Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Έτοιμη να «εκραγεί» η κυβερνητική συνοχή


Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών - Δεν ψηφίζουν τα σκληρά μέτρα οι βουλευτές - Αναβλήθηκαν για αύριο οι ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

Σε πολιτική δίνη βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες η Ελλάδα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι δε θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Το Μέγαρο Μαξίμου υπ’ αυτές τις συνθήκες προετοιμάζει ανασχηματισμό ενώ εκκρεμεί ακόμα η στάση της ΝΔ.

Οι πληροφορίες από τη Συγγρού δίδονται με το σταγονόμετρο και ουδείς γνωρίζει αν ο Α. Σαμαράς έχει συμφωνήσει στον ανασχηματισμό αν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία για την ψήφιση των μέτρων κι αν τελικά συμφωνούν με την διαδικασία που θα έρθουν στη Βουλή.

Παρότι την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση άνοιξε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Κουτσούκος, οι δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη πυροδότησαν σειρά παραιτήσεων μελών της κυβέρνησης, αλλά και δηλώσεων βουλευτών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, ότι «δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα» που παρόλα αυτά εγκρίθηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης.

Οι τέσσερις υπουργοί του ΛΑΟΣ έθεσαν στη διάθεση του πρωθυπουργού τις παραιτήσεις τους, ωστόσο οι δύο εξ αυτών οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα που απαιτούνται για τη δανειακή σύμβαση και θα στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς βουλευτές διαμηνύουν ότι δε θα ψηφίσουν στη βουλή τα νέα μέτρα, ανάμεσά τους η Μ. Αποστολάκη και ο Χ. Μαγκούφης, ενώ την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα ανακοίνωσε ο Παύλος Στασινός.

Στο αποκορύφωμα των εξελίξεων και η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία εξέφρασε σοβαρές διαφωνίες με τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο.

Όλα τα παραπάνω και εν αναμονή νέων δηλώσεων για μη ψήφιση των μέτρων, ενδεχομένως και νέων παραιτήσεων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς και στο πολιτικό σύστημα με απρόβλεπτες συνέπειες 24 ώρες πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη αναβληθεί για αύριο οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Όλο το χρονικό των εξελίξεων


00:25 Σε εξέλιξη συντάντηση Παπαδήμου - Παπουτσή - Συζητούν αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση

00:05 «Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει» -
Αλλά θα παραμείνει στο ευρώ, δήλωσε ο Μάριο Μόντι

23:57 «Πράσινο φως» στο νέο Μνημόνιο από το υπουργικό συμβούλιο.
Ο πρωθυπουργός ζήτησε και έλαβε τις υπογραφές όλων των υπουργών

22:56 Στήριξη Λοβέρδου σε Παπαδήμο.
«Οι δραματικές δυσκολίες είναι καλύτερες από την πτώχευση»,
ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

22:07 Επιστολή Φερχόφστατ σε Μπαρόζο για την Ελλάδα.
Ζητά αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων αντί για φορολογία.

21:35 «Να επιδιώξουμε νέο πρόγραμμα με τους δανειστές μας».
Υπέρ μιας «νέας διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές μας, για ένα «άλλο πρόγραμμα» ακόμα και τώρα στο «παρά πέντε», το οποίο θα στηρίζεται στις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι στη μείωση του κατώτατου μισθού και στην κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, τάχθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

21:08 Τη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών ζητά ο Σόιμπλε.
Τη διασφάλιση της εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και την δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, «ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών», ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

21:07 Την Κυριακή η ψηφοφορία για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.
Δεν θα εξειδικεύονται τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος, που θα ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή καθώς το νομοσχέδιο θα περιέχει μόνο τρία άρθρα.

21:05 Κίνηση 19 βουλευτών για χαμηλό ΦΠΑ στα νησιά.
Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ως ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος που καλούνται να καταβάλουν για κάθε υπηρεσία και εμπόρευμα, ζητούν από κοινού 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

20:11 Ο Χρ. Γκόγκας καταλαμβάνει την έδρα του Π. Στασινού.
Τη βουλευτική έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα θα καταλάβει ο μηχανικός Χρήστος Γκόγκας, μετά την παραίτηση που υπέβαλε νωρίτερα σήμερα ο έως τώρα βουλευτής Παύλος Στασινός.

19:58 «Είναι ώρα ευθύνης για όλους»
«Όποιος δεν ψηφίζει το πρόγραμμα, δεν παραμένει στην κυβέρνηση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

19:31 «Οι πράξεις αξιολογούνται, όχι οι προθέσεις».
Δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, εξερχόμενος από τα γραφεία του κόμματος, ερωτηθείς για το θέμα των παραιτήσεων των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη και για το αν υπάρχει αμφισβήτηση στην κεντρική απόφασή του να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο της δανειακής σύμβασης από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ.

19:29 Αποστασιοποιείται και η Μ. Ιατρίδη της Νέας Δημοκρατίας.
Η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα ψηφίσει την Κυριακή το Μνημόνιο, αν περιλαμβάνεται σε αυτό το φορολογικό»

19:25 Δεν ψηφίζει τα μέτρα ούτε ο Τσετίν Μάντατζη.
Ολοένα και μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των βουλευτών που δηλώνουν ότι δεν θα στηρίξουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

19:16 «Ψίθυροι» για παραίτηση του Χ. Παπουτσή.
Μετά την παραίτηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου από την κυβέρνηση, πολλοί στο ΠΑΣΟΚ διερωτώνται αν θα παραιτηθεί κι ο Χρήστος Παπουτσής.

18:53 Αινιγματική δήλωση του Κ. Τζαβάρα.
Άγνωστο τι θα κάνει ο βουλευτής της ΝΔ

18:52 Δεν ψηφίζει ούτε ο Γ. Μιχελογιαννάκης.
Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νέο μνημόνιο ακόμα και εάν τεθεί κομματική πειθαρχεία εξέφρασε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, του νομού Ηρακλείου.

18:42 Ανασχηματισμό ζητά ο Δ. Ρέππας.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας καλεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να κάνει άμεσα ανασχηματισμό.

18:39 Θέμα κομματικής πειθαρχίας στο ΠΑΣΟΚ. Ζήτημα κομματικής πειθαρχίας θέτει εμμέσως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ενόψει της αυριανής
συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας.

18:33 Δε θα ψηφίσει ο Κώστας Παπασιώζος. Δεν ψηφίζει την νέα δανειακή σύμβαση οι βουλευτής της ΝΔ Άρτας, Κώστας Παπασιώζος.

18:28
Δεν ψηφίζει τα νέα μέτρα ούτε ο Χρήστος Μαγκούφης. Την απόφασή του να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα ανακοίνωσε την Παρασκευή και ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης.

18:26 Στις 19:00 και σε ζωντανή σύνδεση η συνεδρίαση του υπουργικού. Για τις 7 το απόγευμα μετατέθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η οποία γίνεται στη σκιά των τελεσιγράφων του Eurogroup και εν μέσω μιας θύελλας παραιτήσεων βουλευτών και υπουργών.

18:00 Παραιτήθηκε και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου Διαφωνεί με τα σκληρά μέτρα του μνημονίου.

16:27 Ο «εμφύλιος» στο ΛΑΟΣ φέρνει ανασχηματισμό στην κυβέρνηση. Δύο από τους τέσσερις βουλευτές του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, όπως και οι άλλοι δύο, όμως φέρονται αποφασισμένοι να ψηφίσουν τα μέτρα και να μην υπακούσουν στη γραμμή Καρατζαφέρη.

15:57
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι υπουργοί του ΛΑΟΣ. Στη διάθεση του πρωθυπουργού βρίσκονται οι παραιτήσεις των τεσσάρων υπουργών του ΛΑΟΣ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση

15:11 Δεν ψηφίζει το νέο μνημόνιο η Μιλένα Αποστολάκη. Την απόφασή της να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα ανακοίνωσε η Μιλένα Αποστολάκη.

15:06 Σε ακυβερνησία οδηγείται η Ελλάδα. Τη στιγμή κατά την οποία η χώρα έχει προθεσμία 48 ωρών, έως την Κυριακή δηλαδή, για να ψηφιστούν τα μέτρα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει ότι δεν ψηφίζει την δανειακή σύμβαση

14:18 «Δεν μπορώ να ψηφίσω τη νέα δανειακή σύμβαση». «Δεν μπορώ να ψηφίσω (τη νέα δανειακή σύμβαση). Ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει τις δεσμεύσεις της 26ης Οκτωβρίου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας για ευτελισμό της χώρας

14:12 «Η Ελλάδα δεν μπορεί εκτός Ε.Ε. αλλά μπορεί εκτός γερμανικής μπότας».
«Έχουν ξεπουλήσει την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπειά μας, δεν το ανέχομαι αυτό», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

12:46 Απειλεί με παραίτηση ο Νίκος Ζωίδης. Έντονους κραδασμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το νέο μνημόνιο. Μετά την παραίτηση του βουλευτή Άρτας, Παύλου Στασινού, ένας ακόμα πράσινος βουλευτής απειλεί να αποχωρήσει.

12:37 Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ. Καρατζαφέρης. Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

12:15 Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Παύλος Στασινός του ΠΑΣΟΚ.Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Στασινός.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...