Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΔΟΥ Γαστούνης: Εφορία υπό κατάληψη από Δευτέρα

ΔΟΥ Γαστούνης: Εφορία υπό κατάληψη από Δευτέρα
Άμεσα αναλαμβάνουν δράση οι φορείς και οι κάτοικοι στη Γαστούνη, προκειμένου να βάλουν φρένο στην μετακίνηση Οικονομικής Εφορίας της πόλης και της συγχώνευσής της
με αυτή της Αμαλιάδας.

Μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες και έτσι οργανώθηκε άμεσα η μορφή των κινητοποιήσεων. Τη Δευτέρα ξεκινά κατάληψη της Εφορίας από φορείς και κατοίκους.
Αυτό ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός πλαισιωμένος από τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης – δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Μαραζιώτη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Τραγανού Νίκο Τσάκωνα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γαστούνης Γιώργο Μπουραντά και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βαρθολομιού Ιωάννα Πανοπούλου.
Ο κ. Καστρινός τόνισε πως δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις αν γνώριζαν πως επικρατούσε ισορροπία, ισονομία και δίκαιη κατανομή. Οι 6.000 φορολογούμενοι που εξυπηρετούνται εκεί θα πρέπει να ταλαιπωρούνται σε περίπτωση μεταφοράς και κατάργησης, στελεχώνεται με έντεκα υπαλλήλους και έως τα τέλη του 2010 είχε έσοδα της τάξης των οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.
«Είμαστε διατεθειμένοι, να παραχωρήσουμε κτίριο στην ευρύτερη περιοχή για την κάλυψη των δημοτών. Βλέπουμε την ανακολουθία και την ψευτιά. Έμειναν ανοιχτές άλλες ΔΟΥ με λιγότερα οικονομικά στοιχεία, γιατί κάποιοι είναι κολλητοί και αρεστοί. Δεν έχει γίνει τίποτα από τις δεσμεύσεις που είχαν δοθεί.  Στην ισονομία δεν θα αντιδρούσαμε», είπε ο κ. Καστρινός.
  
Μίλησε για την ενημέρωση που έκανε στους βουλευτές του νομού και εστίασε στην ανταπόκριση που είχε από τους κ.κ. Τζαβάρα και Κοντογιάννη που αναμένεται να φέρουν και το θέμα στη Βουλή.
«Η ψευτιά αυτών που κάνουν αυτά πράγματα, είναι το μέγιστο όπλο τους. Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να κοροϊδεύω, ούτε θέλω να με κοροϊδεύουν. Όλα λοιπόν τα στοιχεία θα τα κοινοποιήσω στην τρόικα, στον Συνήγορο του Πολίτη, στον πρωθυπουργό, εάν όλα έγιναν με διαφάνεια και ισονομία.
Από Δευτέρα πρωί προχωράμε στην κατάληψη της ΔΟΥ με τα μηχανήματα του δήμου απέξω και εάν δεν απαντήσουν δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Ας φανταστούμε και ας σκεφτούν τον πολίτη, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τον καθένα, να αναγκάζεται να πηγαίνει στην Αμαλιάδα για να εξυπηρετηθεί», δήλωσε ο κ. Καστρινός και συμπλήρωσε: «Με ανέντιμο τρόπο κλείνουν την ΔΟΥ Γαστούνης και το καταδικάζω.
Σε τηλεφωνικές, υπόκωφες επικοινωνίες και παρεμβάσεις «κολλητού» συγκεκριμένου «χρώματος», έγιναν αυτά. Ας έρθουν από Δευτέρα για έσοδα από την ΔΟΥ, που θα είμαστε απέξω. Το ψέμα τελείωσε, έχει και όρια. Ότι γίνεται, να γίνεται έντιμα επιτέλους».
Οι φορείς που βρέθηκαν δίπλα στον κ. Καστρινό αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα παραμονής της Εφορίας στη Γαστούνη, καλώντας αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις να ανακαλέσουν και δήλωσαν πως όλοι θα συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...