Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η Αθήνα "ντύνεται" χριστουγεννιάτικα


Χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά με φωτισμένα τα δέντρα της πλατείας Συντάγματος - τα οποία θα στολίσουν μαθητές - με εκδηλώσεις και θεματικά φεστιβάλ, θα γιορτάσει φέτος τα Χριστούγεννα η Αθήνα. Με σύνθημα "Η Αθήνα ΓιορτάΖΕΙ", ο Δήμος Αθηναίων επιδιώκει να επικρατήσει εορταστικό κλίμα, παρά την κρίση.

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της Τεχνόπολις, Γιώργος Παπανδρέου, το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται έως τις 10 Ιανουαρίου ανέρχεται σε 200.000 ευρώ, όσο δηλαδή κόστιζε μέχρι πέρυσι μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο...!

Ο στολισμός των δέντρων της πλατείας Συντάγματος έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (9 Δεκεμβρίου) και θα γίνει από μαθητές διαφόρων σχολείων της Αθήνας... μετά μουσικής. Ήδη, μαθητές δημοτικών σχολείων έχουν αναλάβει να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης.

Επίσης, θα τοποθετηθεί εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, φτιαγμένη από τους φοιτητές της σχολής ΑΚΤΟ και εμπνευσμένη από την ιδέα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Συνολικά, δέκα θεματικά φεστιβάλ θα λειτουργήσουν στην πόλη για 30 μέρες και νύχτες και θα έχουν ως επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ, ταυτόχρονα, η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.

Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα, τραγουδιστές, χορευτές, εικαστικοί, ηθοποιοί, ζογκλέρ.

nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...