Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Νεκρό δελφίνι στην Μυρσίνη


Νεκρό δελφίνι στην Μυρσίνη
φωτό από www.mnodaros.blogspot.com (τα σημάδια στο σώμα του δελφινιού δεν προϋπήρχαν αλλά προκλήθηκαν κατά τη δειγματοληψία)
Ένα μικρό ζωνοδέλφινο βρέθηκε νεκρό το Σάββατο, στην παραλία της Μυρσίνης στον Κυλλήνιο Κόλπο. Για την μακάβρια ανακάλυψη ενημερώθηκε άμεσα από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" Μάκη Νοδάρο ο Δρ. Αλέξανδρος Φραντζής, πρόεδρος και...
... επιστημονικός υπεύθυνος του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών "Πέλαγος", ο οποίος ζήτησε τη βοήθειά του δημοσιογράφου προκειμένου να ληφθεί δείγμα από το νεκρό δελφίνι και να σταλεί στο Ινστιτούτο για περαιτέρω αναλύσεις, ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Aξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα μεσογειακά ζωνοδέλφινα επλήγησαν από ιό που ήταν συνέπεια της ρύπανσης των θαλασσών, την περίοδο 1990-92 και χιλιάδες από αυτά πέθαναν. Χωρίς να έχει εξακριβωθεί αν αυτή είναι η αιτία θανάτου του δελφινιού, γεγονός είναι πως ο ιός αυτός παρουσιάζει εξάρσεις κάποιες χρονιές, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ρύπανσης των θαλασσών.

Να αναφέρουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών πως η έγκαιρη ενημέρωση του Ινστιτούτου Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος (www.pelagosinstitute.gr/gr/homepage/index.html, τηλ. 210-8969108) και των Λιμενικών Αρχών σε όλο το Ιόνιο για εκβρασμούς, είναι εξαιρετικά σημαντική ώστε να υπάρχει δυνατότητα δειγματοληψίας που θα οδηγήσει σε οριστικά συμπεράσματα για τον πληθυσμό τους.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε σχετικές φωτογραφίες στην ιστοσελίδα του Μάκη Νοδάρου εδώ
 iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...