Λυμπέρης: "Άστραψε και βρόντηξε" κατά Καφύρα για το φράγμα Πηνειού

Ένας "πόλεμος" στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φαίνεται πως ξεκινά μετά τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, για τον αντιπεριφειάρχη Ηλείας
Χαράλαμπο Καφύρα. Τον παρουσιάζει ως τον κύριο υπεύθυνο για τη μη ένταξη στο ΠΕΠ ή στο ΕΠΠΕΡΡΑ, του έργου που αφορά στην αντικατάσταση του παλαιού εξοπλισμού του φράγματος,  για την απρόσκοπτη συνέχιση της εργολαβίας του διυλιστηρίου φράγματος Πηνειού. Στο στόχαστρο βάζει και τους περιφερειακούς συμβούλους της Ηλείας.
Ο Γιάννης Λυμπέρης υποστήριξε ότι υπήρξαν ενστάσεις από τον Χαράλαμπο Καφύρα για την μη ένταξη είτε ως έργο, είτε ως υποέργο, με το αιτιολογικό ότι το φράγμα ανήκει στην Περιφέρεια και άρα ο δήμος Ήλιδας δεν θα έπρεπε να το αναλάβει.
Ο δήμαρχος Ήλιδας είπε ότι στο τέλος του 2011, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο εργολάβος θα έπρεπε να παραδώσει την πρώτη εργολαβία, δηλαδή το εργοστάσιο του φράγματος. Ωστόσο, ο εργολάβος ζήτησε και έλαβε για την περαίωση του έργου, παράταση 6 μηνών, αφού με υπαιτιότητα του φορέα – δήμος Ήλιδας και υπουργείο Περιβάλλοντος – υπήρχε πρόβλημα με τον αγωγό άρδευσης.
«Υπήρξε η δυνατότητα όμως να ενταχθεί ως υποέργο στο ΕΠΠΕΡΡΑ μαζί με την κατασκευή του κεντρικού αγωγού που θα μεταφέρει το νερό στο δίκτυο του Κακοταρίου με προϋπολογισμό 2 εκ ευρώ.
Δυστυχώς με αποκλειστική ευθύνη των περιφερειακών συμβούλων και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ Χαράλαμπου Καφύρα, υπήρξαν ενστάσεις για να μην ενταχθεί το έργο.
Κύρια ένσταση του κ. Καφύρα ήταν ότι το φράγμα ανήκει στην Περιφέρεια και κατ’ επέκταση ο δήμος Ήλιδας δεν πρέπει να αναλάβει αυτό το έργο. Αν με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καφύρας δεν διευθετήσει το πρόβλημα στο φράγμα του Πηνειού μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε θα αναλάβει τις ευθύνες του. Να είναι σίγουρος πως θα του ζητηθούν ευθύνες όχι μόνο από εμένα, αλλά από 80.000 κατοίκους της βόρειας  Ηλείας για την ολιγωρία που επέδειξε.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως όλοι μπορούν και  κοιμούνται ήσυχοι τόσα χρόνια, όταν τίποτα δεν λειτουργεί στο φράγμα. Πως κοιμούνται ήσυχοι όταν ξέρουν το πόσο επικίνδυνο είναι. Αν σπάσει, τότε το τσουνάμι που θα σηκώσει θα φτάσει στη Ζάκυνθο. Θα γίνουμε Φουκουσίμα. Είναι καιρός να αναλογιστούμε όλοι της ευθύνες μας» είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Λυμπέρης.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ