Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γνώριμοι των Αρχών οι στόχοι των βομβιστών στην Πάτρα


Γνώριμοι των Αρχών οι στόχοι των βομβιστών στην ΠάτραΟ ένας είχε πέσει θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας

Γνώριμοι στις αστυνομικές Αρχές είναι οι στόχοι των δυο βομβιστικών επιθέσεων που
σημειώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Εβραιομνήματα και στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας. Οι δυο επιχειρηματίες είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία, είτε για υποθέσεις εκβιασμών, είτε για χρήση όπλων.

Στην έκρηξη της οδού Ευρυπύλου που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Γερμανού, το σπίτι ανήκει σε επιχειρηματία που διατηρεί μπαρ στο κέντρο της Πάτρας και οι δύο γιοι του είχαν απασχολήσει πρόσφατα τις δικαστικές αρχές για την γνωστή ιστορία με τα «κυκλώματα της νύχτας».

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές τόσο στην οικία του επιχειρηματία όσο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε δέκα λεπτά μετά την πρώτη στα Ζαρουχλέϊκα. Καταστράφηκε ολοσχερώς το ΙΧ επιχειρηματία ο οποίος στο παρελθόν είχε πέσει θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά είχε σωθεί από καθαρή τύχη.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τις διαφορές από το παρελθόν που είχε ο επιχειρηματίας καθώς έχει ήδη εξιχνιαστεί η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του στις 10 Δεκεμβρίου 2010.

Όπως αναφέρει το thebest.gr και στις δύο περιπτώσεις οι μηχανισμοί αποτελούνταν από ζελατοδυναμίτιδα, ένα ισχυρό εκρηκτικό με βασική πρώτη ύλη την νιτρογλυκερίνη. Οι δράστες ήταν προφανές πως είναι επιδέξιοι στη χρήση εκρηκτικών ουσιών, αφού οι μηχανισμοί απαιτούσαν ιδιαίτερα λεπτούς χειρισμούς.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...