Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Πύργου: Μιλούν για αντίξοες συνθήκες εργασίας στο κρύο και για καθυστερήσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ


Οι καυστήρες παραμένουν ανενεργοί στο δεύτερο υπόγειο του νοσοκομείου.Την Τετάρτη αναμένεται να παραδοθεί η έκθεση της ΔΕΠΑΝΟΜ για την κατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο δεύτερο υπόγειο του νοσοκομείου Πύργου που
πλημμύρισε στις 5 Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα η μη λειτουργία σημαντικών μηχανημάτων όπως των καυστήρων δημιουργεί αντίξοες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και παραμονής για τους ασθενείς. «Μπαίνουν με κάταγμα και κινδυνεύουν να φύγουν με πνευμονία» είναι το σχόλιο του προέδρου των εργαζομένων Ανδρέα Βγενόπουλου. Παράλληλα καταγγέλλονται καθυστερήσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ στις διαδικασίες.Την Τετάρτη αναμένεται να φτάσει στον Πύργο ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ Κωνσταντίνος Καπελώνης μαζί με τον διευθύνων σύμβουλο Γιάννη Φωτάκη, για να συναντηθούν με τη διοίκηση και την διοικήτρια κα Φιλιπποπούλου.
Η αποκατάσταση φαίνεται πως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνικοί του νοσοκομείου έχουν επισημάνει στο τεχνικό κλιμάκιο της ΔΕΠΑΝΟΜ τις ζημιές που έχουν προκληθεί και εκτιμάται πως δεν θα γίνει επισκευή αλλά αντικατάσταση, χωρίς να αποκλείεται κάποια άλλη εξέλιξη. Ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με την αποκατάσταση του νοσοκομείου είναι η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του νοσοκομείου, ώστε σε ενδεχόμενη νέα ακραία κακοκαιρία να υπάρξει θωράκιση για να μην πλημμυρίσει.
Ωστόσο ο κ. Βγενόπουλος σε δηλώσεις του χθες κατήγγειλε ολιγωρία στο θέμα της αποκατάστασης: «Θέλω να καταγγείλω ότι υπάρχει μεγάλη ολιγωρία όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών. Οι συνάδελφοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες σε πολικά κλίματα. Όταν δουλεύουν σε 7 και 8 βαθμούς Κελσίου είναι αδιανόητο να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υπηρεσίες τους.
Είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Υγείας ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ θα ήταν εδώ από την Παρασκευή. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήρθε όπως πληροφορήθηκα κάποιο κλιμάκιο. Παρ’ όλα αυτά δεν βλέπω ότι υπάρχει εγρήγορση για αποκατάσταση. Όπως πληροφορήθηκα οι κύριοι της ΔΕΠΑΝΟΜ ζητούν αντιπλημμυρική προστασία του νοσοκομείου για να προχωρήσουν στην ηλεκτρομηχανολογική αποκατάσταση που βρίσκεται στο δεύτερο υπόγειο. Αν δεν γίνει αυτό δεν θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών γιατί φοβούνται μια επερχόμενη θεομηνία» ανέφερε μεταξύ άλλων.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...