Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Εισέπρατταν χρήματα για ασφαλισμένους που είχαν πεθάνει!


Αποκαλύφθηκε κύκλωμα που λυμαίνεται τον ΟΓΑ στη Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας στον Οργανισμό μεγάλη οικονομική ζημιά. Στα πλαίσια των συνεχιζόμενων πανελλαδικών ελέγχων που πραγματοποιεί η Επιθεώρηση του ΟΓΑ, διαπίστωσε...
... ότι εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών, υγρού οξυγόνου, συσκευών οξυγόνου κλπ, που λειτουργεί σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, προβαίνει σε συστηματική παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, υποβάλλοντας ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων και εισπράττοντας χρήματα μεταξύ άλλων και για ασφαλισμένους οι οποίοι είχαν αποβιώσει!

Στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονταν διοικητικοί υπάλληλοι Κέντρου Υγείας καθώς και γιατροί που εξέδωσαν γνωματεύσεις για τη χορήγηση συσκευών οξυγόνου σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, τους οποίους ουδέποτε είχαν εξετάσει ή που πολλοί από αυτούς είχαν αποβιώσει, καθώς και αστυνομικός που βεβαίωνε το γνήσιο υπογραφής των δικαιούχων.

Η Διοίκηση του Οργανισμού έδωσε εντολή να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την αναζήτηση των πάσης φύσεως ευθυνών, την επιβολή κυρώσεων κατά παντός υπευθύνου και την διαβίβαση των φακέλων των υποθέσεων στον εισαγγελέα.

Επίσης έχει δοθεί εντολή από την Διοίκηση του ΟΓΑ σε όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Οργανισμού για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ολόκληρη την Ελλάδα, με στόχο την περιστολή και την εξάλειψη φαινομένων παράνομων ενεργειών από επιτήδειους και κυκλώματα εις βάρος του Οργανισμού και των ασφαλισμένων του.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...