Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Καρπενήσι: Βρέθηκαν οι 14 εγκλωβισμένοι στα χιόνια


Μετά από 12 ώρες αποκλεισμένοι στο δρόμο για το χιονοδρομικό στο Bελούχι, βρέθηκαν οι 14 εγκλωβισμένοι από τις ομάδες διάσωσης.

Χρειάστηκαν περίπου 12 ώρες για να καταφέρουν οι ομάδες διάσωσης να φτάστουν στους εγκλωβισμένους στο δρόμο Καρπενησίου προς το χιονοδρομικό κέντρο.

Στην περιοχή επικρατούν πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν τους -10 βαθμούς, και το χιόνι σε εκείνο το σημείο φτάνει τα τρία και τέσσερα μέτρα.

Νωρίτερα ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αχιλλέας Τζοβάρας είπε: "Προχωρούμε με ρυθμούς χελώνας αλλά πίσω μας κλείνει και πάλι ο δρόμος που εμείς ανοίγουμε. Βρισκόμαστε μπροστά σε όγκους χιονιού που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 6 και τα 7 μέτρα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τα μηχανήματα για να τους απομακρύνουν"

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά  "από το μεσημέρι είχαν γίνει πολλές απόπειρες να απελευθερωθούν οι άνθρωποι αλλά στάθηκε αδύνατο".

Ευτυχώς όμως λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατάφεραν να φτάσουν στους εγκλωβισμένους όπου όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το χιονοδρομικό δεν εργάζονταν και δεν υπήρχαν επισκέπτες και μάλιστα νωρίς το μεσημέρι ο ίδιος αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καραμπάς είχε κάνει έκκληση στους επισκέπτες του Καρπενησίου να επισπεύσουν την αναχώρησή τους για να μην έρθουν αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Διαβάστε ακόμα:

Χιονοθύελλα εμποδίζει τους επισκέπτες να φύγουν από το Καρπενήσι - ΦΩΤΟ
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...