Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Θα φυλακίζονται όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ!



Θα φυλακίζονται όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ!
Να γεμίσει τα ταμεία του κράτους επιδιώκει εσπευσμένα το Υπουργείο Οικονομικών και για να γίνει αυτό οι «ράμπο»  απειλούν να...




 γεμίσουν τις φυλακές με κακοπληρωτές οφειλέτες του Δημοσίου.

Έτσι με την εφαρμογή του νέου νόμου αντιμέτωποι με της «φυλακής τα σίδερα» θα βρεθούν όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τις 5000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΣΔΟΕ, με την οποία εναρμονίζονται οι ισχύουσες διατάξεις με τον νέο νόμο, από την πρώτη Αυγούστου μειώνεται από τις 10.000 ευρώ στις 5.000 το ποσό των οφειλών προς το δημόσιο για το οποίο ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του οφειλέτη.

Με την ίδια εγκύκλιο αυξάνονται τα αδικήματα και οι ποινές σε βαθμό πλημμελήματος για την μη καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών, ενώ το αδίκημα θεσπίζεται ως διαρκές. Αυτό σημαίνει ότι συνεχές είναι και το αυτόφωρο από τη στιγμή που βεβαιώνεται καθυστέρηση τεσσάρων μηνών στην καταβολή του χρέους μέχρι τη συμπλήρωση του 1/3 από την προβλεπόμενη προθεσμία παραγραφής του αδικήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλαδή μέχρι και 20 μήνες από τη βεβαίωση του ληξιπρόθεσμου χρέους.

Οι διατάξεις αυτές ενεργοποιήθηκαν από τις 31 Μαρτίου 2011 και κατά συνέπεια το αδίκημα τεκμηριώνεται με τη  συνέχιση της μη καταβολής των χρεών μετά την πάροδο τεσσάρων μηνών, δηλαδή από την 1η Αυγούστου 2011.

Η ημερομηνία αυτή είναι καταληκτική για όσους χρωστούσαν στις 31 Μαρτίου του 2011 ποσά από πέντε έως 10.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το πότε αυτές χαρακτηρίστηκαν ληξιπρόθεσμες. Κατάληκτική είναι όμως η ημερομηνία και για οφειλές πάνω από 10.000 ευρώ, για τις οποίες στις 31 Μαρτίου δεν είχε συμπληρωθεί τετράμηνο από τη στιγμή που κηρύχθηκαν ληξιπρόθεσμες.

Αντίθετα για τις οφειλές προς το Δημόσιο πάνω από 10.000 ευρώ, οι οποίες είχαν συμπληρώσει στις 31 Μαρτίου τέσσερις μήνες ως ληξιπρόθεσμες εξακολουθούν να ισχύουν οι προγενέστερες
24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...