Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Με κέφι και χαμόγελα πλημμύρισε η Πάτρα…….(fotos)



Χιλιάδες καρναβαλιστές κάθε ηλικίας πλημμύρισαν απόψε τους δρόμους της Πάτρας πηγαίνοντας κόντρα στην απαισιοδοξία των καιρών.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα γκρουπ που συμμετέχουν στο φετινό καρναβάλι πήραν μέρος στη νυχτερινή παρέλαση λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής.
Οι συνοικίες της αχαϊκής πρωτεύουσας γέμισαν με καρναβαλική διάθεση και χαμόγελα, καθώς ο θεσμός του καρναβαλιού φαίνεται ότι αντιστέκεται στην απαισιοδοξία των καιρών.
Για τις παρελάσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή 138 πληρώματα, που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές, σύμφωνα με τον Οργανισμό του Καρναβαλιού. Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο, σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές.
Ανεξάντλητη πηγή της καρναβαλικής έμπνευσης των πληρωμάτων στάθηκαν η οικονομική κρίση και τα δεινά της, που αντιμετωπίστηκαν με το αφοπλιστικό, σατιρικό, σκωπτικό, χιουμοριστικό και συχνά καυστικό και ανατρεπτικό τρόπο αποκαλύπτοντας μέσα από το αμίμητο καρναβαλικό δαιμόνιο πολλές και διαφορετικές εκδοχές των όσων ζούμε. Έτσι οι παρελάσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους θα έχουν χρώμα ευρώ και ενίοτε δραχμής, θα κατεβάσουν τη Μέρκελ και τους λοιπούς ευρωπαίους και ντόπιους εταίρους στο δρόμο, ενώ δεν θα λείψει και πλήθος άλλων ευρηματικών ιδεών με ευρύτατη θεματολογία.
Στην κορυφή των παρελάσεων όπως πάντα τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων-σατιρικά και καλλιτεχνικά-, σμιλεμένα και εμψυχωμένα με την αγάπη, τη φροντίδα, το μεράκι, τη δεξιοτεχνία, τη φαντασία και το πάθος των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου.
 Με κέφι και χαμόγελα πλημμύρισε η Πάτρα
 Με κέφι και χαμόγελα πλημμύρισε η Πάτρα
 Με κέφι και χαμόγελα πλημμύρισε η Πάτρα
 Με κέφι και χαμόγελα πλημμύρισε η Πάτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...