AΠΟ..ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Έγινε χθες  το μεσημέρι στις 1:00  στον Καράτουλα η κηδεία του 53χρονου θύματος που βρέθηκε δολοφονημένος προχθές το μεσημέρι σε χωράφι στην Εγλυκάδα στην Πάτρα.


Η Ασφάλεια Πατρών που διενεργεί τις έρευνες θεωρεί ως βασικό κίνητρο του φόνου του Δημήτρη Κονδύλη του Ευσταθίου την ληστεία αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμού με βασική αιτία οικονομικές διαφορές.

Μία άποψη που την βασίζουν στο ότι κοντά στο πτώμα του βρέθηκε ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο εκτιμά η αστυνομία ότι προέρχετο από το σπίτι του 53χρονου περιπτερά που μένει και ζει μόνιμα στην Πάτρα. Ο 53χρονος περιπτεράς ερχόταν τακτικά στην γενέτειρά του όπου ζει η μητέρα του για να την βλέπει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας φαίνεται πως είχαν στήσει ενέδρα θανάτου στον 53χρονο περιπτερά Δημήτρη Κονδύλη του Ευσταθίου, γεννημένος στο Καράτουλα ο οποίος βρέθηκε νεκρός προχθές στις 2 μετά το μεσημέρι, λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του, σε ένα χωράφι με ελιές, χτυπημένος στο κεφάλι, στην περιοχή της Εγλυκάδος Πατρών.

Το θύμα διατηρούσε περίπτερο στα Δεμένικα του Δήμου Μεσσάτιδος, ενώ τα ίχνη του είχαν χαθεί από το βράδυ της περασμένη Δευτέρα και το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι, σε απόσταση αναπνοής από το σημείο όπου είχε σταθμεύσει το όχημά του, το οποίο είχε παραβιαστεί.

Η Αστυνομία κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια, όπως άλλωστε μαρτυρούν τα πρώτα στοιχεία και διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών.

Η εξαφάνισή του 53χρονου δηλώθηκε στην Ασφάλεια Πατρών το πρωί της περασμένη Τετάρτη, από την αδελφή του που ανησύχησε, καθώς δεν είχε δώσει σημάδια ζωής όλες αυτές τις μέρες μέχρι και το Σάββατο που οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν πως ο αδελφός της είχε πάθει κάτι κακό.

Μία μέρα νωρίτερα την Τρίτη ο 53χρονος δεν πήγε στο περίπτερο που διατηρούσε και η υπάλληλος ανησύχησε. Τον καλούσε στο κινητό, αλλά τίποτα…

Ειδοποίησε την αδελφή του, η οποία πήγε στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκε. Είδε το όχημά του σταθμευμένο στο πάρκινγκ και το πρωί της Τετάρτης μετέβη στην Ασφάλεια Πατρών δηλώνοντας την εξαφάνισή του.

Το μεσημέρι του Σαββάτου Αστυνομικός μετέβη στο σημείο και άρχισε τις έρευνες στο χωράφι πλησίον της πολυκατοικίας όπου διέμενε το θύμα, στην οδό Αργιρουσών 48 και Εγλυκάδος και σε κοντινή απόσταση -56 μέτρα - από το χώρο όπου είχε σταθμεύσει το όχημά του, βρέθηκε το άψυχο σώμα του.
Με σκερπάνι
Ο 53χρονος βρέθηκε χτυπημένος στο κεφάλι σκεπάρνι (!), το οποίο και βρέθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα. Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με τις εικασίες από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι διωκτικές Αρχές, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Ο 53χρονος πάρκαρε το όχημά του στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας, όπως έκανε πάντα.

Εκείνη την ώρα προφανώς άγνωστοι του επιτέθηκαν. Ένοικοι της πολυκατοικίας ανέφεραν πως γύρω στη 1 τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας άκουσαν κάποιον να καλεί σε βοήθεια, αλλά… δεν αντέδρασαν.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, το επικρατέστερο σενάριο έχει ως εξής: Οι δράστες - περισσότερα από δύο άτομα- του επιτέθηκαν την ώρα που έβγαινε από το όχημά του και τον σκότωσαν χτυπώντας τον στο κεφάλι.

Στη συνέχεια, τον μετέφεραν παραβιάζοντας τον φράκτη σε παρακείμενο χωράφι με ελιές, όπου τον εγκατέλειψαν. Ακολούθως, έκαναν φύλλο και φτερό το όχημά του, το οποίο βρέθηκε ξεκλείδωτο από τις Αρχές. Μυστήριο παραμένει, πάντως, τι συνέβη με το χρηματοκιβώτιο, το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από το πτώμα ανοιγμένο.
Η Αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες μάλλον αφαίρεσαν τα κλειδιά της οικίας του από το θύμα και ανέβηκαν στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου απ’ όπου και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο, το μετέφεραν στο χωράφι, το άνοιξαν και πήραν ό,τι βρήκαν. Δεν αποκλείεται πάντως ο δράστης να είχε μαζί του το χρηματοκιβώτιο και να του είχαν στήσει ενέδρα, οπότε, την ώρα που κατέβηκε από το όχημά του, «χτύπησαν».

Επίσης, στο όχημα του θύματος βρέθηκε το παράθυρο της αριστερής πίσω πόρτας ανοικτό, ενώ στο «πάτωμα» του οχήματος και στο παρμπρίζ αρκετά έγγραφα, όπως τιμολόγια κ.ά.


Και στο οικόπεδο βρέθηκαν πεταμένα έγγραφα του θύματος. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες ήταν οι κινήσεις του θύματος, ωστόσο η αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες γνώριζαν καλά το χώρο και φέρεται να έδρασαν με «σχέδιο».

Οι δράστες έκαναν χρήση διαφόρων εργαλείων -σκεπάρνια, τσάπες, πένσες, κατσαβίδια, μία ψαλίδα και ένα μαχαίρι- που είχε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, ο Ιωάννης Κατσάμπας, στο κτήμα που διατηρούσε πίσω από το πάρκινγκ, όπου είχε και ένα μικρό κοτέτσι.


Ο ιατροδικαστής κ. Γκότσης από την πρώτη αυτοψία που διενήργησε στο σημείο του εγκλήματος διαπίστωσε πως ο θάνατός του οφείλεται σε χτύπημα στο κεφάλι με αντικείμενο.

Ο 53χρονος ερχόταν πολύ συχνά στο Καράτουλα όπου η είδηση του φόνου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην μικρή κοινωνία του χωριού όπου ζει η μητέρα του. Έχει τρεις αδελφές εκ των οποίων μία ανύπαντρη στην Πάτρα και δύο παντρεμένες στην Αθήνα. Ο Δημήτρης Κονδύλης ερχόταν δύο με τρεις φορές το μήνα στο χωριό για να δει την μητέρα του.

Παναγιώτης Παυλόπουλος paylopoulos2004@yahoo.gr
από την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ