Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ικανοποίηση και του ΔΝΤ για την επιστολή Σαμαρά

Ικανοποίηση και του ΔΝΤ για την επιστολή ΣαμαράΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΔΟΣΗ

Την ικανοποίησή του εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τους Ευρωπαίους, για την επιστολή Σαμαρά με την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται να στηρίξει την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.


Παρά το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αργία, λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών, το γραφείο Τύπου του ΔΝΤ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
"Καλωσορίζουμε το ότι η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε την υποστήριξή της για τους βασικούς αντικειμενικούς στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος το οποίο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε οικονομική υποστήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας και το Ταμείο".
Το ΔΝΤ εκφράζει επίσης ικανοποίηση ότι η Νέα Δημοκρατία "δεσμεύτηκε να διαβεβαιώσει ότι όποιες αλλαγές στις πολιτικές ενδέχεται να προτείνει, θα είναι συνεπείς με το βασικό πλαίσιο αυτού του προγράμματος".
Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ, είχε ως αποδέκτες τους προέδρους του Eurogroup, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Νωρίτερα σήμερα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός χαιρέτησε και εκείνος το περιεχόμενο της επιστολής Σαμαρά ως "ικανοποιητικό", προσθέτοντας ότι ήδη υπάρχει μια θετική ανταπόκριση από το εξωτερικό.
Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΝΔ καθησυχάζει τους Ευρωπαίους σε ό,τι αφορά τη δική του στάση όχι μόνον σήμερα αλλά και στο μέλλον.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς ότι "η ΝΔ υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους", αλλά και "τα ''εργαλεία'' που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας".
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...