Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μαύρες "δόξες" για την Αρχαία Ολυμπία στα διεθνή ΜΜΕ

Μαύρες Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση της κλοπής στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, με τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται στην παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού.

Η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro” αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως «68 αρχαία κεραμικά και μπρούτζινα αντικείμενα εκλάπησαν από το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, αναγκάζοντας τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να υποβάλει την παραίτησή του».

«Ληστές εισέβαλαν στο μουσείο της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων» αναφέρει και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Το αμερικανικό δίκτυο αναφέρεται στα αγαλματίδια και το χρυσό δακτυλίδι, τα οποία εκλάπησαν από ενόπλους από το «σημαντικότερο Μουσείο της Ελλάδας», όπως το χαρακτηρίζει.

Για τη ληστεία σε ένα από τα «σημαντικότερα αρχαιολογικά σημεία της Ελλάδας» κάνει λόγο και το BBC. Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται εκτενώς στο πρωτοφανές γεγονός, κάνοντας λόγο και για την παραίτηση που υπέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού.

«Ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, οπλισμένοι άνδρες έκλεψαν περισσότερα από 65 αρχαία αντικείμενα» ανέφερε στο ρεπορτάζ του και το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, το οποίο θύμισε και την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη, τον περασμένο Ιανουάριο.

Στο ίδιο κλίμα και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρεται στο γεγονός της ληστείας σε ένα «από τα σημαντικότερα μουσεία της Ευρώπης, που δέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες».
Δείτε τα πρωτοσέλιδα των διαδικτυακών σελίδων διεθνών ΜΜΕ και τα video του Al Jazeera του ITV και του IBTIMES TV.
ilialive.gr - protothema.gr

Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...