Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Απελάθηκαν 66 Αφγανοί από την αστυνομία

Το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών

Από αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί εννέα εθνικές επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών, με ειδικές πτήσεις «charter» .Η επιστροφή άλλων εξήντα έξι αλλοδαπών, υπηκόων Αφγανιστάν, στην χώρα καταγωγής τους, ολοκληρώθηκε, το Σάββατο το βράδυ, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις απέλασης, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με ειδική πτήση «charter» από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμό τη Καμπούλ.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών .

Σημειώνεται, ότι το πρώτο δεκάμηνο του 2011, έχουν επιστραφεί στις χώρες καταγωγής τους - είτε εθελούσια είτε αναγκαστικά - από τις Υπηρεσίες Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας δύο χιλιάδες τετρακόσια δώδεκα άτομα. Επίσης, μέσω του εθελούσιου προγράμματος επιστροφής, που υλοποιήθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία χίλιες ενενήντα επτά επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...