ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης


Συνέντευξη τύπου εφ’  όλης της ύλης έδωσε χθες, Τετάρτη(14-9-11), στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειακός  Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γ. Παναγιωτόπουλος.
Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δυτ. Ελλάδος, ο κ. Θ. Μπαρής για την Π/θμια Εκπ/ση και η κ. Μ. Κοταδάκη για τη Δ/θμια Εκπ/ση.


Ο  Περιφερειακός  Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γ. Παναγιωτόπουλος, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Υπηρετούμε την κοινωνία. Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε και να διευκολύνουμε τον κοινωνικό έλεγχο, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε η κοινωνία να έχει πλήρη εικόνα.
Υπηρετούμε τον κορυφαίο θεσμό, από τη θέση της εκπαίδευσης, που αποτελεί  έναν από τους βασικότερους πυλώνες του ελληνισμού.
Μια παραδοχή. Η εκπαίδευση είναι εθνική υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων.
Υπό αυτό το πρίσμα αντιλαμβάνομαι το ρόλο μου και τον ρόλο όλων, ιδιαίτερα των στελεχών. Ιδιαίτερα όμως το ρόλο των συναδέλφων εκπαιδευτικών που επιτελούν ένα μοναδικό λειτούργημα. Ο αγώνας τους και η προσφορά τους αποτελεί την επένδυση που έχει ανάγκη η μαθητική κοινότητα.
Σκιαγραφώντας την ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, χρειάζεται να αναφέρω ότι περιλαμβάνει 1.090 σχολεία, στα οποία φοιτούν 92.650 μαθητές και υπηρετούν 12.000 εκπαιδευτικοί. Ο λόγος που προβαίνω στην αναφορά των παραπάνω στοιχείων είναι για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθός της, το εύρος της ανάπτυξης, μα πάνω απ’ όλα, ότι η εκπαίδευση αφορά όλη την κοινωνία, την οποία διαπερνά οριζόντια.
Το βάρος της ευθύνης μας είναι σίγουρα μεγάλο. Δε χωρά εκπτώσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία από κανέναν. Είμαστε υπεύθυνοι για τη νέα γενιά. Είμαστε υπεύθυνοι για το μέλλον τους. Είμαστε υπεύθυνοι για την επόμενη μέρα αυτού του τόπου. Με τα παραπάνω ως γνώμονα και κριτήριο λειτουργούμε και συνεχίζουμε το έργο που μας έχει ανατεθεί. Για το λόγο αυτό έχει σχεδιαστεί ολοκληρωμένο σχέδιο και εναλλακτικές ενέργειες που μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε τα όποια προβλήματα.
Φέτος πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με το νέο σύστημα επιλογής, το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και έχουν ήδη τοποθετηθεί στα σχολεία οι ικανότεροι και πιο αναγκαίοι, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα.
Επιπρόσθετα, έχουμε προχωρήσει στη στελέχωση των σχολικών μονάδων σε όλο το γεωγραφικό εύρος της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, καθώς συνεχίζουμε να καλύπτουμε και τα τελευταία κενά που υπάρχουν ακόμα στα ειδικά σχολεία.
Σε επίπεδο σχολικής στέγης έχει γίνει πλήρης καταγραφή όλων των αναγκών. Έχει συγκροτηθεί πλήρης  φάκελος όπου θα  κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς της αυτοδιοίκησης.
Σε ότι αφορά το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών είναι γνωστό ότι  σύμφωνα με την τροποποιητική διάταξη νόμου, την ευθύνη, μέχρι 31-12-2011, έχει  η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ήδη έχει αποστείλει, ως όφειλε,  τα απαιτούμενα στοιχεία δρομολογίων μεταφερόμενων μαθητών προς τους αρμόδιους δήμους, προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το εν λόγω ζήτημα το παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή, καθώς πρόκειται για 16.000 μεταφερόμενους μαθητές σε όλη την Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας.
Ως Περιφερειακή Διεύθυνση έχουμε να επιλύσουμε το ζήτημα της μη έγκαιρης αποστολής των βιβλίων με σοβαρότητα και ευσυνειδησία. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη τρόπους αντιμετώπισης, καθώς και εναλλακτικές λύσεις. Εγκαίρως, κάναμε τις απαιτούμενες ενέργειες και καταφέραμε να έχουμε τον υψηλότερο βαθμό κάλυψης των αναγκών  σε σχέση με άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις. Στο πλαίσιο των εναλλακτικών λύσεων, εντάσσουμε την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων από μαθητές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. «Τα βιβλία είναι για όλους. Μοιραζόμαστε το σχολείο, μοιραζόμαστε το βιβλίο.» Παρ’ όλα αυτά νιώθω την ανάγκη, αν και δεν είμαι ο αρμόδιος και δεν είχα την ευθύνη, να ζητήσω συγνώμη από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και ιδιαιτέρως από τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: