Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κατάκολο: Kόμβος της κρουαζιέρας στην δυτική Ελλάδα


Ως κόμβος της κρουαζιέρας στην δυτική Ελλάδα ,χαρακτήρισε το λιμάνι Κατακόλου  σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΛΠ και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας
Γιώργος Ανωμερίτης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο λιμάνι και στις επαφές που είχε.


Έμφαση έδωσε δεστο κυρίαρχο ρόλο του λιμένα Κατακόλου ως κόμβος της κρουαζιέρας στην δυτική Ελλάδα. 

Μαζί με το δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Δημήτρη Αποστολόπουλο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φραγκίσκο Κολόσακα, συζήτησαν τις προοπτικές του λιμανιού.

Ο κ. Ανωμερίτης σε δηλώσεις του τόνισε πως η φετινή χρονιά, αλλά και οι επόμενες που ακολουθούν είναι σημαντικές για την κρουαζιέρα, ενώ ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς προχωρά με δράσεις και συνεργασίες με όλα τα λιμάνια που αποτελούν προορισμό της κρουαζιέρας.
 «Το Κατάκολο είναι ένα σημαντικό λιμάνι για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά ταυτόχρονα και για τον Ελληνικό Τουρισμό....
...Η μελέτη για την ενοποίηση λιμένων έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί εντός του 2011...

...το Κατάκολο έχει μία μεγάλη περιουσία που λέγεται Αρχαία Ολυμπία, που λέγεται «ωραία Ηλεία» με όλες τις παραλίες και τις τουριστικές υποδομές. Εμείς θέλουμε το Κατάκολο να είναι όπως είναι η Κέρκυρα, όπως αργότερα η Ηγουμενίτσα, να είναι ο βασιλιάς αν θέλετε, να είναι ο κυρίαρχος κόμβος της κρουαζιέρας στη Δυτική Ελλάδα. Για να γίνει, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί και γρήγορα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ανωμερίτης.

Ο δήμαρχος Πύργου κ. Παρασκευόπουλος, υποδέχθηκε με χαρά τον κ. Ανωμερίτη και τόνισε πως...''Πιστεύουμε ότι ανοίγουν καινούριοι δρόμοι. Οι δρόμοι αυτοί είναι που θα διασφαλίσουν την ανάπτυξη όχι μόνο του Πύργου αλλά και του Κατακόλου. Είμαστε έτοιμοι με τις προτάσεις μας, τις μελέτες μας, τα σχέδια και το όραμά μας να προχωρήσουμε μαζί με το λιμάνι του Πειραιά, με τα λιμάνια όλης της χώρας για να φέρουμε ανάπτυξη στον τόπο''.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Αποστολόπουλος.
pirgiiotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...