Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Ηλεία: Με βροχές & ισχυρές καταιγίδες το Μεγάλο Σάββατο και η Ανάσταση


anastasiilialiveΒροχές και καταιγίδες αναμένουμε από τον καιρό σήμερα Μέγα Σάββατο 14/4 όπου τοπικά θα είναι ισχυρές. Ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται το δεύτερο μισό της ημέρας,
από το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα. Αν και παρακινδυνευμένο να εντοπίσουμε με ακρίβεια τα φαινόμενα εκτιμούμε πως κατά την διάρκεια των ωρών της Ανάστασης σε αρκετές περιοχές του νομού αναμένονται καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση μέσα στη νύχτα.
Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα ανέλθει στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Την Κυριακή του Πάσχα 15/4 και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν το ψήσιμο του οβελία με άστατο καιρό. Έτσι, κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή τοπικές καταιγίδες με αρκετά όμως ανοίγματα στο καιρό. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή δεν θα ξεπεράσει τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Τα νεότερα στοιχεία θέλουν να διατηρείται ο άστατος ο καιρός και το διήμερο Δευτέρα  16/4 & Τρίτη του Πάσχα 17/4  με κατά διαστήματα μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και θα ανέλθει στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου την Δευτέρα, ενώ την Τρίτη σε μικρή πτώση στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου. Νοτιοανατολικοί άνεμοι την Δευτέρα ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις7 μποφόρ, δυτικοί - νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ την Τρίτη.
Με ανάλογες συνθήκες και ίσως περισσότερα φαινόμενα φαίνεται να εξελίσσεται ο καιρός την Τετάρτη του Πάσχα 18/4. Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Τρίτης. Οι άνεμοι δυτικοί - βορειοδυτικοί μέτριοι 5 έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...