Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αμαλιάδα:Εξαπάτησαν ηλικιωμένη για τη σύνταξη του ΟΓΑ



Αμαλιάδα:Εξαπάτησαν ηλικιωμένη για τη σύνταξη του ΟΓΑΕυρηματικοί είναι οι δράστες που εξαπατούν ηλικιωμένους, καθώς κάθε φορά βρίσκουν και μία καινούργια δικαιολογία για να μπορέσουν να πετύχουν το στόχο τους.


Ειδικά μετά την πληθώρα εξαπατήσεων ηλικιωμένων με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους όφειλαν μεγάλα ποσά και με δεδομένο ότι πολλοί είναι υποψιασμένοι, οι δράστες εμπλουτίζουν τη γκάμα τους με νέους τρόπους εξαπάτησης.
Ένα από τα τελευταία θύματά τους μία ηλικιωμένη γυναίκα στην Αμαλιάδα, που έχασε μέσα σε λίγη ώρα σχεδόν μέσα από τα χέρια της το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ!
Δεν το υποψιάστηκε
Η ανυποψίαστη γυναίκα άνοιξε σε ένα καλοντυμένο ζευγάρι, έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι την προσέγγισαν με το πρόσχημα ότι είχαν να της μιλήσουν για τη σύνταξη του ΟΓΑ. Το ζευγάρι ρώτησε την ηλικιωμένη εάν θα ήθελε να αυξηθεί η σύνταξη του ΟΓΑ που λαμβάνει και όπως ήταν αναμενόμενο η γυναίκα απάντησε θετικά. Μόνο, που της είπαν ότι για να γίνει αυτό θα έπρεπε να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προκειμένου να συντάξουν τα σχετικά έγγραφα.
Η ηλικιωμένη δεν έφερε αντίρρηση και τους ζήτησε να καθίσουν μέχρι να τους φέρει τα 50 ευρώ. Το ζευγάρι ωστόσο, αφού είχε μπει μέσα στο σπίτι της γυναίκας, φρόντισε να παρακολουθήσει και είδε από πιο δωμάτιο και πιο σημείο του σπιτιού πήρε η γυναίκα τα 50 ευρώ.
Όταν τους παρέδωσε τα χρήματα, ζήτησαν ένα ποτήρι νερό και όταν η ηλικιωμένη πήγε στην κουζίνα για να τους φέρει το νερό, το ένα άτομο πήγε στο δωμάτιο του σπιτιού που υπήρχαν τα χρήματα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ. Στη συνέχεια το ζευγάρι έγινε καπνός και όταν η ηλικιωμένη ανακάλυψε την απάτη, ήταν πολύ αργά γιατί τα χρήματα είχαν ?πετάξει? προς άγνωστη κατεύθυνση


Μαρία Καραμπάτση

 Εφ.ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...