταφέρουμε να σταθούμε οικονομικά στα πόδια μας. Αυτό δήλωσε  σε συνέντευξή του  ο Ηλείος πρόεδρος του ΕΛΓΑ  Θεόδωρος Σαρρής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΕΛΓΑ με το νέο ασφαλιστικό σύστημα πάνω από το 50% των αγροτών θα πληρώνουν εισφορά λιγότερη από 100 ευρώ το χρόνο. Για το υπόλοιπο 40% η εισφορά δεν θα ξεπερνά τα 300 ευρώ και ένα ποσοστό 10% θα πληρώνει χρήματα που θα είναι πάνω από 300 ευρώ.

«Με το νομοσχέδιο» όπως τόνισε ο κ. Σαρρής «επιβραβεύουμε εκείνους τους αγρότες που είναι νόμιμοι, δηλαδή αυτούς που την «κακοτυχία» την θεωρούν ως μειονέκτημα και όχι τους αγρότες που επιδιώκουν την κακοτυχία.

Περιμένουν το νομοσχέδιο…



 Εν αναμονή της συζήτησης στην Βουλή του σχεδίου για την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ΟΣΕ, βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.  Οι ίδιοι κάνουν λόγο για «σχέδιο ταφόπλακα» για τον Σιδηρόδρομο.

  Και ελπίζουν, έστω και την τελευταία στιγμή να διαψευσθούν οι πληροφορίες που έχουν για το τι περιλαμβάνει το σχέδιο.

Δημόσιο: σωσίβιο η 25ετία...

Κλειδί, για ηπιότερη εφαρμογή του Ασφαλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν τα... ψιλά γράμματα του νέου νόμου Παπακωνσταντίνου (3865/2010).

«Τρέμουν»… τους διαρρήκτες!





Την ανησυχία στους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος  της Αγίας Άννας  έχουν προκαλέσει τα τελευταία κρούσματα διαρρήξεων στην περιοχή με αποκορύφωμα την κλοπή 8000 ευρώ από το σπίτι μίας 82χρονης.

Όπως λένε οι άνθρωποι του ορεινού αυτού διαμερίσματος μία ομάδα αθιγγάνων  δεν διστάζει  να μπει στα σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες είναι μέσα προκειμένου να κλέψουν και να φύγουν.

«Ήταν γύρω στις 12:00 το μεσημέρι και είχαν ξαπλώσει στην κουζίνα για να ξεκουραστώ. Οι αθίγγανοι που ήξεραν που πήγαιναν, άναψαν το φως πήγαν στο σημείο που ήταν το μπαούλο, σήκωσαν την βαλίτσα που ήταν πάνω σε αυτό το άνοιξαν και πήραν τις δύο τσάντες στις οποίες είχα μοιράσει τις 8000 ευρώ. ΤΉταν οικονομίες που είχα  αλλά και χρήματα που πήρα πρόσφατα από την πώληση ενός χωραφιού. Τα είχα στο σπίτι γιατί πρέπει να ξοδεύω για την αγορά φαρμάκων και για τους  γιατρούς αφού η σύνταξη των 300 ευρώ που παίρνω δεν φθάνει πουθενά», επεσήμανε η κ Νικολέτα Γεωργακοπούλου που ήταν το τελευταίο θύμα διάρρηξης στο χωριό.

Όμως και άλλοι οι κάτοικοι του χωριού μιλούν για μία ομάδα αθιγγάνων που πηγαινοέρχεται στο χωριό, αποτελούμενοι κυρίως από γυναίκες όπου τις πηγαίνει και τις φέρνει ένα αυτοκίνητο που οδηγά άντρας.
«Βλέπαμε μία ομάδα από γυναίκες τσιγγάνες να πηγαινοέρχεται στο χωριό και έχουμε πανικοβληθεί. Είναι θρασύτατοι μπαίνουν στα σπίτια μέσα και δεν φοβούνται», υποστηρίζει ο κ Γιώργος Τσούρλος.

«Έχουμε βρει το μπελά μας από αυτή την ομάδα των γυναικών τσιγγάνων. Πριν από μερικές μέρες στο τσακ πρόλαβα εγώ να μην μπουν σε σπίτι», τόνισε ο κ Μιχάλης Τσουρούλας.

«Φοβόμαστε. Δεν κωλώνουν πουθενά. Μπαίνουν στα σπίτια την ώρα που είμαστε μέσα και κλέβουν», τόνισε η κ Ασημίνα Παπαδοπούλου.
ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ

Ζωοκλέφτες εξαφάνισαν ολόκληρο κοπάδι!


Ένα ολόκληρο κοπάδι από πρόβατα έκανε… «φτερά» μέσα από τον στάβλο του σε ένα κτήμα στην Ηλεία και μάλιστα χωρίς να αντιληφθεί κανείς πώς!

Ξαναφτιάχνει ο καιρός!


Με παροδικά αυξημένη συννεφιά στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας όπου περιμένουμε κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο.


Παράλληλα θα εξασθενήσουν σημαντικά οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Πιο αναλυτικά αύριο Σάββατο στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται παροδικές βροχές ενώ τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται λίγη πρόσκαιρη τοπική συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στα νοτιότερα τμήματα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά μέχρι 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ αλλά και εδώ γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 15 με 17 και τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα.


Την Κυριακή στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει πρόσκαιρη τοπική συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στη θάλασσα των Κυθήρων οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 και στην υπόλοιπη χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου .

24ΩΡΟ

Eπιδοτήσεις 6 εκατ. ευρώ για 1.026 παραγωγούς

Επιδοτήσεις ύψους περίπου 6.000.000 ευρώ θα λάβουν σύντομα 1.026 παραγωγοί του νομού Λάρισας, οι οποίοι εφαρμόζουν ευρωπαϊκά γεωργο-περιβαλλοντικά προγράμματα...
 
Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Λάρισας, εστάλησαν ήδη στον Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ. τα ονόματα των δικαιούχων ενώ η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ότι συνεχίζει την επεξεργασία των αιτήσεων και των υπόλοιπων δικαιούχων παραγωγών μέχρι να ολοκληρωθούν οι πληρωμές. 


Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται κατά 80% από την Ε.Ε. και μόνο το 20% είναι η εθνική συμμετοχή.

Πάντως, ο αρμόδιος αντινομάρχης Κ. Σπανούλης , επισημαίνει ότι η Νομαρχία Λάρισας καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθεί από το υπουργείο νέα προκήρυξη στα παραπάνω προγράμματα το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και οι σχετικές πιστώσεις ύψους 400.000.000 ευρώ υπάρχουν και οι παραγωγοί του νομού πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν.


24ΩΡΟ

Εστησαν παγίδα στο Νομάρχη Ηλείας

Εστησαν παγίδα στο Νομάρχη Ηλείας
Πολιτική θύελλα είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, με την παρασκηνιακή δραστηριότητα να έχει ως μοναδικό στόχο να καταφερθεί πλήγμα στο πρόσωπο του νομάρχη Χ. Καφύρα… 

Προκειμένου να χάσει το προβάδισμα στην υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη, δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έστησαν παγίδα στο νομάρχη Ηλείας λίγο χρόνο πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων κομίζοντας καταγγελίες στην Ιπποκράτους με ένα και μοναδικό σκοπό, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές,  να «μαυρίσουν» το όνομά του και να τεθεί εκτός του προεκλογικού στίβου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Παρά το γεγονός ότι παρασκηνιακές διεργασίες σαν και αυτές δεν εκλείπουν από την πολιτική ζωή της χώρας, τούτο το συντροφικό  κάρφωμα φόρα παρτίδα μέσα στην Ιπποκράτους δεν έχει προηγούμενο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές πολύ καλά πληροφορημένες, η συνεργασία των δύο πράσινων βουλευτών της Ηλείας για να εξοστρακίσουν την πολιτική παρουσία  και μέλλον του νυν νομάρχη Χ. Καφύρα είχε και… διακριτούς ρόλους.

Όπως συζητείται στους διαδρόμους του «αρχηγείου» του κόμματος, ο ένας εκ των δύο είχε αναλάβει το ρόλο του «εγκεφάλου» του σχεδίου και ο δεύτερος εκτελούσε κατά γράμμα την στρατηγική γραμμή που είχαν χαράξει, δηλαδή τον πολιτικό «παροπλισμό» του Χ. Καφύρα.

Μάλιστα, οι ίδιοι πεπεισμένοι ότι το σχέδιό τους θα αποφέρει καρπούς είχαν ετοιμάσει και διάδοχη κατάσταση (ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη) , πολιτικό πρόσωπο του κύκλου τους που κατέχει στελεχιακή θέση ή στην περίπτωση που υπήρχαν ενστάσεις και αντιδράσεις άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ως συμβιβαστική λύση.

 ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ





Δημόσιο: σωσίβιο η 25ετία...

undefinedΚλειδί, για ηπιότερη εφαρμογή του Ασφαλιστικού των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν τα... ψιλά γράμματα του νέου νόμου Παπακωνσταντίνου (3865/2010).


Κι αυτό γιατί διαπιστώνεται ότι το σχετικό άρθρο 6 του νέου νόμου δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους ασφαλισμένους από 1.1.1983 έως 31.12.1992 να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετα (έως 15) έτη ασφάλισης ή να έχουν μείωση της σύνταξής τους.

Έκκληση βοήθειας προς όποιον γνωρίζει κάτι...

Από την οικογένεια του νεκρού οδηγού

Έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου στη Χαλκίδα να επικοινωνήσουν μαζί τους, απευθύνουν οι συγγενείς των θυμάτων.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 17:00. Η ασημί BMW 520 που οδηγούσε ένας άνδρας και η κόρη του συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χαλκίδας, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη γέφυρα. Ο οδηγός έχασε επί τόπου τη ζωή του, ενώ η κόρη του, φοιτήτρια στα ΤΕΙ, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η δεύτερη κόρη του θύματος και η μητέρα της απευθύνουν έκκληση σε όποιον υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας να επικοινωνήσει μαζί τους στο e-mail: supportus@hotmail.gr για να τους δώσει πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο.

newsbeast

Ξέθαψε νεκρό και απείλησε συγγενή με τσεκούρι



Ένα πρωτοφανές περιστατικό, με πρωταγωνιστή ψυχικά ασθενή, συνέβη χθες το πρωί στην Μηλιά του Μετσόβου.


Συγγενής ενός άνδρα που είχε αποβιώσει την Τρίτη πήγε στο κοιμητήριο της περιοχής για να ανάψει ένα κερί στη μνήμη του νεκρού. Όταν πλησίασε ωστόσο στο μνήμα, αντίκρισε έναν άνδρα σε αλλόφρονα κατάσταση να σκάβει με μανία το μνήμα, ξεθάβοντας τον νεκρό.
Όταν εκείνος προσπάθησε να τον σταματήσει, ο άγνωστος έστρεψε εναντίον του ένα τσεκούρι που κρατούσε και απείλησε ότι θα τον σκοτώσει εάν δεν τον αφήσει να ολοκληρώσει το έργο του. Μετά από παρέμβαση των υπόλοιπων παρισταμένων, ο άγνωστος ηρέμησε και τράπηκε σε φυγή…


24ωρο

Πήγαν να κλέψουν με το... αυτοκίνητο του μπαμπά τους!

Μπήκαν στο επαγγελματικό λύκειο της
 Αργυρούπολης και το... σήκωσαν..!!!
Οι τέσσερις νεαροί είχαν βάλει στο μάτι τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του λυκείου. Πήραν τα αυτοκίνητα των πατεράδων τους και πήγαν να κάνουν τη “δουλειά” χθες το βράδυ.
 Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν αρπάξει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκάνερ, προτζέκτορες και ό,τι άλλο είχε αξία. Φόρτωσαν μέχρι πάνω τα δυο αμάξια και πήγαν να φύγουν...
Υπολόγιζαν όμως χωρίς την αστυνομία. Τα αμάξια ήταν τόσο ... υπερφορτωμένα που το πρώτο περιπολικό που πέρασε έξω από το λύκειο τους ... έπιασε.

Στην αναμονή για τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της ΝΔ

Στην αναμονή για τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της ΝΔ
Από πρόσφατη συνέλευση της ΝΟΔΕ στον Πύργο.

Άγνωστος παραμένει ο χρόνος ανακοίνωσης του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ηλείας που θα μετάσχει στον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη Γιώργου Παπαναστασίου με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής εκτιμούν ότι μέσα στις προσεχείς τρεις- τέσσερις το πολύ ημέρες το όνομα του υποψηφίου θα ανακοινωθεί από τον κ. Παπαναστασίου, αφού προηγουμένως επισημοποιηθεί από την κεντρική διοίκηση του κόμματος. Τέσσερα είναι τα ονόματα που φέρονται ως επικρατέστερα για τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη: Κρινιώ Κανελλοπούλου, Γιώργος Αηδόνης, Πέτρος Αχιλλεόπουλος και Θόδωρος Βλαγκούλης.

Στο μεταξύ, η αρχική πρόθεση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθεί την Δυτική Ελλάδα, ενδεχομένως και την Ηλεία, μάλλον δεν υφίσταται αφού ο κ. Σαμαράς επισκέπτεται σήμερα και αύριο Μεσσηνία και Αρκαδία αντίστοιχα. Την Ηλεία θα επισκεφθεί, όπως έχουμε γράψει και πρόσφατα, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Αβραμόπουλος, στις 24 Οκτωβρίου.

Μάλιστα ενόψει της επίσκεψης Αβραμόπουλου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στον Πύργο η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ η οποία θα ασχοληθεί κύρια με την οργάνωση και προετοιμασία της επίσκεψης.

Έδεσε και λήστεψε ηλικιωμένη

Έδεσε και λήστεψε ηλικιωμένη

Έζησε τον τρόμο μέσα στο σπίτι της

Εφιαλτικό ήταν το βράδυ για μια 70χρονη γυναίκα που διαμένει στη Νέα Πέραμο. Λίγο πριν τις 2:30 και ενώ η ηλικιωμένη κοιμόταν αμέριμνη στο σπίτι της, άγνωστος εισέβαλε στο διαμέρισμα και με την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησε δένοντάς την σε καρέκλα.

Με γρήγορες κινήσεις, ο δράστης αφαίρεσε τα χρήματα που είχε στο σπίτι της η 70χρονη και διάφορα τιμαλφή και διέφυγε ανενόχλητος.

Η ηλικιωμένη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, που αναζητεί τον δράστη.

newsbeast

«Οχι» στα μέτρα που υποβαθμίζουν την παιδεία


E-mail
Συντάκτης Αννας Ψυχογυιού   
08.10.10
paidia-diamartiriaΣε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χθες το πρωί μαθητές από σχολεία του Πύργου, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς τόσο σε εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και σε βιβλία.
Πραγματοποιώντας πορεία από το 2ο Λύκειο προς τα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και κρατώντας πανό, οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο της παιδείας: «Αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε για τα σοβαρά προβλήματα που συνεχίζουν για ακόμα μια χρονιά στο χώρο της παιδείας. Λέμε «όχι» στα καινούργια μέτρα τα οποία υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τα πανεπιστήμια και κατ΄ επέκταση αδειάζουν τις τσέπες των γονιών μας και τα δικά μας μυαλά. Καλέσαμε τους μαθητές να συμμετέχουν στον αγώνα, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας και να πούμε «όχι» στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης.Το συντονιστικό όργανο των σχολείων του Πύργου, που συσπειρώνει τους μαθητές που θέλουν να πουν «όχι» σ' αυτή την πολιτική θα συνεχίσει με συνελεύσεις αποφασίζοντας τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Γιακουμέλος μέλος του συντονιστικού αγώνα σχολείων Πύργου. Οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα με παρόμοιες συγκεντρώσεις, με τη συμμετοχή παιδιών απ΄ όλα τα σχολεία του νομού.
Συντάκτης Αννα Ψυχογυιού 
πρωτη ηλειας

«Αποκρυπτογράφησαν» το μόριο που εξαπλώνει καρκίνο και AIDS

Τη δομή του μορίου μίας πρωτεΐνης που ενισχύει την εξάπλωση του καρκίνου και του AIDS στους ασθενείς, κατάφεραν να «αποκρυπτογραφήσουν» για πρώτη φορά αμερικανοί επιστήμονες, ανοίγοντας το δρόμο για νέες θεραπείες.

Κυρίαρχος στόχος η παραγωγή ελαιολάδου αρίστης ποιότητας



Συγκέντρωση της Ομάδας Ελαιοκομικών Φορέων πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας…

Ο… Μέσι ήθελε σοκολάτες και μπύρες!

Lionel Messi Autographed Barcelona Soccer Jersey
Δύο άτομα  διέρρηξαν περίπτερο στην Αμαλιάδα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα ακόμη – Συνελήφθησαν στον πεζόδρομο

Ο… Μέσι ήθελε σοκολάτες και μπύρες!

Δεν ήταν τελικά…γούρικη η φανέλα του άσου της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι, την οποία φορούσε ο ένας εκ των δύο διαρρηκτών περιπτέρων χθες τα ξημερώματα στην Αμαλιάδα, αφού τελικά έπεσαν στα «χέρια» των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, κρατώντας στα… δικά τους χέρια σοκολάτες και μπύρες συνολικής αξίας 150 ευρώ!

Έτσι θα ψηφίσουν οι Ηλείοι για το Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας θα έχει συνολικά 51 έδρες εκτός των τριών αντιπεριφερειαρχών και του περιφερειάρχη οι οποίοι δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης (αν κατά λάθος τεθεί σταυρός δεν ακυρώνεται το ψηφοδέλτιο). Στην Ηλεία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης», εκλέγονται, εκτός του αντιπεριφερειάρχη, 13 περιφερειακοί σύμβουλοι (22 στην Αχαΐα και 16 στην Αιτωλοακαρνανία αντίστοιχα).

Η πρώτη «καμπάνα» για το κάπνισμα!!!

Πρόστιμο 600 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος

Το πρώτο πρόστιμο για παράβαση του νόμου περί καπνίσματος σε δημόσιους χώρους επιβλήθηκε στο Βόλο.

Άνδρες της δημοτικής αστυνομίας επέβαλαν πρόστιμο 600 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος, γιατί είχε τασάκια στα τραπέζια του μαγαζιού του και δεν διέθετε βιβλίο αναφορών, όπως υποχρεούται.

Η επιβολή του προστίμου έχει προκαλέσει την αντίδραση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης, οι οποίοι προειδοποιούν με κινητοποιήσεις μέσα στον Οκτώβριο.

newsbeast

Είσαι φτωχός; πλήρωνε ακριβότερη ΔΕΗ

Σε αγρότες και μικρές οκιακές καταναλώσεις, κυρίως της επαρχίας, που θα πληρώνουν μέχρι και 13,7% ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα, πέφτει το μεγαλύτερο βάρος των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που έρχονται από το 2011.

Άφησαν να «στοιχειώσει» ένα στολίδι…


Διαδικτυακή πρωτοβουλία για την αποπεράτωση και ολοκλήρωση του κινηματογράφου – θεάτρου του Σταφιδόκαμπου βρίσκεται σε εξέλιξη στοχεύοντας να θέσει το ζήτημα και στο «τραπέζι» της προεκλογικής περιόδου.
Πάνω από 1200 υποστηρικτές έχει συγκεντρώσει η ομάδα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΗΜΙΤΕΛΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΦΙΔΟΚΑΜΠΟΥ ΗΛΕΙΑΣ στο Facebook, μεταξύ των οποίων και γνωστοί ηθοποιοί, που ζητούν τη λειτουργία του κινηματοθεάτρου. Από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας είναι ο δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Γαλανόπουλος ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία δημιουργίας του γκρουπ. Ας δούμε όμως την ιστορία αυτής της υπόθεσης.

ΟΣΕ: Τον πάτησε το τρένο...

undefinedΝα ξεχάσουμε τον ΟΣΕ που ξέραμε, επιδιώκει η κυβέρνηση και αφαιρεί από τον Οργανισμό κάθε περιουσιακό στοιχείο μαζί με τις υπέρογκες δανειακές του υποχρεώσεις.

 
Το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του σιδηροδρόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών, μεταφέρει τα βάρη του ΟΣΕ στο δημόσιο ταμείο και βάζει το μαχαίρι στον λαιμό των εργαζομένων που καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα «ή φεύγετε ή μένετε και τα χάνετε όλα» (ή, έστω, σχεδόν όλα).
Στο πολυσέλιδο κείμενο είναι εμφανής η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει στη διαδικασία ως τοποτηρητή την Ε.Ε. Η Κομισιόν καλείται να γνωμοδοτήσει επί μιας σειράς λεπτών ζητημάτων, προκειμένου προφανώς να ανοίξει αύριο ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Συγκεκριμένα, οι Βρυξέλλες καλούνται να «ευλογήσουν»:
* Την ανάληψη από το Δημόσιο των δανειακών υποχρεώσεων του ΟΣΕ, συνολικού ύψους 10,7 δισ. ευρώ.

24ΩΡΟ

Αναμένονται διευκρινίσεις για την 25ετία στο Δημόσιο

Την ερμηνευτική εγκύκλιο του Ν. 3865/2010 αναμένουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που μέχρι πρότινος θεωρούσαν πως έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης βάσει της 25ετίας, αλλά μετά τον Ιούλιο και τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό του Δημοσίου επιβαρύνθηκαν με πρόσθετα έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», το άρθρο 6 του Ν. 3865/2010 για τη  Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους  ασφαλισμένους από 1.1.1983 έως 31.12.1992 να μην επιβαρυνθούν με πρόσθετα (έως 15) έτη ασφάλισης ή με μειωμένες συντάξιμες αποδοχές (λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης).

Κολατσιό για το σχολείο

Της μάνας είναι πιο γλυκό!

Μπορεί να είναι χρονοβόρο, ωστόσο είναι πιο υγιεινό τα παιδιά σας να τρώνε στο σχολείο το κολατσιό που εσείς τους έχετε ετοιμάσει παρά τα είδη που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία.

Αυτό γιατί, πολλές φορές τα είδη αυτά σύμφωνα με ελέγχους του ΚΕ.Π.ΚΑ (κέντρο προστασίας καταναλωτών) δεν πληρούν τους κανόνες υγιεινής ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα κυλικεία πωλούν είδη που απαγορεύονται σύμφωνα με υπουργική απόφαση.

Η υγιεινή λύση είναι να ετοιμάζετε εσείς οι ίδιες το κολατσιό για το παιδί σας. Αν συμπεριλαμβάνει φρούτα και λαχανικά, φροντίζουμε να τα πλένουμε σχολαστικά, πριν τα συσκευάσουμε.

Αν το κολατσιό συμπεριλαμβάνει σούπες ή κρέμες, αυτό πρέπει να διατηρηθεί ζεστό έως ότου καταναλωθεί. Συνεπώς, χρησιμοποιείτε θερμός για να διατηρηθεί η σωστή θερμοκρασία.

Αν ετοιμάσετε σάντουιτς για το βλαστάρι σας, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε σκεύη που διατηρούν τα τρόφιμα δροσερά και συμβάλλουν στην αποφυγή της αλλοίωσης των τροφών.

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε να υπενθυμίσετε στα παιδιά σας να πλένουν καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό πριν γευματίσουν.

Πάτρα: Βούτηξε στη θάλασσα για να σωθεί από 30 τσιγγάνους!

undefined Ο άτυχος άνδρας αναγκάστηκε να βουτήξει για να γλιτώσει από τους αδίστακτους κακοποιούς που προσπαθούσαν να ανοίξουν το αυτοκίνητό του!
Το απίστευτο περιστατικό έγινε στην περιοχή ''Κόκκινος Μύλος''. Ο άτυχος άνδρας είχε μόλις τελειώσει από τη δουλειά και επέστρεφε στο αυτοκίνητό του. Όταν πλησίασε όμως, είδε κάποια άτομα να ''σκαλίζουν'' το αυτοκίνητό του. Έβαλε τις φωνές και άρχισε να τρέχει για να τους διώξει...

Πίσω από αυτούς που έβλεπε όμως, υπήρχαν κι' άλλοι! Έτσι όταν τους πλησίασε, πετάχτηκαν συνεργοί των δραστών και ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπος με 30 τσιγγάνους, που είχαν άγριες διαθέσεις. Κάποιοι από αυτούς άρχισαν να τον κυνηγούν και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου για να σωθεί, αναγκάστηκε να βουτήξει στη θάλασσα με τα ρούχα!

Ο νεαρός οδηγός άρχισε να κολυμπάει και έφτασε σε μία αγκυροβολημένη βάρκα. Ανέβηκε και ειδοποίησε την αστυνομία με το κινητό του τηλέφωνο. Λίγο αργότερα έφτασαν στην περιοχή αστυνομικοί, που έδιωξαν τους τσιγγάνους, πριν προλάβουν να πάρουν το αυτοκίνητο του οδηγού...
newsit

Φύλλο... πορείας για 50.000 δημόσιους υπάλληλους

undefined

Ο Καλλικράτης επιφυλάσσει “εκπλήξεις” εκτός των υπαλλήλων των ΟΤΑ και σε χιλιάδες υπαλλήλους των ΔΕΚΟ αλλά και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου

Μέσα στους επόμενους 8-9 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί οι μετατάξεις, και περίπου 20.000 υπάλληλοι ΟΤΑ,ΝΠΔΔ θα μετακινηθούν στις νέες υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Άλλοι πέντε χιλιάδες υπάλληλοι θα κλιθούν να στελεχώσουν τις νέες κρατικές διοικήσεις, ενώ περίπου 5.000 υπάλληλοι ΔΕΚΟ, από οργανισμούς όπως ο ΟΣΕ οι οι πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής μετατάσσονται στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Τέλος περίπου 700 υπάλληλοι είναι στην ... αναμονή για να μάθουν που θα πάνε καθώς μέχρι τώρα υπηρετούν σε οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
newsit

Tώρα iPhone και για διαβητικούς


Μετρήστε το σάκχαρό σας με το κινητό σας τηλέφωνο

Σε λίγο καιρό ο έλεγχος των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα θα είναι πιο εύκολη υπόθεση. Στις αρχές του 2011 αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι δύο συσκευές, iBGStar και BGStar, που συνδέονται με τα iPhone και iPod touch και απευθύνονται σε όσους πάσχουν από διαβήτη, καθώς μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το «μυστικό» της ζωής κρύβεται στον Τιτάνα


Δείτε: Το δορυφόρο του Κρόνου

Η θολή ατμόσφαιρα του Τιτάνα, του μεγαλύτερου από τους δορυφόρους του Κρόνου, ίσως περιέχει πολύπλοκα οργανικά μόρια που αποτελούν τα δομικά στοιχεία της ζωής.

Οι επιστήμονες κατόρθωσαν να εξομοιώσουν στο εργαστήριο τις πιθανές χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα ψηλά στη γεμάτη άζωτο ατμόσφαιρα του Τιτάνα και διαπίστωσαν ότι μια πληθώρα πολύπλοκων μορίων, απαραίτητων για τη ζωή, όπως νουκλεικά οξέα και νουκλεοτιδικές βάσεις, θα ήταν δυνατόν να δημιουργηθούν.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΝΕWSBEAST