Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πώς αναβλήθηκε η δίκη για τον φόνο του δασοπυροσβέστη


Δεν πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πύργου, για την συνέχιση της εκδίκασης της ανθρωποκτονίας του 34χρονου δασοπυροσβέστη Βασιλείου Γκότση...
...από την  περιοχή του Δήμου Φαρρών Αχαΐας.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2008 όταν ο άτυχος άντρας βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του. Ως κατηγορούμενος φέρεται ένας 55χρονος κτηνοτρόφος όπου και κρατείται προφυλακισμένος από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Χθες, ήταν η σειρά αγόρευσης του δεύτερου συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Νίκου Καρπέτα, δικηγόρου Αθηνών. Όμως, ο συνήγορος απέστειλε μια προσωπική του δήλωση όπου ζητούσε συγνώμη προς το Δικαστήριο και τον πελάτη του, καθώς και μια ιατρική βεβαίωση, όπου επικαλέστηκε λόγους υγείας που δεν του επιτρέπουν να παραστεί στο ακροατήριο και να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο.

Ο κατηγορούμενος, σε ερώτηση της προέδρου του Δικαστηρίου, αν επιθυμεί να συνεχιστεί η διαδικασία χωρίς τον δεύτερο συνήγορό του ήταν αρνητικός και εξέφρασε την επιθυμία του να μην συνεχιστεί η δίκη χωρίς τον δεύτερο δικηγόρο του.

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής κ. Κρεμμύδας Κων/νος και κ. Αποστολόπουλος αντέδρασαν, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί για λόγους υγείας του αντιδίκου συνηγόρου είναι αβάσιμοι, διότι όπως είπαν, την Κυριακή τα μεσάνυχτα είχε λάβει μέρος στη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή "Τα αποτυπώματα". Και ενώ ήταν άρρωστος δεν έμεινε, όπως είπαν, να ξεκουραστεί και να αναρρώσει ώστε να παρασταθεί στο κακούργημα που ήταν σοβαρότερη υπόθεση. Επίσης, τόνισαν, ότι όφειλε να τους έχει ενημερώσει τουλάχιστον μια μέρα πριν και όχι τελευταία ώρα να το μαθαίνουν μέσα στο Δικαστήριο. Προφορικό αίτημά τους ήταν, ότι η δίκη θα έπρεπε να συνεχιστεί και χωρίς αυτόν.

Η σύνθεση του Δικαστηρίου με τον Εισαγγελέα Παναγιώτη Μεϊδάνη αποφάσισαν τελικά να δοθεί αναβολή και η δίκη θα συνεχιστεί κανονικά την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...