Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Προφασίστηκαν εξομολόγηση και άρπαξαν τα τάματα!


Η αξία τους ανέρχεται στα 10.000 ευρώ

Τα τάματα των πιστών «σήκωσαν» ιερόσυλοι από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο δημοτικό διαμέρισμα Κολυμβαρίου του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Χθες το απόγευμα τρεις άγνωστοι μπήκαν στο ναό. Ο ένας από αυτούς απασχόλησε τον ιερέα με το πρόσχημα της εξομολόγησης, ενώ οι άλλοι δύο αφαίρεσαν από τις εικόνες χρυσά τάματα πιστών αξίας περίπου 10.000 ευρώ.

Το περιστατικό έχει δημιουργήσει προβληματισμό, καθώς τον τελευταίο καιρό έχουν αναφερθεί δεκάδες κρούσματα διαρρήξεων σε ιερούς ναούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες αναζητούν χρήματα σε παγκάρια και συχνά προκαλούν ζημιές στους ναούς.

Μάλιστα σε πολλές εκκλησίες, οι περισσότερες εκ των οποίων βρίσκονται εκτός κατοικημένων περιοχών, ιερείς έχουν κολλήσει πάνω στα παγκάρια έντυπο με το οποίο ενημερώνουν τους επίδοξους κλέφτες ότι δεν υπάρχουν χρήματα και τους καλούν, αν έχουν πραγματική ανάγκη, να επικοινωνήσουν μαζί τους.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...