Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Όλα στην Πάτρα; Επιτέλους, να αντισταθούν οι «κεφαλές» του Νομού Ηλείας


iliakiΜετά το αεροδρόμιο, το νερό από τον Πηνειό, και τη ΣΕΤΤΗΛ, τώρα θέλουν και την ΗΛΕΙΑΚΗ ΑΕ!
Οι Αχαιοί σε λίγο θα μας ζητήσουν και τα... αρχαία της Ολυμπίας


Στο Περιφερειακό Συμβούλιο  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα συζητηθεί στις 27/06/2011 το θέμα για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες Π.Δ.Ε. Σύμφωνα με την εισήγηση θα τεθούν τα θέματα :
Α) Αλλαγή έδρας της ΗΛΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. και μεταφοράς της από τον Πύργο  στην Πάτρα μαζί με τα Προγράμματα και το προσωπικό.
Β) Αλλαγή επωνυμίας
Γ)Εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο φορέων της ΠΔΕ
Δ) Αλλαγή μετοχικής σύνθεσης
Ουσιαστικά δηλαδή, πρόκειται περί έντεχνης διάλυσης ενός δυναμικού Αναπτυξιακού Φορέα της Ηλείας - ενός σημαντικού Οικονομικού Οργανισμού που στηρίζει την Ανάπτυξη, την Οικονομία και την Απασχόληση και επιπλέον την διατάραξη έως και διάλυση της οικογενειακής ζωής και συνοχής των  οικογενειών των στελεχών που εργάζονται στην Εταιρεία.
Η έντεχνη διάλυση , γίνεται στο όνομα του «Καλλικράτη», αλλά εξυπηρετεί τον απόλυτο συγκεντρωτισμό της Πάτρας. Τέτοιες πρακτικές βάζουν βόμβα στα θεμέλια της Διοικητικής μεταρρύθμισης.
Προτείνεται
α) Η ΗΛΕΙΑΚΗ Α.Ε. είναι επιχείρηση  της Π.Δ.Ε και μπορεί άμεσα να λειτουργήσει και να προωθήσει την ανάπτυξη της Περιφέρειας, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξει έδρα και όνομα.
β) Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αν θέλει αποκλειστικά τη δική της Αναπτυξιακή μπορεί να πάρει απόφαση και να τη συστήσει.
Η Επιχείρηση αυτή  μπορεί να δικτυωθεί με την ΗΛΕΙΑΚΗ Α.Ε. στην Ηλεία και την επιχείρηση της Αιτωλοακαρνανίας (Κεντρική Επιχείρηση Π.Δ.Ε. με Αντένα δύο Νομούς).
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΗΛΕΙΑΚΗ Α.Ε., σε κάθε περίπτωση πρέπει να διατηρήσει την διοικητική της αυτοτέλεια στην Περιφερειακή Ενότητα της Ηλείας. Αν χρειαστεί ανάγκη οι μετοχές της Π.Δ.Ε. μπορούν να μεταβιβαστούν – διατεθούν – πωληθούν στους Δήμους της Ηλείας, ώστε η Π.Δ.Ε. να μην κατέχει την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.
Επιπτώσεις στην Ηλεία από την αλλαγή έδρας – επωνυμίας – διοίκησης της ΗΛΕΙΑΚΗΣ Α.Ε.                                                              
1. Η Ηλεία χάνει την μεγαλύτερη επιχείρηση παροχής υπηρεσιών στον Πύργο με τζίρο 2,5 έως 3 εκ. την τελευταία πενταετία.
Οι πόροι αυτοί που προέρχονταν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα τροφοδοτούσαν και ενίσχυαν την τοπική οικονομία.
2. Η Ηλεία χάνει τον μεγαλύτερο φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον πιο ενεργό φορέα για την στήριξη της απασχόλησης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ειδικότερα στους άνεργους και στους πυρόπληκτους (IOCC, Προγράμματα Απασχόλησης)
3. Η Ηλεία χάνει την  δυνατότητα συγκράτησης στο Νομό επιστημονικού προσωπικού (μόνιμα στελέχη υψηλής εξειδίκευσης και Μητρώο Μελετητών Ηλείων Επιστημόνων), οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία.
4. Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως οι επτά (7) Δήμοι της Ηλείας χάνουν έναν δυναμικό Αναπτυξιακό Φορέα που τους στηρίζει :
α) στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών και Εθνικών Προγραμμάτων – πόρων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας
β) στην ωρίμανση των μελετών με μικρό κόστος, για την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα
γ) στην επιστημονική υποστήριξη για την λύση πολλών προβλημάτων και την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης σε θέματα Πολιτισμού, Προστασίας Περιβάλλοντος, Κοινωνικά Θέματα, Τουριστικής Ανάπτυξης, στήριξη Απασχόλησης.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι  οποίοι θα τοποθετηθούν στην συζήτηση του περιφερειακού συμβουλίου, οι βουλευτές του Νομού, οι Δήμαρχοι του Νομού, πρέπει να πάρουν θέση.
Οι Ηλείοι θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Αιτωλοακαρνάνες, για να αντιμετωπίσουν τον συγκεντρωτισμό της Πάτρας.
«Κοινωνία που παρακμάζει, την παίρνουν οι γείτονες»
iliapress

3 σχόλια:

stduce@gmail.com είπε...

ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ.

stduce@gmail.com είπε...

na sas ta paroyme ola.kalhmera

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ ...ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΕΓΡΑΦΕ...<>
ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ...ΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ....
ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΑ....
ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΤΕ....?

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...