Κ.Παπούλιας: "Είμαι εγώ προδότης;" - Διαβάστε την οργισμένη δήλωσή του
- Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου με Παπούλια - Από την Κρήτη ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για αυταρχισμούς
- Οργή Παπουτσή που μίλησε για φασίζουσες μειοψηφίες - Την παραίτησή του ζητά ο ΛΑΟΣ
- Γρονθοκόπησαν τον βουλευτή Χ.Μαγκούφη (Φωτό και βίντεο)
- Φυγάδευσαν τον υπ.Δικαιοσύνης στην Αρκαδία (Βίντεο)
- Έκαψαν γερμανική σημαία στην Πάτρα με τον ΥΦΕΘΑ να αποχωρεί εν μέσω εντάσεων (Βίντεο)
- Διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του βουλευτή Γ.Διαμαντίδη στον Πειραιά (Φωτό και Βίντεο)Παρέλαση επεισοδίων με αυγά, ξύλο, μαύρα περιβραχιόνια, συνθήματα, αποχωρήσεις των επισήμων και έντονες αποδοκιμασίες προς τους πολιτικούς. Για πρώτη φορά στα χρονικά είχαμε και την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Η παρέλαση ματαιώθηκε και ο Κάρολος Παπούλιας επέστρεψε εσπευμένα στην Αθήνα.
Το γεγονός αυτό αλλά και όλες οι αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών με ματαιώσεις σχεδόν όλων των παρελάσεων σε όλη τη χώρα, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον πολιτικό κόσμο με τον ΣΥΡΙΖΑ να παρέχει πολιτική κάλυψη στους πολίτες που αποδοκίμασαν, πέταξαν αυγά, χτύπησαν πολιτικούς και διέκοψαν τις παρελάσεις.
Οργισμένη αντίδραση Παπούλια
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μάλιστα τον αποκάλεσαν “προδότη” ανάμεσα σε άλλα. Ο κ. Παπούλιας εμφανώς απογοητευμένος δήλωσε λίγο μετά την αποχώρησή του: “Λυπάμαι. Λυπάμαι για τους υβριστές. Διάλεξαν μια μέρα που είναι ντροπής τους. Και είναι και νέοι. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Δεκαπέντε χρονών και πολεμούσα το ναζισμό και τους Γερμανούς, μη μου λένε τώρα “Παπούλια προδότη”. Ποιος είναι προδότης; Να ντρέπονται. Να ντρέπονται. Τιμάω την πόλη, την τιμούσα χρόνια. Έρχομαι εδώ για να τιμήσω αυτή την ημέρα εδώ στη Θεσσαλονίκη, σε αυτή την ιστορική πόλη”. (διαβάστε τη σχετική είδηση)
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την εσπευμένη επιστροφή του στην Αθήνα έκανε γραπτή δήλωση γεμάτη οργή για τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη:
"Οσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια; Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο. Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική".
Οι παρελάσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όσες κατάφεραν τελικά να πραγματοποιηθούν, συνοδεύτηκαν από έντονα επεισόδια και αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών. Σε πολλές περιπτώσεις οι αγανακτισμένοι πολίτες γρονθοκόπησαν και έβρισαν άγρια τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που βρέθηκαν στο χώρο της παρέλασης. Για πρώτη φορά στα χρονικά είχαμε και την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Γ.Παπανδρέου : ''Απόπειρα εκτροπής''
Μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός επικοινώνησε αμέσως με τον κ.Παπούλια, του εξέφρασε τη λύπη της κυβέρνησης και του επεσήμανε ότι πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών της χώρας.
Λίγο αργότερα ο κ. Παπανδρέου από τη Κρήτη όπου βρίσκεται έκανε λόγο για αυταρχισμούς. Δείτε τη σχετική είδηση
Η κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική συμμαχία έσπευσαν να καταδικάσουν τα έκτροπα, ενώ τα κόμματα της αριστεράς χαρακτηρίζουν τα γεγονότα αποτέλεσμα της λαϊκής οργής. (διαβάστε τη σχετική είδηση
Η κυβέρνηση αντικρούει ωστόσο τις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης επειδή δεν επενέβη η αστυνομία καθώς ήταν συγκεντρωμένοι πολίτες και μικρά παιδιά και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές τυχόν επέμβαση θα πυροδοτούσε περαιτέρω ένταση και επεισόδια.
Από την δική της της μεριά η Ελληνική Αστυνομία απαντά σε όσους έκαναν λόγο για κακό χειρισμό και ελλιπή μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη η ΕΛ.ΑΣ απαντά πως δεν τίθεται θέμα κακού σχεδιασμού όταν τίθεται θέμα εθνικής επετείου με επετειακές ιστορικές εκδηλώσεις.
Διαβάστε τι δήλωσε στο NewsIt ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Αθανάσιος Κοκκαλάκης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΝΕΒΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Οργισμένη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος έκανε λόγο για φασίζουσες μειοψηφίες, που ωστόσο σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μιας και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα δεν μπορεί όλοι να ήταν φασίζουσες μειοψηφίες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ
Η ίδια εικόνα επικράτησε και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με αυγά, ξύλο, βρισιές, συνθήματα και άλλα απρόοπτα.
newsit
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου