Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΔΕΙΤΕ: Απίστευτο γλυπτό από οδοντογλυφίδες



Σίγουρα όχι σαν τα άλλα!



Έχουν δει πολλά τα ματάκια μας σ' αυτήν την κατηγορία, όμως κάτι τέτοιο δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό μας.

Πρόκειται για ένα απίστευτο κινητικό γλυπτό, με την ονομασία Rolling Through the Bay. Κατασκευάζεται εδώ και 35 χρόνια από τον καλλιτέχνη Scott Weaver και απεικονίζει το... San Francisco!

Ο καλλιτέχνης συνεχίζει να το εξελίσσει, τοποθετώντας μπαλάκια να κυλούν σε διάφορες μικροσκοπικές τσουλήθρες κάνοντας ένα τουρ στην «πόλη». Πάνω από 100.000 οδοντογλυφίδες και περισσότερες από 3.000 ώρες ξοδεύτηκαν για την κατασκευή του, ενώ οι πρώτες ύλες κατεύθαναν από όλο τονκόσμο γι' αυτόν τον σκοπό.

Ο καλλιτέχνης, οι φίλοι και οι συγγενείς του δεν παρέλειπαν να φέρνουν μαζί τους και ένα κουτάκι με οδοντογλυφίδες από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου επισκέπτονταν. Ρίξτε μια ματιά στο αριστούργημα και στο βίντεο όπου ο Scott μας ξεναγεί στο μεγαλειώδες δημιούργημά του.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!



queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...