Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Νιοχώρι Κυλλήνης: Μεταμεσονύχτια ληστεία στο σπίτι 81χρονου - Οι ληστές ήταν ευγενικοί

Νιοχώρι Κυλλήνης: Μεταμεσονύχτια ληστεία στο σπίτι 81χρονου - Οι ληστές ήταν ευγενικοί Αντιμέτωπος με δύο ληστές βρέθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 81χρονος μέσα στο σπίτι του στο Νιοχώρι Κυλλήνης.
Οι δράστες φορώντας κουκούλες και με την
απειλή πιστολιού, απέσπασαν απο τον ηλικιωμένο το ποσό των 1.800 ευρώ. 

Οι ληστές επωφελήθηκαν τις πρόσβασης που προσέφερε η βεράντα και μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο της κουζίνας.

Ο ένας απο τους ληστές έμεινε έξω στη βεράντα για να "φυλάει τσίλιες" και ο άλλος πήγε στον ηλικιωμένο Χαράλαμπο Κούτουλα και ακούμπησε το πιστόλι στον κρόταφο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr ο ληστής, υπέδειξε στον 81χρονο - που βρισκόταν ξαπλωμένος σε ένα ντιβάνι στην κουζίνα ότι θέλει χρήματα. Το θύμα που είναι ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απο κάτω από το σπίτι στο ισόγειο, έδειξε στο ληστή το παντελόνι του που ήταν ακουμπισμένο σε μια καρέκλα.

Ο ληστής πήρε τα χρήματα που βρήκε εκεί έκανε ένα νεύμα ευχαριστίας στο θύμα του - κάτι σαν μικρή υπόκλιση - και έφυγε με την ίδιο τρόπο που είχε έρθει. Η σύζυγος του 81χρονου, που κοιμόταν σε άλλο δωμάτιο, δεν κατάλαβε τίποτα αφού οι ληστές έκαναν ότι έκαναν στα "μουγγά"...

Δυστυχώς αυτό δεν είναι το πρώτο κρούσμα ληστείας σε σπίτι. Μετά από δύο περιπτώσεις ιερέων σε Μαγούλα και Επιτάλιο, μια διάρρηξη που εξελίχθηκε σε ληστεία στη Ζαχάρω και κάποιες άλλες ακόμα, οι επιθέσεις αυτού του τύπου αυξάνονται ανησυχητικά στην επαρχία και στην Ηλεία.

Τα μέτρα ασφάλειας σε μεγάλους στόχους όπως τράπεζες και υπηρεσίες, αλλά και η διεύρυνση του πεδίου των εγκληματιών, έχει αλλάξει τα δεδομένα και πλέον κανείς δεν μπορεί να νοιώσει ασφαλής ούτε στο σπίτι του.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...