Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Xιόνισε" προβλήματα - Ορειβάτης θύμα της κακοκαιρίας στις Σέρρες



- Διαβάστε τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και πού χρειάζονται αλυσίδες
- Σε ετοιμότητα στον 'Εβρο - Περιμένουν υπερχείλιση
- Τεράστιο κύμα παρέσυρε αυτοκίνητα στην Τήνο
- Στο "κόκκινο" και ο Αλφειός
- Δείτε αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει εδώ και δύο ημέρες τη χώρα ενώ ήδη μετράμε έναν νεκρό. Πρόκειται για έναν ορειβάτη που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες των Σερρών σε υψόμετρο 1.700 μέτρων.

Διαβάστε την είδηση για τον ορειβάτη που εντοπίστηκε νεκρός

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται σε όλο το δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου αλλά και στην Εγνατία οδό λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας και των ισχυρών ανέμων που μεταφέρουν χιόνι με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην έχουν σχεδόν καθόλου ορατότητα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει στην Εγνατία Οδό στην περιοχή της Κοζάνης και εκατοντάδες νταλίκες ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων αφού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους για να μη διογκωθεί η δύσκολη κατάσταση στην Κοζάνη.

Από αργά το απόγευμα επιτράπηκε η κυκλοφορία τους προς Τρίκαλα.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, των Γρεβενών, της Κοζάνης, της Καρδίτσας και της Φθιώτιδας. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που υπήρχαν σε διάφροες περιοχές της Φλώρινας αποκαταστάθηκαν.

Kαλύτερη η κατάσταση στα Ιωάννινα

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στο νομό Ιωαννίνων και κυρίως στις περιοχές Ζαγοροχωρίων, Κόνιτσας, Τζουμέρκων και Μετσόβου. Μηχανήματα των Δήμων και άλλων Υπηρεσιών, εργάζονταν συνεχώς από χθες απομακρύνοντας όγκους χιονιού και ποντίζοντας στο οδόστρωμα μεγάλες ποσότητες αλατιού.Μόνο στις πολύ ορεινές περιοχές τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες για να κινηθούν. Οι θερμοκρασίες στις ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων ,έφθασαν και του -10 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης κατολισθήσεις από βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στο 35ο χλμ. του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων - Άρτας και 105ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης μέσω Κόνιτσας.

Διαβάστε πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Δείτε βίντεο απο τη σφοδρή χιονοθύελλα στην Εγνατία όπως την κατέγραψε ο φακός του kozanimedia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...