ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Πρωτοχρονιά
Η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται σ’ όλο τον κόσμο με μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και με διάφορες εκδηλώσεις. Κατά την ημέρα αυτή

Φεύγει ο Αφελάϊ, έρχεται εξτρέμ


Ξένο σώμα για τον Ολυμπιακό ο Ολλανδός

Αμαλιάδα: Τον "στρίμωξαν" και τον έκλεψαν μέσα στο ασανσέρ της Εφορίας


doy_amaliadas.JPG
Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα ως πέρα αληθινό. Άγνωστος κατάφερε να κλέψει έναν

Ηλεία: Κλέφτηκαν και έφυγαν για Σαντορίνη . . .


santo1a
Για τα μάτια ενός 30χρονου από το Ζεφύρι Αττικής, άφησε το σπίτι της μια 17χρονη από την Ροβιάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο

Δέκα οι νεκροί στο Norman Atlantic - Θρίλερ για 37 (;) αγνοούμενους


diasosi295

Εκτός του Γ. Δούλη οι σοροί των άλλων 9 νεκρών δεν έχουν αναγνωριστεί - Αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοουμένων - Οι ελληνικές αρχές λένε ότι έχουν διασωθεί 432 - Οι Ιταλοί αναφέρουν 427 διασωθέντες και πιθανώς 33 αγνοούμενους - Ιταλός υπουργός Μεταφορών: "Ευχόμαστε να μην ευσταθεί ο αριθμός των αγνοουμένων. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για λίστα επιβαινόντων ή για λίστα κρατήσεων"

Norman Atlantic: “Κινδυνέψαμε να καούμε σαν τα ποντίκια” - “Οι Ιταλοί διασώστες μας κλωτσούσαν” - Απίστευτες περιγραφές όσων επέστρεψαν


Norman Atlantic: “Κινδυνέψαμε να καούμε σαν τα ποντίκια” - “Οι Ιταλοί διασώστες μας κλωτσούσαν” - Απίστευτες περιγραφές όσων επέστρεψαν

- Έφτασε στην Πάτρα το πλοίο με τους Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic
- Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων έζησαν την κόλαση πάνω στο πλοίο
- Υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι, χαμός με τη λίστα των επιβατών

Ηλεία: Μανιασμένοι άνεμοι σάρωσαν τον Kάμπο


kampos1a

Καταστροφές σε σταβλικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, σπίτια και καλλιέργειες

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αμαλιάδα: Δέντρα έσπασαν τάφους, "καλοκαιρινό". . . το Δημοτικό Κάμπινγκ!


zimies_am_1a

Σοβαρές ζημιές προξένησε ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή της Αμαλιάδας και της Κουρούτας

Ηλεία: Έρχονται χιόνια και παγετός – Αναλυτική πρόγνωση


xionia
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, μία από τις σοβαρότερες ψυχρές εισβολές των τελευταίων ετών, τουλάχιστον από το 2012, αρχίζει να μας επηρεάζει.
Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης θα ρίξουν κατακόρυφα των υδράργυρο την Τρίτη, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν θα συνοδευτούν από φαινόμενα το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη παραμονή Πρωτοχρονιάς. Την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα βελτιωθεί ωστόσο θα επικρατήσει παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Aν οι συνθήκες το επιτρέψουν, δηλαδή ξαστεριά και νηνεμία, τοπικά ο παγετός θα είναι ισχυρός -4οC.
Η ψυχρή εισβολή φαίνεται να κρατάει μέχρι και το Σαββατοκύριακο, με κύριο χαρακτηριστικό την περαιτέρω πτώση των ελάχιστων τιμών -5οC με -6οC νωρίς το πρωί.

Παρακολουθούμε τα προγνωστικά δεδομένα και θα δοθούν αναλυτικά στοιχεία σε επόμενες προγνώσεις.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

Χιονιάς και θύελλες στα πελάγη – Βαρύς χειμώνας στην αλλαγή του χρόνου


Χιονιάς και θύελλες στα πελάγη – Βαρύς χειμώνας στην αλλαγή του χρόνου

Το 2015 μπαίνει με βαρυχειμωνιά. Ο καιρός ήδη άλλαξε και ο χειμώνας δείχνει για τα καλά τα δόντια του με χιόνια ακόμη και στα πεδινά, σε περιοχές δηλαδή με χαμηλό υψόμετρο

Σαν σήμερα


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 30ης Δεκεμβρίου