Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Πανικός από νέα μορφή γρίπης


 Υπάρχουν 15 θάνατοι!
Ανησυχία ακόμη και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχει προκαλέσει ένας νέος τύπος του ιού της γρίπης που δεν
καλύπτεται από το υπάρχον εμβόλιο και έχει «κρεβατώσει» σχεδόν ολόκληρ
η τη χώρα ενώ έχει οδηγήσει στο θάνατο ήδη 15 ανθρώπους!
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μέχρι την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί δεκαπέντε (15) θάνατοι. Οι εν λόγω θάνατοι αφορούν σε έντεκα (11) ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ και σε τέσσερις (4) ασθενείς που
δεν νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Ένα από τα δεκαπέντε αυτά κρούσματα ήταν εισαγόμενο.
Ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση της γρίπης ενώ το μεσημέρι ειδικοί επιστήμονες θα δώσουν λεπτομέρειες για τον ιό.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) το εμβόλιο δεν καλύπτει πλήρως τα νέα στελέχη του ιού με συνέπεια πολλοί ασθενείς να εμφανίζουν πολύ έντονα συμπτώματα.
Τα συμπτώματα είναι μεταξύ άλλων έντονος πόνος στο στήθος, πονοκέφαλος αλλά και πολύ υψηλός πυρετός.
Η νόσος κρατά 8 με 10 ημέρες ενώ μετά αφήνει βήχα όπως σημείωσε και ο υπουργός Υγείας.
Πάντως η προειδοποίηση των υγειονομικών αρχών είναι όποιος εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα για να μην εμφανισθούν επιπλοκές όπως βρογχίτιδα, να σπεύδει στο γιατρό.
Στο μεταξύ ο Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε και στα εμβόλια της γρίπης που είχαν αγορασθεί όταν είχε ξεσπάσει η επιδημία της γρίπης και έμειναν ως απόθεμα στις αποθήκες του υπουργείου Υγείας αφού δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Εδώ και καιρό το υπουργείο Υγείας επιστρέφει τις τεράστιες ποσότητες που είχαν αγορασθεί προκειμένου να εισπράξει πίσω τα χρήματα που είχε δώσει, γεγονός που δε βρίσκει σύμφωνες όλες τις παρασκευάστριες εταιρείες.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας: «Θα τα πάρουμε πίσω όλα τα λεφτά από τα εμβόλια. Θα κερδίσουμε τις εταιρείες».
Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...