Η Αθήνα φλέγεται…



Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο Σύνταγμα…
όπου από το πρωί οι μάχες των ΜΑΤ με ομάδες διαδηλωτών που αντιδρούν βίαια στα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση, είναι ασταμάτητες.
Δακρυγόνα, φωτοβολίδες κρότου λάμψης, μάχες σώμα με σώμα, σπασμένα μάρμαρα και πέτρες είναι το σκηνικό που συνθέτουν την κατάσταση στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί κάνουν παρατεταμένη και άσκοπη χρήση χημικών, προκειμένου να μην επιτρέψουν στο πλήθος να βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος.


Στο μετρό έχουν «στηθεί» πρόχειρα ιατρεία για τις πρώτες βοήθειες και ο κόσμος που έχει τραυματιστεί μη έχοντας άλλη διέξοδο, μετακινείται από το μετρό σε άλλους σταθμούς προκειμένου να φτάσει στα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αναπνευστικά προβλήματα και βγαλμένους ώμους.

Να σημειωθεί πως τα ΜΑΤ ουσιαστικά έχουν περικυκλώσει το Σύνταγμα και δεν αφήνουν τον κόσμο που θέλει να διαδηλώσει να φτάσει στην πλατεία.

Μάλιστα προς στιγμήν η αστυνομία κατέλαβε την πλατεία Συντάγματος, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι διαδηλωτές κατάφεραν να την πάρουν πίσω.
Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στο Υπουργείο Οικονομικών και στο υποκατάστημα του ΕΛΤΑ που βρίσκεται από κάτω.


Τραυματίες και συλλήψεις

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί πάνω από 40 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και στο «Γ. Γεννηματάς» και 26 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 29 προσαγωγές και εννιά συλλήψεις.

Το χρονικό των επεισοδίων

Επεισόδια σημειώθηκαν γύρω στις 09:30 στην συμβολή των οδών Ηρώδου Αττικού και Ερατοσθένους. Δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει δρόμους προκειμένου να προστατεύσουν την είσοδο των βουλευτών στο Κοινοβούλιο, «έσπρωξαν» ομάδα διαδηλωτών προς την οδό Β. Όλγας, κάνοντας χρήση χημικών. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γιώργος Χαρίσης.


newsbomb

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ