Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μασκαρεύτηκαν για να περάσουν με τα μωρά τους στην Ιταλία!


Συγκλονισμένοι είναι οι λιμενικοί της Πάτρας από το δράμα των μεταναστριών μανάδων που επιχειρούν να περάσουν λαθραία από το λιμάνι μαζί με τα ανήλικα παιδιά τους.
Τις ημέρες του καρναβαλιού δυο μανάδες με τα παιδιά τους είχαν ντυθεί καρναβαλικά προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους λιμενικούς!

Στη μια περίπτωση η μητέρα των ανήλικων είχε μεταμφιεστεί σε κλόουν και μια άλλη σε κάου μπόι, επιχειρώντας  να περάσουν στα πλοία με προορισμό την Ιταλία με πλαστά διαβατήρια.




Και οι δυο συνελήφθησαν αλλά αφέθηκαν ελεύθερες μαζί με τα παιδιά τους, με εντολή του Εισαγγελέα.

Το δράμα όμως των μανάδων και των παιδιών τους συνεχίζεται από την στιγμή που φεύγουν από την πόρτα των κρατητηρίων. Δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν που να μείνουν και είναι απελπισμένες. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που παρακαλούν τους λιμενικούς να τις βοηθήσουν. 

Οι περισσότερες προέρχονται από το Αφγανιστάν ενώ τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκε και μητέρα με ανήλικα από το Ιράν.
 
ilianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...