Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ηλεία: Επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή των Βαΐων - Με χειμωνιάτικο καιρό ξεκινά η Μ.Εβδομάδα

imagevroxiΘα συνεχιστούν για 48 ώρες ακόμα (Παρασκευή 6/4 - Σάββατο 7/4) οι υψηλές θερμοκρασίες με την αφρικανική σκόνη σε αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμοσφαίρα. Η θερμοκρασία
θα φτάσει τους 23 με 24 και τοπικά 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.


Το ενδιαφέρον του καιρού εστιάζεται πλέον, όπως έχουμε ενημερώσει και σε προηγούμενες προγνώσεις, στην σημαντική μεταβολή που περιμένουμε από την Κυριακή των Βαΐων 8/4 και κυρίως την Μ.Δευτέρα 9/4.

Σταδιακά από την Κυριακή ο καιρός αλλάζει σημαντικά, με βροχές & καταιγίδες, φαινόμενα τοπικά έντονα την Μ.Δευτέρα, ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις δυτικούς-βορειοδυτικούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα και παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Μάλιστα την Μ.Δευτέρα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, δεν αναμένεται το θερμόμετρο να ξεπεράσει στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές περιοχές ενώ σε μονοψήφιες τιμές θα κυμαίνεται στα ημιορεινά - ορεινά. Θερμοκρασίες που φαίνεται να διατηρούνται και την Μ.Τρίτη 10/4 με τα φαινόμενα όμως να εξασθενούν και να σταματούν.

Αρκετό κρύο θα επικρατεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί την Μ.Δευτέρα & την Μ.Τρίτη, ενώ σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά άνω των 1.000 με 1.100 μέτρων.

Την Μ.Τετάρτη 11/4, δεν προβλέπονται φαινόμενα με την θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή άνοδο. Την Μ.Πέμπτη 12/4, δεν αποκλείεται ένα νέο σύστημα να επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό.
Την εξέλιξη του καιρού της Μ. Εβδομάδας την παρακολουθούμε και θα ενημερώνουμε συνεχώς με νεότερες προγνώσεις. Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για τον καιρό του Πάσχα.

Πρόγνωση καιρού για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...