Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεία: Σε ρυθμούς καρναβαλιού "σκοτώνουμε" την κρίση . . .

Ηλεία: Σε ρυθμούς καρναβαλιού
Έστω και υποτονικά οι Απόκριες θα αφήσουν και φέτος το αποτύπωμά τους στην πολύπαθη Ηλεία. Η κρίση έχει «γονατίσει» κάθε προσπάθεια και σε πολλές περιπτώσεις
στους δήμους υπήρχαν σκέψεις ή ακόμα και αποφάσεις για να μην πραγματοποιηθούν καρναβαλικές εκδηλώσεις. Όμως μια δεύτερη εκτίμηση της κατάστασης και μπροστά στο φόβο να βυθιστούν ακόμα περισσότερο στην κατάθλιψη της κρίσης, θα περάσουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στην Ηλεία από μεθαύριο.Στην Κρέστενα η κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό και οι πρωταγωνιστές της θα γνωρίσουν την αποθέωση της σάτυρας. Στην διοικητική πρωτεύουσα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων γνωρίζουν καλά το «άθλημα» και το μεσημέρι της Κυριακής στις 3, το «πάρτι» θα αρχίσει.
Η Δημοτική Κοινότητα Κρεστένων, οι τοπικοί φορείς και οι σύλλογοι στηρίζουν την προσπάθεια και φέτος.
Στον Κάμπο το Λεχαινίτικο Καρναβάλι θα πρωταγωνιστήσει και φέτος στις εκδηλώσεις του διευρυμένου πλέον δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Στις παλιές αποθήκες του δήμου στα Λεχαινά, μπορεί κάποιες φιγούρες του παρελθόντος να απουσιάζουν, όμως το πνεύμα τους είναι εκεί να εμπνέει τους υπόλοιπους.
Η εθελοντική προσφορά στηρίζει την προσπάθεια του 37ου Καρναβαλιού. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το Γενιτσαρίστικο Χορό που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, ξεκινώντας από το Σταυροπάζαρο και θα συμμετέχει η Γκοτζαριά των Λεχαινών, της Μυρσίνης και του Στρουσίου.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το καρναβάλι του Κάστρου που πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Καθαρά Δευτέρα.
ilialive.gr
** Yπάρχει όμως κι άλλο μέρος που γίνετε καρναβάλι το Σάββατο το απόγευμα ..
το καρναβάλι του ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ...όπου και εκεί γίνετε τρελλό πανηγύρι με πολλά άρματα σατυρίζοντας την επικαιρότητα ...αν δεν θυμάστε κοιτάξτε τις φωτογραφίες και το video..










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...