Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα απαγωγέων

Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα απαγωγέων
Δελτίο Τύπου
Εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔ Στερεάς Ελλάδας για την εξάρθρωση σπείρας απαγωγέων στην Χαλκίδα, που όμως είχε δράσει στην περιοχή της Αμαλιάδας.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "Εξαρθρώθηκε, στις 25 Φεβρουαρίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, εγκληματική ομάδα απαγωγέων, στην Αμαλιάδα Ηλείας.
Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένες έρευνες δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μία 33χρονη Βουλγάρα και ένας 24χρονος Πακιστανός, κατηγορούμενοι για αρπαγή, εκβίαση, παράνομη κατακράτηση και ληστεία, σε βάρος δύο (2) Πακιστανών  ηλικίας 22 και 24  ετών.
Συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο (2) συνεργών τους.
Ειδικότερα, την 23-02-2012 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας ότι την 19-02-2011 το απόγευμα, άγνωστοι δράστες απήγαγαν 24χρονο Πακιστανό, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Για να τον απελευθερώσουν απαιτούσαν από τους οικείους του στο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 24χρονος συναντήθηκε στην Αθήνα με 22χρονο ομοεθνή του και μαζί αναχώρησαν με προορισμό τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Εκεί συναντήθηκαν με ομοεθνείς τους, όπου τους παρέλαβαν με αυτοκίνητο και τους οδήγησαν σε οικία διπλανού χωριού της παραπάνω περιοχής και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και στη συνέχεια τους έδεσαν και τους  κρατούσαν παράνομα.
Στη συνέχεια οι δράστες, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους συγγενείς των απαχθέντων στο Πακιστάν, απαιτώντας λύτρα για την απελευθέρωση τους, απειλώντας ότι θα τους αφαιρούσαν τη ζωή.
Την 23-02-2012 οι γονείς των απαχθέντων κατέβαλλαν σε λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ στο όνομα του 39χρονου Πακιστανού, που αναζητείται, ενώ μια ημέρα μετά κατέβαλαν επιπλέον το ποσό των (2.000) ευρώ στο όνομα της 33χρονης συλληφθείσας.
Αφού εισπράχθηκε, από τους δράστες μέρος των καταβληθέντων χρημάτων, απελευθέρωσαν τους δύο παθόντες, το πρωί της 25-02-2012.
Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, εντόπισαν αρχικά τον 24χρονο συλληφθέντα, ενώ παράλληλα αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, εντόπισαν την 33χρονη  και τους προσήγαγαν σε αστυνομικές Υπηρεσίες.
Ο 24χρονος και η 33χρονη, αναγνωρίσθηκαν από τον 22χρονο παθόντα ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που τον απήγαγε και συνελήφθησαν. Επίσης, από φωτογραφίες που του επιδείχθηκε, αναγνώρισε τον 39χρονο Πακιστανό, που στο όνομα του είχε καταβληθεί, μέσω εταιρείας μεταφοράς χρημάτων, μέρος από τα λύτρα, επιπλέον κατονόμασε και τέταρτο μέλος της εγκληματικής ομάδας που τον απήγαγε, οι οποίοι και αναζητούνται για να συλληφθούν.
Σε βάρος των δύο απαχθέντων θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθώς είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα μας, χωρίς να διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, κλιμάκιο του οποίου μετέβη στην Αμαλιάδα, προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες σε συνεργασία με το οικείο Τμήμα Ασφαλείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις 26-02-2012 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν σήμερα στον κ. Ανακριτή Αμαλιάδας".
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...