Για τη ζύμη: ...
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλακι τσαγιου ξύδι
1 ποτηράκι του κρασιού νερό(η όσο παρει μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη)
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό τυρί φέτα (τριμμένη), άνηθος ψιλοκομμένος, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και πλάθοντας φτιάξτε τη ζύμη, προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να γίνει εύπλαστη. Κατόπιν χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και ανοίξτε με τον πλάστη 4 λεπτά φύλλα. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε τα φύλλα με λάδι.
Στη συνέχεια απλώστε το τυρί με τον ψιλοκομμένο άνηθο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τυλίξτε το σε ρολό.
Κάνουμε τις τυρόπιτες "σαλιγκάρι" και τις τηγανίζουμε μία μία σε μέτρια φωτιά.Αφού ροδίσει καλά από τη μία πλευρά τη γυρνάτε από την άλλη.
Μόλις η τυρόπιτα τηγανιστεί την τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρεται ζεστή.
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλακι τσαγιου ξύδι
1 ποτηράκι του κρασιού νερό(η όσο παρει μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη)
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό τυρί φέτα (τριμμένη), άνηθος ψιλοκομμένος, λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και πλάθοντας φτιάξτε τη ζύμη, προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να γίνει εύπλαστη. Κατόπιν χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια και ανοίξτε με τον πλάστη 4 λεπτά φύλλα. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε τα φύλλα με λάδι.
Στη συνέχεια απλώστε το τυρί με τον ψιλοκομμένο άνηθο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και τυλίξτε το σε ρολό.
Κάνουμε τις τυρόπιτες "σαλιγκάρι" και τις τηγανίζουμε μία μία σε μέτρια φωτιά.Αφού ροδίσει καλά από τη μία πλευρά τη γυρνάτε από την άλλη.
Μόλις η τυρόπιτα τηγανιστεί την τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρεται ζεστή.
Άντε και καλή σας όρεξη .
skopelos-news.blogspot.com
skopelos-news.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου