Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ προειδοποιεί για την Επέτειο

Ξεκαθαρίζει πως ευθύνη για την πρόληψη καταστροφών φέρει η κυβέρνηση

Με ανακοίνωσή της, η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου ουσιαστικά «νίπτει τας χείρας της» απέναντι στο ενδεχόμενο να σημειωθούν έκτροπα, δολιοφθορές, ή οποιαδήποτε πράξη βίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Για την πρόληψη ή αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς, καταστροφών ή βίας από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, η Επιτροπή Εορτασμού οφείλει απλώς να συνδράμει στο μέτρο των δυνατοτήτων της, καθώς την ευθύνη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση».

Με την ίδια απόφασή της η Επιτροπή Εορτασμού της Συγκλήτου ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν έχει αρμοδιότητα και δεν μπορεί να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τη διάθεση χώρων η ευθύνη προστασίας και φύλαξης των οποίων έχει περάσει στα μέλη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της Συγκλήτου του Πολυτεχνείου, που ενημέρωσαν εγγράφως τόσο το υπουργείο Παιδείας, όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών, επισημαίνουν ότι η ομαλή εξέλιξη του επικείμενου εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από «εξωτερικούς, ως προς το Ίδρυμα, παράγοντες».
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...