Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Αγία και Μεγάλη Τετάρτη:


|
Σήμερα το απόγευμα Μεγάλης Τετάρτης τελείται στην Εκκλησία το Μυστήριο του Μεγάλου Ευχελαίου και ας θυμηθούμε όλοι το συμβάν από το οποίο πηγάζει:

Δυο μέρες πριν οδηγηθεί στο Σταυρό, ο Χριστός βρίσκεται στο σπίτι του Σίμωνα του λεπρου και μία πόρνη ρίχνει μύρο στα μαλλιά του. Οι μαθητές του Χριστού αντιδρούν λέγοντας πως θα μπορούσαν να πουλήσουν το μύρο και να βοηθήσουν με τα χρήματα τους φτωχούς.
Ο Χριστός, όμως, τους επιπλήττει λέγοντας πως τους φτωχούς θα μπορούν να τους βοηθάνε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, ενώ ο Ίδιος θα είναι για λίγο ακόμη μαζί τους στη ζωή. Ο Υιος του Θεού συγχωρεί την πόρνη για τις αμαρτίες της και της λέει πως αυτή η πράξη που έκανε θα μνημονεύεται στα Ευαγγέλια που θα κηρυχτούν σε όλο τον κόσμο αποτελώντας ένας είδος μνημοσύνου γι' αυτήν.
Τότε είναι που ο Ιούδας φεύγει και επισκέπτεται τους Αρχιερείς. Ζητάει το αντάλλαγμα που του προσφέρουν για να προδώσει τον Χριστό και εκείνοι του απαντούν πως θα λάβει 30 αργύρια.
Κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου του Μεγάλου Ευχελαίου διαβάζονται επτά Ευαγγέλια και επτά Ευχές, ενώ ευλογούνται οι πιστοί με λάδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...