Νέα ομάδα από την Α.Δ. Ηλείας; Οι ληστείες στις εθνικές οδούς δημιουργούν απαιτήσεις


Νέα ομάδα από την Α.Δ. Ηλείας; Οι ληστείες στις εθνικές οδούς δημιουργούν απαιτήσεις Το έγκλημα εξελίσσεται συνεχώς και παράλληλα ακολουθεί τις εξελίξεις και η Αστυνομία. Στην Ηλεία, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών αλλά και μια σειρά από περιστατικά σε
συγκεκριμένους στόχους, αναγκάζει τις Αρχές να λάβουν επιπλέον μέτρα για την αποτροπή τους.
Την περίοδο 2009 – 2010 οι ληστείες χτύπησαν κόκκινο στο νομό Ηλείας. Οι ληστές «χτυπούσαν» σε κάθε πιθανό και απίθανο στόχο. Τράπεζες και ταχυδρομικοί διανομείς, ακόμα και μεταφορές χρημάτων από υπηρεσίες όπως η ΔΕΗ, ήταν οι πιο συχνές περιπτώσεις.
Όμως οι τράπεζες θωρακίστηκαν με πόρτες ασφαλείας και χρονοκαθυστέρησης, οι ταχυδρομικοί διανομείς δεν μεταφέρουν τόσο συχνά πλέον χρήματα αφού συντάξεις και επιδόματα κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ οι υπηρεσίες μεταφέρουν τα χρήματα με ειδικές αποστολές από σεκιούριτι.
Κενά δημιουργήθηκαν σε περιπτώσεις εφοδιασμού χρημάτων των ΑΤΜ και σε πρατήρια υγρών καυσίμων που εκ των πραγμάτων λόγω κατανάλωσης – τα κεντρικότερα - κάθε ημέρα είχαν χρήματα.
Με την λειτουργία της ΔΙ.ΑΣ. στις μεγάλες πόλεις του νομού, οι ληστές εγκαταλείπουν τις προσπάθειες να χτυπήσουν εκεί, σε συνδυασμό και με τα άλλα εμπόδια ή μέτρα αποτροπής που εφαρμόζονται.
Οι ληστές τελευταία προτιμούν στόχους εκτός πόλεων, με τα πρατήρια υγρών καυσίμων να αποτελούν την πρώτη επιλογή. Η εξάπλωση των περιστατικών στον κάμπο της Ηλείας – όπου υπάρχει πρατήριο που «χτυπήθηκε» έξι φορές – αλλά και στη νότια Ηλεία με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίου την περασμένη Κυριακή, φανερώνουν την αλλαγή στόχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr δημιουργείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας μια νέα ομάδα για την αποτροπή τέτοιων περιπτώσεων η οποία δεν σχετίζεται με τη γνωστή Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.
Η παρουσία της Αστυνομίας κοντά σε αυτούς τους στόχους, θα είναι σημαντική χωρίς να «εγκαταλείπονται» άλλες περιπτώσεις. Θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα στατιστικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας δείχνουν πως δεν διανύουμε μια περίοδο έξαρσης εγκληματικότητας αφού τα στοιχεία δείχνουν μόλις 5% αύξηση σε σχέση με πέρυσι στις κλοπές και τις διαρρήξεις και σημαντική μείωση στις ληστείες – με εξαίρεση τις πρόσφατες περιπτώσεις.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ