Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ενημέρωση με sms για την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης



Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, με ένα sms που θα κοστίζει 0,21 ευρώ συν ΦΠΑ θα μπορούν οι φορολογούμενοι να εγγράφονται στην ενημέρωση της εκκαθάρισης δηλώσεων εισοδήματος μέσω μηνυμάτων στο κινητό.
Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες θα παρέχονται και με μια τηλεφωνική κλήση.
Το sms θα πρέπει να αναγράφει τον ΑΦΜ του φορολογούμενου και να σταλεί στον αριθμό 19456.
Σύμφωνα με το υπουργείο το κόστος του 0,21 ευρώ θα είναι η μοναδική επιβάρυνση για τον φορολογούμενο και θα καλύπτει όλα τα απαντητικά μηνύματα που θα αποστέλλονται.
Τα απαντητικά sms του υπουργείου θα στέλνονται με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της δήλωσης, αλλά δεν θα σταματούν εκεί καθώς θα ενημερώνουν και για την καταβολή των τυχόν οφειλομένων δόσεων.
Η τηλεφωνική ενημέρωση
Όσον αφορά στην τηλεφωνική ενημέρωση της εκκαθάρισης, αρκεί μια κλήση στο             211-0007111      . Βασική προϋπόθεση είναι να μην έχετε συμπληρώσει το πεδίο 20 της πρώτης σελίδας του εντύπου Ε1, στο οποίο δηλώνετε ότι δεν θέλετε να συμπεριληφθείτε στην υπηρεσία τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής ενημέρωσης.
Μαζί με την πληκτρολόγηση του παραπάνω αριθμού, θα πρέπει να πληκτρολογήσετε και τον Α.Φ.Μ. σας. Στη συνέχεια θα μάθετε:
►Εάν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης της δήλωσής
►Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης (χρεωστικό, πιστωτικό ή μηδενικό)
►Την ημερομηνία είσπραξης του ποσού επιστροφής, σε περίπτωση πιστωτικού υπολοίπου
►Την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, σε περίπτωση χρεωστικού υπολοίπου
►Πότε θα υπάρχουν νεώτερα για την εκκαθάριση εάν δεν έχει ολοκληρωθεί

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...