Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Π.Ε. Ηλείας: Απολογισμός μετά την κακοκαιρία της Πέμπτης

Π.Ε. Ηλείας: Απολογισμός μετά την κακοκαιρία της Πέμπτης
Δελτίο Τύπου Π.Ε. Ηλείας
Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-12-2011 ήταν σε επιφυλακή για
την αντιμετώπιση των κατολισθητικών και πλυμμυρικών φαινομένων που θα εμφανίζονταν στην Π.Ε. Ηλείας.1) Στις 7,50 π.μ. πήραμε τις πρώτες κλίσεις που αφορούσαν πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές Καταράχι και στην γύρωθεν περιοχή της γέφυρας του Αλφειού Ποταμού.
Ενημερώσαμε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου το οποίο με άμεσες ενέργειες δια του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Βασίλειου Παναγόπουλου κινητοποίησε τα μηχανήματα του Δήμου και μίσθωσε επιπλέον ιδιωτικά μηχανήματα έργων για την αποκλιμάκωση του φαινομένου. Επιπλέον είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ κ. Φάμελο, για να επιληφθούμε εάν απαιτείτο από τις συνθήκες που θα επικρατούσαν.
2) Ακολούθως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ήλιδας κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου μας ενημέρωσε ότι στις Τ/Κ Άγιος Δημήτριος, Περιστέρι και Δάφνη υπήρξαν πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα. Πραγματοποιήσαμε αυτοψία στην Τ/Κ Αγ. Δημητρίου και διαπιστώθηκε ότι από μια ακαθάριστη αποστραγγιστική τάφρο σε μήκος 250,00 μ.. πλημμύρισε η περιοχή. Για τον καθαρισμό της, έχει επιληφθεί η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Έδρας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
3) Στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή «Μπρινιά» της Τ/Κ Παλ. Μανολάδας, και κατολισθητικά φαινόμενα στην Τ/Κ Ξενιών.
Πραγματοποιήσαμε αυτοψία, διαπιστώθηκαν τα προβλήματα και θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποφευχθούν στο μέλλον πλημμυρικά φαινόμενα στην Παλ. Μανολάδα. Εδώ επισημάνουμε ότι εάν δεν είχαμε προβεί στον καθαρισμό  τον αποστραγγιστικών τάφρων Τ18 & Τ19 του ΓΟΕΒ, καθώς και αποστραγγιστικών τάφρων του ΤΟΕΒ, η Δ/Κ Λεχαινών θα είχε πλημμυρίσει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...