Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελίες για "πειραγμένες" αντλίες βενζίνης στην Ηλεία

ilialive.gr
Καταγγελίες για Καταγγελίες για την ύπαρξη «πειραγμένων» αντλιών καυσίμων στην Ηλεία, έκαναν χθες οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων υγρών καυσίμων,
 στον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της ΠΔΕ κ. Κόλλαρη. Ζήτησαν να ενταθούν οι έλεγχοι και να παραχθεί το φαινόμενο γιατί από τη μια δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τους πρατηριούχους και από την άλλη πλήττεται η αξιοπιστία του κλάδου, ενώ και ο καταναλωτής πέφτει θύμα απάτης.
Κάποιοι πρατηριούχοι εγκαθιστούν μηχανισμούς που αλλοιώνουν τις ενδείξεις των αντλιών παροχής κυρίως της αμόλυβδης βενζίνης εξαπατώντας τους καταναλωτές ως προς την ποσότητα της βενζίνης που καταλήγει στα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους. Η εγκατάσταση των παρεμβατικών μηχανισμών που αλλοιώνει τις ενδείξεις των αντλιών, γίνεται με πληθώρα εξελιγμένων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων ικανών για διάφορες αλλοιώσεις των ποσοτήτων βενζίνης.
Σε περίπτωση εντοπισμού πρατηριούχων με «πειραγμένες» αντλίες ο νόμος είναι σκληρός και τα πρόστιμα πολύ μεγάλα, αφού σε πρώτη φάση κινείται η διαδικασία σύνταξης του σχετικού φάκελο, προκειμένου να του αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας, ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία επιβάλλεται στον πρατηριούχο που παρανομεί και πρόστιμο από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Περιφέρειας, το οποίο θα ισούται με το διπλάσιο του υπολογισμένου ποσοστού απόκλισης κάθε αντλίας επί του συνολικού κύκλου εργασιών.
Παράλληλα, τις συνέπειες του νόμου αντιμετωπίζει εφόσον εντοπιστεί και ο εγκαταστάτης του μηχανισμού στις «πειραγμένες» αντλίες, για τον οποίο προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου, από 50.000 έως 500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...