Πύργος: Έρχονται τα κοινωνικά συσσίτια με κουπόνια.


Πύργος: Έρχονται τα κοινωνικά συσσίτια με κουπόνια
Η φτώχια «αγκαλιάζει» όλο και πιο σφιχτά την ελληνική κοινωνία μέρα με τη μέρα και τα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στην Αθήνα, αρχίζουν να εξαπλώνονται σε όλη την
Ελλάδα. Στον Πύργο η Εθελοντική Δράση Πύργου, οργανώνει κοινωνικά συσσίτια με την παροχή κουπονιών στους έχοντες ανάγκη.
Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εθελοντικών πρωτοβουλιών στην περιοχή για την στήριξη του συνανθρώπου μας που έχει πραγματική ανάγκη. Όσο και αν ακούγεται «ξένο» για την περιφέρεια – που δείχνει να μην την αγγίζει τόσο βαθιά η κρίση – και στην Ηλεία, υπάρχουν πολλές οικογένειες που έως πρόσφατα τα έβγαζαν δύσκολα πέρα, τώρα όμως αδυνατούν να αποκτήσουν ακόμα και τα πολύ απαραίτητα.
Σύμφωνα με τα μέλη της «Δράσης» οι άνθρωποι που καταφεύγουν στα κοινωνικά συσσίτια είναι άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, υπερχρεωμένοι ή χαμηλόμισθοι, άνω των 50 ετών.
Έτσι στην Εθελοντική Δράση Πύργου ξεκίνησαν μια κίνηση απευθυνόμενοι στις ψησταριές και τις ταβέρνες της περιοχής για την εξασφάλιση μερίδων φαγητού, βρίσκοντας θερμή ανταπόκριση. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να μην υπάρξει προβολή σε αυτή την πράξη αλτρουισμού.
Έως τώρα έχουν εξασφαλιστεί 15 μερίδες ημερησίως με στόχο της οργάνωσης να αυξηθεί ο αριθμός αυτός. Όσοι λοιπόν το επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6944-742124 Δημήτρης Κορίζης ( e.d.pirgou@gmail.com).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ